Вести

 • ПРЕТПРЕМИЈЕРА КРУШЕВАЧКОГ ПОЗОРИШТА У АЛЕКСИНЦУ

  08.11.2022.

  Алексинчани, љубитељи поклоника богиње Талије имаће прилику да у петак, 11. новембра, на домаћој сцени погледају претпремијеру Крушевачког позоришта.


  Одлична сарадња Крушевачког позоришта и Градског позоришта „Театар 91” омогући ће да гости из Крушевца одиграју први пут представу „Дупло голо” која је рађена у адаптацији Јована Ристића по мотивима филма „До голе коже”, а у режији Ненада Тодоровића.


  − Договор између управника Крушевачког позоришта и управе Театара 91 је да се због ситуације у тамошњем позоришту, а која се десила због пожара, омогући извођење предпремијерне представе код нас у Алексинцу. С обзиром на одличну сарадњу коју имамо са Крушевљанима, уступили смо им салу за тај дан и договорли са Центром за културу и уметност да наш термин, термин када би се можда играла позоришна представа Театра 91, уступи Крушевачком позоришту. С обзиром на то да смо учествовали у многим хуманитарним акцијама, ово је једна необична помоћ Алексинчана Крушевљанима. Термин им се уступа без надокнаде и сав приход од продатих карата иде Крушевачком позоришту − рекла је Милена Рашић, директор Градског позоришта „Театар 91” и позвала публику да погледа ову представу.
  Како наводе из Крушевачког позоришта, у представи „Дупло голо” шесторица величанствених беспосличара живе своје мале приватне епопеје, славе своје отказе испијајући пиво и глуварећи. А онда дођу на спасоносну идеју. Дивовске препреке које им друштво поставља за сваког би биле непремостиве, за ове момке оне су само успутни изазов, па је и успех загарантован. И тако, укратко, долази се до егзистенцијалистичке бајке за старије од 18 која кофама долива наду. А бајке не лажу, да лажу не би их ваљда деци читали.

  У представи улоге тумаче Бојан Вељовић, Дејан Тончић, Момчило Радосављевић, Стеван Здравић, Марко Вучковић, Небојша Вранић, Марија Гашић, Јелена Томић и Павле Костоски/Стефан Михајловић.
  Почетак представе је заказан за 20 часова, а цена карте износи 500 динара. • Несвакидашњи концерт за алексиначку публику

  16.08.2022.

  Овонедељни програм манифестације „Културно лето” обележиће један занимљив концерт и то музике која није баш често на репертоару алексиначке сцене.  Музичко вече италијанских канцона и арија под називом „О SOLE MIO” биће приређено у суботу 20. августа од 19 сати и 30 минута. У центру Алексинца, овом приликом, публика ће чути сопран Јасмину Трумбеташ Петровић, тенора Сашу Божидаревића уз клавирску сарадњу Мине Ристић Јонић.

  Јасмина Трумбеташ Петровић, првакиња опере Народног позоришта у Београду, рођена је у Београду где је упоредо са студијама славистике учила певање код професора П. Андровића у музичкој школи „Коста Манојловић“,а затим дипломирала и магистрирала на ФМУ код професорке Р. Бакочевић. У ангажману Опере Народног позоришта у Београдује од 1993. године, а Првакиња опере постаје 2002. године. Добитница је многих награда у земљи и иностранству.

  Саша Божидаревић је рођен у Врњачкој Бањи. Завршио је Средњу музичку школу Стеван Мокрањац у Краљеву (теоријски одсек), као ученик генерације. На Факултету уметности у Приштини дипломирао је 1992. године на одсеку за Општу музичку педагогију, на предмету Познавање хорске литературе, код професора др Милоја Николића.

  Мина Ристић Јонић (Београд) је завршила основне и мастер академске студије из клавира на ФМУ у Београду у класи проф. Јокут Михаиловић. Специјалистичке, а потом и докторске студије из камерне музике је завршила у класи проф. Јасне Туцовић (ФМУ). Добитник је бројних награда на домаћим и међународним такмичењима

  Иначе, концерт ће бити одржан на Великој бини пре почетка АЛрок фестивала.

  Програм вечери
  – ЂАКОМО ПУЧИНИ: „O mio babbino caro”, арија Лаурете из опере Ђани Скики
  – РОДОЛФО ФАЛВО: „Dicitencello vuie”, наполитанска песма
  – КОНСУЕЛО ВЕЛАСКЕЗ: „Besame mucho”, популарна болеро песма
  – ТЕОДОРО КОТРАУ: „Santa Lucia ”, наполитанска песма
  – ЕРНЕСТО ДЕ КУРТИС: „Non ti scordar di me”, наполитанска песма
  – ЕРНЕСТО ДЕ КУРТИС: „Torna a Soriento”, наполитанска песма
  – ЕЛДО ДИ ЛАЗАРО: „La chittara Romana”, наполитанска песма
  – ГАЕТАНО ДОНИЦЕТИ: „Una furtiva lagrima”, арија Неморина из опере Љубавни напитак
  – ЕДУАРДО ДИ КАПУА: „Core’ n grato”, наполитанска песма
  – ФРАНЦ ЛЕХАР: „Lippen schweigen”, дует Хане и Данила из опере Весела удовица
  – ФРАНЧЕСКО САРТОРИ: „Con te partiro”, популарна италијанска песма
  – ЂУЗЕПЕ ВЕРДИ: „Questa o quella”, арија Дуке из опере Риголетоарија Дуке из опере Риголето
  – ПАБЛО СОРОЗАБАЛ: „Ne puede ser”, романса из зарзуеле ,, La tabernera nel puerto”
  – ЕДУАРДО ДИ КАПУА: „O , sole mio”, наполитанска песма
  – ФРАНЦ ЛЕХАР: „Dein ist mein ganzes Herz”, арија Су- Чунга из ипере Земља смешка
  – ЂУЗЕПЕ ВЕРДИ: „Libiamo, ne lieti calici”, дует Виолете и Алфреда из опере Травијата
 • ОСЕТИЛИ СМО ДУХ ГРЧКЕ

  08.08.2022.

  Програм „Културног лета 2022” протеклог викенда обележио је концерт грчке игре и музике. Уметничко сценски програм „Музика и игре из Грчке” који су одржали минуле суботе чланови друштва „Критон” из Лаврија одушевио је публику у пуној сали Дома културе, чему је сведочио громогласан аплауз на крају концерта.

  Иначе, дух Грчке, тачније Крита, обрео се у наш град заслугом Градског позоришта „Театар 91”, које је у сарадњи са Удружењем грађана „Лаврио- Алексинац” из Лавриа у Грчкој, организовало овај догађај.
  Друштво „Критон” из Лавриа је удружење које има културно деловање већ 40 год. Основано је од досељеника са Крити који су оставили острво и дошли да живе и раде у град Лаврио. Свих ових година удружење учествује у културним манифестацијама које организује Општина Лаврио. Такође учествују у програмима поводом државних и верских празника где чланови носе народне ношње. Организују забаве које одрзавају чланове уједињеним. Преноси обичаје са острва на децу из породица које су чланови удружења али и на младе из Лавриа који су пријатељи удружења.
  Гости из Лавриа су до сада учествовали на разне начине у хуманитарним акцијама, почев од 1999.године када је започето пријатељство Алексинца и Лавриа, а чланови Друштва „Критон” сада су први пут наступили пред Алексиначком публиком.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • МЕЂУНАРОДНИ ИЗВОЂАЧИ НА КУЛТУРНОМ ЛЕТУ

  04.08.2022.

  Програм манифестације „Културно лето 2022” наставља се и овог викенда, односно заказана су два дешавања и то у петак и суботу.
  Сутра ће прво бити уприличен програм за најмлађе, тачније, биће изведена Позоришно-музичка представа „Пут око света”. Представу ће одржати музичка група „Кинда трио” која у Алексинац долази из Норвешке и ову занимљиву групу чине три музичарке које долазе из три различите земље, а у представи приказаће музику земаља из којих долазе. У овој помало шаљивој, али свакако поучној представи представиће се Жала Алијева (виолончело), Ана Остаховска (виола) и Јасмина Живић (флаута). Представа је намењена деци од 6 до 12 година.
  Сутрадан, у суботу, алексиначка публика ће моћи да ужива у грчкој музици и игри. Градско позориште „Театар 91”, у сарадњи са Удружењем грађана „Лаврио- Алексинац” из Лавриа у Грчкој, а у оквиру Културног лета 2022, организује уметничко сценски програм „Музика и игре из Грчке”.
  У петак ће програм бити одржан на платоу код Дома културе, док ће ансамбл из грчке наступити у Великој сали Дома културе. Оба догађаја почињу од 20 сати.
  Организатор Културног лета је Градско позориште „Театар 91”, покровитељ је Општина Алексинац.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • ГРЦИ НАСТУПАЈУ НА АЛЕКСИНАЧКОЈ СЦЕНИ

  03.08.2022.

  У оквиру програма манифестације „Културно лето 2022”Алексинчане овог викенда очекује занимљив програм када ће моћи да уживају у грчкој музици и игри.
  Доказ да је географија само реална наука, да пријатељство не зна шта је даљина, шта су километри, да су многим нашим близинама судјене даљине, је дружење са пријатељима из Лаврија у оквиру КУЛТУРНОГ ЛЕТА 2022.

  Оно што нас алексинчане веже за овај грчки град је рука пријатељства која нам је пружена 1999. године у време када нам је била најпотребнија. Великузахвалностза хуманитарну помоћ коју је Општина Алексинац добила, као и захвалност што су дане разарања нашег града,услед бомби које су пале, провели са нама.
  Туга је спојила две општине, радост дружења одржала је ово пријатељство, о чему сведочи и предстојеће дружење.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • КОНЦЕРТ КОЈИ ЈЕ ОДУШЕВИО ПУБЛИКУ

  01.08.2022.

  Можда најбољи програм овогодишње манифестације „Културно лето” одржан је у петак, када су љубитељи добре музике били у прилици да присуствују концерту „Љубав, вино и пијанино” солисте РТС-а Милоша Радовића.


  Милош Радовић је баритон и професор певања, а студије соло певања је завршио у класи примадоне Радмиле Бакочевић. Солиста је РТС, одржао је више од 150 солистичких концерата. Наступа са различитим ансамблима – Народни оркестар РТС-а, Тамбурашки оркестар РТВ Нови сад, камерни ансамбли…
  Да биографија овог солисте није преувелуичана, видело се и током концерта, јер су се пролазници главном улицом прикључивали публици, а ретко ко од пролазника није застао бар на тренутак да послуша несвакидашњи наступ.
  Поред класичног, оперског репертоара, Радовић је изводио староградске песме, наполитанске композиције, романсе, шлагере, евергрин мелодије и традиционалну музику, националних и светских аутора.
  Богат репертоар је на све присутне оставио утисака, па нисмо могли да не искористимп прилику да га упитамо колико је потребно рада и одрицања, поред урођеног талента, да неко овако добро пева.
  − Па заиста доста рада и одрицања, али првенствено, ако у раној младости слушате то што треба да се слуша, та права и квалитетна музика онда ту нема грешке. Рад, то сте добро рекли, али Бог или ти да или ти не да, само кроз школовање доврши се једноставно тај глас и што би ови старији рекли да се испече занат на прави начин. Али просто, вечерас је победила љубав, вечерас је победила музика, победили су наши драги домаћини који су нас лепо угостили и публика и то је вечерас дисало једним плућима. Уз рад потребно је да то неко и препозна и да једноставно поделимо енергију − рекао је Радовић и додао да има доста уметника који су изгубили доста времена и младости, а просто немају коме то да пренесу кроз свој рад, или једноставно нису медијски пропраћени, тако да без обзира на таленат и на одрицање треба имати мало среће у животу.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • КРАЈЕМ НЕДЕЉЕ ПОЧИЊЕ КУЛТУРНО ЛЕТО

  12.07.2022.

  Алексиначку публику и у наредном периоду очекују занимљиве позоришне представе, концерти и модне ревије. У организацији Градског позоришта „Театар 91” у петак 15. јула почиње седмо по реду Културно лето које ће трајати све до 28. августа.


  Ове године публика ће имати прилику да види двадесетак програма различитог садржаја. Реч је о позоришним представама за децу, концертима, промоцијама књига, а биће и вече фолклора, што нам је и потврдила Милена Рашић, директорка Градског позоришта „Театар 91”.
  − Имамо интересантне госте који нам долазе из земље и из окружења, то су нам сарадници и пријатељи из Хрватске са позоришном представом, пријатељи са Косова који ће доћи са једном лепом музичком групом „Кос” и имамо пријатеље из Грчке, из Лаврија, који ће боравити у Алексинцу четири дана. Долазе са својом фолклорном групом тако да ето да кажем прилика да наши суграђани виде програме различитог садржаја и биће ту за публику од 7 до 77 година − објашњава директорка Рашић.
  Међутим, за разлику од минулих година, 28. августа неће бити одржан концерт, јер како кажу организатори, одустали су од тога због техничких и финансијских разлога.
  Сва културна догађања одвијаће се испред Градске библиотеке, а у случају кише програм ће се одржати у Великој сали Дома културе. Сви програми почињу у 20 часова и улаз је слободан.
  Покровитељ Културног лета је Општина Алексинац, а суорганизатор је ГКУД „Алексинац”, док ће техничку подршку пружати Центар за културу и уметност.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • АЛЕКСИНЧАНИ НА ФЕСТИВАЛУ У ПИРОТУ

  28.06.2022.

  Први Фестивал културних центара Србије у организацији Факултета драмских уметности у Београду и пиротског Дома културе, током протеклог викенда, је у Пироту окупио представнике установа из више градова који су представили своје активности.


  Фестивал културних центара Србије је замишљен као својеврсна смотра стваралаштва и требало би да допринесе бољем повезивању установа културе у Србији, кроз размену програма, заједничко финансирање програмских задатака и размену искустава.
  На овој смотри су учествовале и две алексиначке установе, Центар за културу и уметност и Градско позориште „Театар 91ˮ. Центар је имао свој штанд на коме је представио своју богату издавачку активност, али и манифестације које организује и уопште своје редовне активности.
  Градско позориште „Театар 91ˮ је другог дана на затварању Фестивала, у недељу, извело представу „Тетка од милион долара”, аутора Кена Лудвига. Присутна публика је била пријатно изненађена квалитетом глуме алексиначких аматера. „Театар 91ˮ је још једном доказао да поседује квалитет да наступи на било којој сцени, па и пред оваквим аудиторијумом. Тог дана, учесници су разговарали о могућностима и начину умрежавања, а одржано је и неколико радионица.
  Покровитељи Фестивала су Министарство културе и информисања и град Пирот.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • АЛЕКСИНАЧКИ ГЛУМЦИ
  НА ВИДОВДАНСКИМ СВЕЧАНОСТИМА

  21.06.2022.

  Градско позориште „Театар 91” је ових дана веома активно и са неколико успешних гостовања најављује да ће и овог лета бити драги гости на многим сценама затвореног и отвореног типа.

  Прекјуче алексиначки ансамбал је са кабареом „Треће стање” учествовао на Видовданским свечаностима у Великом Ропотову, у општини Косовска Каменица, и то на самом отварању. „Видовданске свечаности” су традиционална манифестација која се одржава већ 22 године и заузима значајно место у културном животу овог дела Косовског Поморавља.
  Дан раније, 18. јуна, публика у Крушевачком позоришту је овај ансамбл могла да гледа у представи „Аладин”.
  Од наступа ових дана, треба издвојити и појављивање „Театра 91” на сцени у селу Пачетин, општина Трпиња у Хрватској. И тамошњој публици су се представили популарним кабареом „Треће стање”.
  Алексиначко градско позориште није занемарило ни подручје наше општине. У Липовцу су већ одиграли једну представу за децу, а нови наступ заказан је за 29. јун. Пре тога, 26. јуна, ансамбл очекује учешће на првом фестивалу КЦ Србије у Пироту.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • ПОЧЕЛО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ОПШТИНЕ

  03.06.2022.

  Фестивалом игре „Наш град“, данас је званично почело обележавање дана општине.
  Малишани из предшколске установе „Лане“, данас су заједно са малишаним који не похађају установу „Лане“ у главној улици испред градске фонтане, игром, цртањем, сликањем, вајањем, вожњом бицикла, тротинета, аутомобила полигоном, макетама показали пролазницима, родитељима своје вештине и знања стечена у установи. Општина Алексинац обезбедила је послужење за све малишане.
  Након фестивала, у Великој сали Дома културе глумци „Театра 91“ одиграли су представу за децу „Приче за лаку ноћ“, у којој су малишани заједно са родтељима уживали.


  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • ОДЛУКА ЖИРИЈА

  26.05.2022.

  Завеса на овогодишњи ЗИПО фест се спушта вечерас представом „Аладин” Градског позоришта „Театар 91” из Алексинца и доделом награда стручног жирија учесницима у такмичарском делу смотре. „Театар 91” који је и организатор фестивала, под покровитељством Општине Алексинац, вечерашњи наступ на сцени Дома културе је посветио награђеним колегама, али и публици.

  Специјална награда за оригинални драмски текст ‒ Спасоје Ж. Миловановић, за текст представе „Пинокио” Народног позоришта из Лесковца;
  Награда за најбољу костимографију – Силва Бачварова за костим представе „Бајка о зачараној лепотици” Позоришта лутака „Пинокио” из Београда;
  Награда за најбољу сценографију – Лео Вукелић за сценографију представе „Дечак и месец”, Народног позоришта „Тоша Јовановић” из Зрењанина - луткарска сцена;
  Награда за најбољу епизодну улогу – Наташа Милишић за улоге Свраке и Глумице у представи „Дечак и месец”, Народног позоришта „Тоша Јовановић” из Зрењанина - луткарска сцена;
  Награда за глумца/глумицу фестивала – Петра Димитријевић за улогу Пинокија у представи „Пинокио”, Народног позоришта Лесковац;
  Награда за најбољу режију и представу у целини ‒ Вјера Видов и представа „Дечак и месец”, Народног позоришта „Тоша Јовановић”, Зрењанин - луткарска сцена.
  Жири V Зимског позоришног фестивала за децу радио је у саставу Бранислав Недић, драматург – председник жирија и чланови Ивана Недељковић, глумица и Цветин Аничић, глумац-луткар.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • ЗАВРШЕН ТАКМИЧАРСКИ ДЕО:
  ОВАЦИЈЕ ЗА МЛАДЕ ГЛУМЦЕ АНСАМБЛА ИЗ ПРИШТИНЕ

  26.05.2022.

  На ЗИПО фестивалу синоћ је одиграна последња овогодишња такмичарска представа. Завршетак смотре како се само може пожелети. За крај пуна позорница младих глумаца и деце у обостраној жељи да се овај догађај овековечи фотографијом и сeлфијем.

  Да постоји награда публике највероватније би припала представи „Звонар Богородичне црквеˮ, изведене синоћ у продукцији Народног позоришта Приштина, Дома културе Грачаница и Факултета уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Звечану и Косовској Митровици.
  Представа је рађена по истоименом роману француског писца Виктора Игоа, а у режији Дејана Цицмиловића. Намењена је деци и у први план истиче љубав, пријатељство, толеранцију, прихватање различитости и значај унутрашњих вредности који нас чине предивним бићем. Све то кроз причу о догађајима на тргу испред катедрале и „сукобуˮ са калуђером који забрањује да се игра и пева на том простору. Раздрагана дружина коју предводи лепа Есмералда баш у игри и весељу не види ништа лоше. На крају побеђују љубав и толеранција. У овој причи сви постају весели пријатељи, преобразивши зло код појединаца у доброту.
  Препуштајући стручном жирију да процени квалитет глуме студената Факултета уметности, овде треба рећи да су ови млади ствараоци својим наступом успели да поруке представе пренесу на публику, што је још битније, на ону најмлађу. Зато су Невена Недељковић, у улози Есмералде и њена дружина у комаду, а у стварности колеге Стефан Марковић, Снежана Џоговић, Милица Вранеш и Милица Грабовић доживели овације од стране публике. Невена је проглашена од стране жирија за глумца вечери.
  Не треба заобићи ни изузетно добру глуму Николе Станковића у улузи калуђера Фрола, по мишљењу присутне старије публике, и најбоља глума вечери. Запажен је био и наступ Луке Потпарића као Квазимода, а похвале иду и на рачун Јована Јевтића, који тумачи Фебуса и Ђорђа Велимировића у улози Гренгоара.
  Драматизацију текста урадила је Биљана Митровић, костимограф је Љиљана Ружић, израда сценографије поверена је Дејану Степићу, а кореографију су урадили Елена Громилић и Игор Наумоски. Музику је компоновао Новак Ашковић.
  И на крају, ако судимо по овом мјузиклу, у приштнском позоришту, не морају у будуће да брину за кадрове. А ми се надамо да нам из покрајне на овдашњој сцени стигне још представа. Алексинац се показао као добар домаћин, а гости су узвратили добром глумом у којој се препознаје напаћена, али и осећајна косовометохијска душа.


  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • СИНОЋ СВРАКА ОДУШЕВИЛА,
  ВЕЧЕРАС „ЗВОНАР БОГОРОДИЧНЕ ЦРКВЕˮ

  25.05.2022.

  Пете вечери дечија и нешто старија публика на ЗИПО фестивалу је имала прилику да погледа представу „Дечак и месецˮ луткарске сцене Народног позоришта „Тоша Јовановићˮ из Зрењанина. Текст је урадио Жељко Хубач по мотивима приповетке Бранка Ћопића „Мјесец и његова бакаˮ

  Представа која нам је, поред осталог, поручила да бајке никада неће нестати из људског живота без обзира на техничка достигнућа. У Ћопићевом приповедању од пре пола века нестанак струје и настали мрак децу омета у игри и читању. Хубач тај „инцидентˮ проширује на могућност тренутног престанка свег електронског света. Што је за децу „прикопчануˮ на струју – мобилне и компјутере, равно привремено „смаку светаˮ! Али тај „смак светаˮ, који је Ћопић наслутио у својој причи, Хубач је преточио у позоришни комад у коме чак и бајке постану могуће и занимљиве.
  На почетку сцена у којој дечак просто не може да замисли да његов компјутер, мобилни и остало не функционишу јер нема струје да би се њихове батерије напуниле. Утеху покушава да му пружи бака са својим приповедањем. И онда на сцену ступа добро прихваћена зрењанинска глумачка екипа, вођена редитељском палицом Вјере Видов, са сарадницима, успевши да сценски ваљано презентује гледалишту теме са којима су се бавили Ћопић-Хубач.
  Алексиначка најмлађа публика није често у прилици да гледа луткарска позоришна остварења, али овог пута је имала прилику да погледа не тако раскошне, али врло упечатљиве луткарске креација. То говори о скромном буџету, али и о добром глумачком умећу гостију из Зрењанина. Нарочито треба похвалити Наташу Миличић, која је маестрално дочарала лутку птицу-свраку. Наташа је проглашена и за глумца вечери. Зоран Булатовић Бале је компоновао музику која такође краси ову представу.
  Домети ове представе када су у питању инициране теме за сада су непознати, пошто је релативно скоријег датума. Оно што је приметно код синоћне публике, да су је малишани топло примили и у појединим моментима је пратили са одушевљењем уз препознатљив дечији жагор и радост својствен дечијој игри. Има ли нешто лепше од тога? Зато није на одмет и понекад одложити компјутере и мобилне, нарочито када су у питању разне игрице и други видови забаве нуђени деци преко ових комуникационих уређаја који их изолују од социјалне средине. Можда је ово више порука за родитеље, него за њихову децу.
  Вечерас на сцени Дома културе у Алексинцу је последња такмичарска представа на овогодишњем ЗИПО фестивалу који организује Градско позориште „Театар 91ˮ, а покровитељ је Општина Алексинац. Од 19 часова на репертоару је комад „Звонар Богородичине црквеˮ рађен у копродукцији Народног позоришта Приштина и тамошњег Факултета уметности са Домом културе Грачаница. Представа је рађена по роману Виктора Игоа, у режији Дејана Цицмиловића и траје 60 минута. Препоручује се за узраст до 15 година.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • БАЈКА КОЈА НАС УЧИ О СНАЗИ ЉУБАВИ

  24.05.2022.

  Четврте такмичарске вечери овогодишњег ЗИПО фестивала, синоћ, алексиначка публика била је у прилици да погледа нешто другачију представу у односу на оне које су биле на програму претходних вечери. У питању је луткарска представа „Бајка о зачараној лепотици”, рађена по тексту и у режији бугарског великана луткарске сцене Славча Маленова, коју су на велику сцену Дома културе извели глумци Позоришта лутака „Пинокио” из Београда.


  „Бајка о зачараној лепотици” је сценска адаптација народне приче, која има динамични ток и интересантне ликове. Лајт мотив ове луткарске представе је љубав – најважније осећање у људском животу. У њој имамо краља и краљицу и њихова три сина – краљевића. У њој су такође и три лепе девојке, које живе у Ружиној шуми, али које се не могу удати јер једна од њих – лепотица Црнороба је зачарана од стране злог Чаробњака клетвом да чим погледа неког момка он се претвара у дрво. Најстарији и средњи син краља и краљице нису успели да одоле, а да не затраже поглед лепе Црноробе која их је претворила у дрвеће. Најмлађи краљевић је вешто успевао да одоли свим изазовима на том путовању и уз помоћ љубави успео да отклони чари злог Чаробњака, ослободи Црноробу и своју браћу, и као што свака бајка има срећан крај, ова се завршава троструким венчањем где сваки од краљевића ожени једну од сестара. За своју одважност и исказану љубав најмлађи члан краљевске породице освојио је срце Црноробе.
  Глумци на сцени веома су прецизно дочарали сваки покрет марионета и тиме су у потпуности „оживели” ликове ове бајке. Судећи по реакцијама током представе, малишани и њихови родитељи су са пажњом пратили ток представе и са времена на време награђивали глумце великим аплаузима.
  За глумца вечери проглашен је Ђорђе Кадијевић, који је интерпретирао лик најмлађег краљевића. А у осталим улогама нашли су се: Горан Поповић, Жељка Мандић, Борко Сарић, Никола Мијатовић, Лако Николић, Зорана Милошаковић Тасић, Јован Поповић, Нела Николић, Љиљана Живић, Биљана Михајловић и Драгана Васић.
  Ова представа своју је премијеру доживела 1. априла ове године у оквиру обележавања 50 година постојања овог београдског луткарског позоришта.
  Вечерас, пете такмичарске вечери, на програму је још једна луткарска представа. У питању је „Дечак и месец” Народног позоришта „Тоша Јовановић” из Зрењанина, рађена по мотивима приповетке Бранка Ћопића „Мјесец и његова бака”.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • МОДЕРНА БАЈКА О ВЕЛИКОЈ АВАНТУРИ

  22.05.2022.

  Да је најмлађа публика најискренији критичар и да својом реакцијом увек покаже да ли је нека представа успела, могло се видети синоћ у великој сали Дома културе током друге вечери овогодишњег ЗИПО фест-а.


  Након одгледане представе „Тртица рајске птице” Народног позоришта из Ужица, преко 300 малишана који су гледали представу, глумце су наградили громогласним аплаузом и овацијама. Оваква реакција публике није била само на крају представе, и током наступа ансамбла овог позоришта који су чинили Горан Шмакић, Бојана Зечевић, Немања Јовановић и Игор Боројевић публика је активно учествовала у представи и узела учешће у свим сонговима током ње.
  Занимљива представа током које су се малишани први пут сусрели са позориштем сенки, према свему судећи оставила је велики утисак на њих, па је тако модерна бајка о великој авантури разиграла њихову машту.
  Вечерас, треће вечери фестивала на репертоару је представа „Пинокио” коју ће извести глумци Народног позоришта Лесковац. За ову представу по мотивима романа Карла Колодија текст је приредио Спасоје Ж. Миловановић који такође потписује и режију. Са овом причом малишани су се сигурно већ сусрели, али вечерас је права прилика да се види како су Пинокија доживели глумци из Лесковца.
  Представа је намењена за малишане старије од пет година.


  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • ДЕЦО И РОДИТЕЉИ ДИГНУТА ЈЕ ЗАВЕСА:
  НА ПОЧЕТКУ ЋИРА И СПИРА, У НАСТАВКУ РАЈСКА ПТИЦА

  20.05.2022.

  Алексиначка публика, мала и велика, на почетку овогодишњег Зимског позоришног фестивала за децу који се, због ковида, одржава у мају имала је прилику да погледа представу за коју можемо рећи да је премијерна.

  Наступило је Позориште лутака Ниш са комадом „Поп Ћира и поп Спираˮ који је премијерно изведен 25. марта ове године и први пут се појављује на једном фестивалу. Представа је рађена по мотивима истоименог романа Стевана Сремца који је и део обавезне лектире, а и класичне литературе. Глумачка екипа у саставу Дејан Гоцић, Тома Бибић, Биљана Раденковић, Татјана Миленковић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић, Софија Ристић, Теодора Стојковић и Данило Миленковић, вођена режисерском палицом Предрага Штрбца, успела је да публици представи сву вишеслојност Сремчевог дела и његов драмски потенцијал који почива пре свега на односима међу људима у малом војвођанском месту.
  Ово дело доживело је многе адаптације за позориште, као и за мале и велике екране, али вредност представе нишке трупе је што се овим пројектом пре свега обраћа младима. Зато и није изненађење што су у њој уживали и најмлађи, иако је представа намењена деци старијој од 8 година и одраслој публици. По реакцији публике још једном се показало да не постоји ништа вечније од човекове потребе за смехом.
  Другог дана Фестивала, у суботу од 19 сати, публика ће моћи да погледа представу „Тртица рајске птицеˮ у извођењу Народног позоришта Ужице. Текст је написао Бранко Димитријевић Бахус, а режија је поверена Николи Завишићу. Глумачка екипа ове позоришне трупе повешће малишане у трагање за новим сазнањима кроз причу о „Тртици Рајске птицеˮ уз поруку да ће сазнати нешто, али никада све. Зато је то и тајна, врхунска. А у откривању тајни позивају се деца до 11 година, односно представа је намењена деци до тог старосног узраста.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • Зимски позоришни фестивал за децу Алексинац 2022.

  12.05.2022.


  Градско позориште "Театар 91" организује у Алексинцу Зимски позоришни фестивал за децу од 20. до 26. маја 2022. године у Великој сали Дома културе.

  СЕЛЕКТИРАНЕ ПРЕДСТАВЕ
  Селектор Петог Зимског позоришног фестивала за децу Градског позоришта ''Театар 91'' Алексинац
  Бранко Поповић, редитељ, доцент за сценску уметност

  ПРЕДЛАЖЕ

  Организационом одбору Зимског позоришног фестивала за децу Алексинац 2022. да се у такмичарски програм фестивала уврсте следеће представе:
  1. ''Поп Ћира и поп Спира'', Позориште лутака Ниш, режија Предраг Штрбац
  2. ''Тртица рајске птице'' Народно позориште Ужице, режија Никола Завишић
  3. ''Пинокио'', Народно позориште Лесковац, режија Спасоје Ж. Миловановић
  4. ''Бајка о зачараној лепотици'' Позориште лутака ''Пинокио'' Београд, режија Славчо Маленов
  5. ''Дечак и месец'', Луткарска сцена Народног позоришта ''Тоша Јовановић'', Зрењанин, режија Вјера Видов
  6. ''Звонар Богородичине цркве'', Народно позориште Приштина, режија Дејан Цицмиловић
  7. '' Аладин'' Градско позориште ''Театар 91'' Алексинац, режија Бранко Поповић, у част награђених, ван конкуренције на затварању фестивала

  ОБРАЗЛОЖЕЊЕ:
  На основу одгледаних представа позоришне продукције за децу, а поштујући професионалне, естетске, уметничке и едукативне параметре, селектор сматра да предложене представе испуњавају све захтеве Фестивала, и да својим квалитетом гарантују високи уметнички ниво какав Фестивал захтева.
  Наведене представе се изводе у следећим терминима:
  1. ''Поп Ћира и поп Спира'', Позориште лутака Ниш 20.05.2022. 19 часова
  2. ''Тртица рајске птице'' Народно позориште Ужице 21.05.2022. 19 часова
  3. ''Пинокио'', Народно позориште Лесковац 22.05.2022. 19 часова
  4. ''Бајка о зачараној лепотици'' Позориште лутака ''Пинокио'' Београд 23.05.2022. 19 часова
  5. ''Дечак и месец'', Луткарска сцена Народног позоришта ''Тоша Јовановић'', Зрењанин 24.05.2022. 19 часова
  6. ''Звонар Богородичине цркве'', Народно позориште Приштина 25.05.2022. 19 часова
  7. '' Аладин'' Градско позориште ''Театар 91'' Алексинац (у част награђених, ван конкуренције на затварању фестивала и додела награда) 26.05.2022. 17 часова

  Организатор
  Градско позориште "Театар 91" Алексинац

  Генерални покровитељ
  Општина Алексинац

  Селектор Фестивала:
  Бранко Поповић

  За Организациони одбор Фестивала Милена Рашић

 • АПРИЛ У ЗНАКУ ПОЗОРИШТА

  04.04.2022.

  Љубитељи позоришта у Алексинцу током овог месеца имаће прилику да погледају неколико представа и то заслугом Градског позоришта „Театар 91”. Реч је о гостујућим позориштима која долазе у Алексинац на основу уговора о размени представа.


  − Имаћемо прилику да погледамо позориште из Уба и позориште из Јагодине, али ћемо такође бити и гости у Лапову и Смедеревској Паланци. Ово је прилика да најавим и репризу Аладина, 18. априла, након премијере која је била одприлике пре месец дана − рекла је Милена Рашић, директорка Градског позоришта „Театар 91”.
  Позориште из Уба са позоришном представом „Бајка о позориштуˮ гостоваће у Алексинац 8. априла и ово је сарадња на основу уговора о размени представа. Неколико дана касније, 12. априла, у Алексинац долази и позориште из Јагодине са позоришном представом „Опет плаче, али сада од срећеˮ.
  Иначе, улаз ће бити бесплатан за ове две гостујуће представе, најављују из „Театра 91”.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • АЛАДИН НА ЋИЛИМУ СЛЕЋЕ И У АЛЕКСИНАЦ

  12.02.2022.

  Почетком наредне седмице малишане у Алексинцу очекује премијера представе намењене њиховом узрасту.  У понедељак, 14. марта, ансамбл Градског пзоришта „Театар 91” извешће представу Аладин и чаробна лампа коју је по тексту Спасоја Ж. Миловановића, управника нишког Народног позоришта, режирао Бранко Поповић, професор на факултету.
  Да нова представа обећава, сведочи и број глумаца. У екипи ове представе за децу има 11 глумаца, неки су већ добро познати алексиначкој најмлађој публици, а неки ће у овој представи први пут наступити на алексиначким даскама.
  Почетак представе заказан је за 19 часова, а цена улазнице износи 200 динара.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • УСКОРО ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ ЗА ДЕЦУ

  07.02.2022.

  Малишане у Алексинцу ускоро очекује још једна лепа позоришна представа намењена њиховом узрасту, јер ансамбл Градског позоришта „Театар 91” полако завршава са припремом нове целовечерње позоришне представе за децу.


  Реч је о представи Аладин и чаробна лампа коју по тексту Спасоја Ж. Миловановића, управника нишког Народног позоришта, режира Бранко Поповић, професор на факултету, иначе из екипе Зимског позоришног фестивала за децу.
  −Стручњаци ову бајку третирају као изврнуту Пепељугу. Ми смо радили Пепељугу и у тој бајци је главна тема да једна сиромашна девојка оствари свој сан да се једног тренутка оствари као принцеза. Овде имамо другу ситуацију, овде имамо сиромашног Аладина који упознаје принцезу и остварује свој велики сан да постане владар. Са те стране је то интересантно и захтевно и деци ће то бити веома интересантно− објашњава Поповић, редитељ овог комада.
  Оно што је највећи изазов за редитеља јесте да у поплави свих тих цртаних и играних филмова који су извођени на ту тему и које су деца имала прилику да виде донесе једну нову причу која је потпуно позоришна, а која ће их подједнако добро окупирати, ако не и боље, као што су радили ти познати Дизнијеви филмови.
  − У позоришту ви имате један непосредан контакт, имате директан контакт са глумцем, ви видите дах, видите трептај ока. То је нешто што је незаменљиво и то је увек супериорно у односу на све те медијске изазове које рецимо пружа цртани филм, које пружа играни филм. Тако да сам потпуно уверен да ће та представа барем емотивно надиграти све те изазове са којима се ми суочавамо− додаје Поповић.
  Наравно, бајка је толико позната да могу деца свих узраста да је прате и да је гледају, уз то композитор Зоран Вуковић се потрудио и направио је лепе сонгове које глумци одлично изводе. Да нова представа која траје преко сат времена обећава, сведочи и број глумаца. У екипи ове представе за децу има 11 глумаца, неки су већ добро познати алексиначкој најмлађој публици, а неки ће у овој представи први пут наступити на алексиначким даскама и они долазе из Ниша.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • ТЕАТАР 91 МАЛИШАНЕ ОБРАДОВАО ПРЕДСТАВОМ

  31.12.2021.

  Последњег дана у овој години наши најмлађи суграђани имали су прилике да се друже са Деда Мразом. У Великој сали Дома културе тачно у подне изведена је Новогодишња представа за децу под називом „Новогодишње жеље”.


  Адаптацију текста и режију ове представе потписује Бојан Цветковић. Главне улоге припале су младим глумцима Милици Костић и Огњену Стојадиновићу, а у улози Деда Мраза поново се нашао Срђан Стојадиновић.
  По завршетку представе малишани су имали прилику да се сликају са Деда Мразом. Иначе, ово је била поклон представа свој деци од Градског позоришта „Театар 91”.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • ПОСКУПЕЛЕ НЕКЕ КОМУНАЛНЕ УСЛУГЕ,
  РАСПИСАНИ КОНКУРСИ ЗА ЦИВИЛНИ СЕКТОР

  29.12.2021.

  Седница Општинског већа општине Алексинац, одржана 29. децембра, претежно је била посвећена одлукама које су у надлежности овог извршног тела. Расписано је више јавних конкурса за доделу средстава намењених удружењима грађана за спровођење програмских активности од јавног значаја у више области.
  Већници су дали и сагласност за нове ценовнике за услуге алексиначких јавних предузећа. Ти ценовници, како је објашњено због поскупљења репроматеријала, код већине ставки су у просеку већи за пет одсто.
  Веће је усвојило и Правилник о субвенцијама цена комуналних услуга за кориснике новчане социјалне помоћи и увећане новчане помоћи. Њима ће из општинског буџета бити потпуно субвенционисани рачуни „Комуналних услугаˮ, као и потрошња воде до 20 метара кубних по домаћинству.
  Након што је усвојен Правилник, чланови Општинског већа уз одређене примедбе, усвојили су и Решење о финансирању спорта у нашој општини за 2022. годину. За ове намене опредељено је на годишњем нивоу око 23 милиона динара. У наредној години нешто више средстава, пар десетина хиљада, добијаће фудбалски клубови у општинској лиги због, како је речено, нових трошкова. Они ће бити у обавези да имају на утакмицама професионално обезбеђење.
  За удружења грађана у области културе опредељено је 6,8 милиона, од тога за културно уметничка друштва 1,5 , за удружења у култури 2,8 и за цркве и верске заједнице 2,5 милиона динара. За функционисање удружења припадника националних мањина намењено је 500.000 динара. Расписан је и јавни конкурс за доделу буџетских средстава од јавног интереса у области цивилне одбране вредан 2,5 милиона динара. Тај новац је намењен стрелцима , њих 36, који су задужени за противградну одбрану. Они ће у месецима ангажовања у нету месечно добијати по 6.000 из општинске касе.
  Код два јавна конкурса намењена цивилном сектору дошло је до повећања буџета. За удружења која се баве социо-хуманитарним активностима опредељено је 3,1 милион, што је за 300.000 више у односу на 2021. годину. Удружењима која се баве екологијом, заштитом животне средине, ловом и још неким делатностима на располагању ће бити 4,3 милиона или 800.000 више него у овој години.
  Рок за подношење пријаве и предлога програма за учеснике на овим конкурсима је 21. јануар 2022. године, а обрасци за конкурисање се могу преузети на званичном сајту Општине Алексинац.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • ПРЕДСТАВА КОЈА СЕ ГЛЕДА ВИШЕ ПУТА

  14.12.2021.

  Сат времена смеха одлика је позоришне представе „Ухваћен у мрежу”, која је синоћ одиграна у мало измењеној поставци ансамбла Градског позоришта „Театар 91”.
  Ова урнебесна комедија пре неколико година је постављена на овдашњој сцени, али због неколико измена у поставци доживела је поновну премијеру.

  Представа је рађена по тексту Реја Кунија, а у режији Бранислава Недића коме обнова исте није била нимало једноставна.
  − Са једне стране није једноставно обновити неку представу где је све већ задато, где су глумци који су глумили имали један задатак, имали читав процес од месец и по или више дана. Са друге стране, постоји то неко знање које имамо о тој представи коју смо некада играли и са те стране могли смо неке ствари да исправимо и са новим глумцима и са старим. Тако да је ту негде пола пола, ја бих рекао. У сваком случају ово је изузретно добар ансамбл алексиначког позоришта које ја добро познајем и неки нови људи који су се ту појавили су врло лепо ушли у ту причу, тако да верујем да имамо једну изузетно добру представу која ће бити гледана и коју ће публика волети. Чак верујем да ће пожелети да је погледају и по неколико пута јер играју на радост, играју ту лепоту живљења која је данас ја мислим неопходна свима, да дође неко да се опусти, да ужива, да се насмеје и да задовољан изађе из позоришта− рекао је Недић.
  „Ухваћен у мрежу”, као логичан наставак култне представе „Кидај од своје жене”, прати живот главног јунака, који већ осамнаест година живи двоструким животом, али на крају бива ухваћен у мрежу својих лажи. Заплет настаје када се млађи чланови његове две породице случајно упознају, не знајући да међу њима постоји много јача веза од оне коју претпостављају.
  У представи играју Бојан Цветковић, Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Јелена Томић, Предраг Миленковић, Бојана Костић и Душан Милосављевић.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • Крушевачко позориште и Арт тема из Београда
  гостују у Алексинцу 14.12.2021. године

  09.12.2021.

  Алексиначки љубитељи позоришне уметности имаће прилику да погледају представу „И сваки пут као да је први” која је инспирисана Ташаном, Коштаном и Покојниковом женом Боре Станковића у извођењу глумаца Крушевачког позоришта.

  У уторак, 14. децембра, по тексту који је адаптирао Димитрије Коканов, а у режији Јоване Томић играће Јелена Матијашевић, Јелена Стајковац, Гордана Ђурђевић Димић, Биљана Николић, Дејан Тончић и Никола Ракић.
  Према речима редитељке, представа радног наслова „И сваки пут као да је први” на духовит, дирљив и искрен начин проговара о комплексним мушко – женским односима, повлачећи паралелу жена са почетка двадесетог века, и данашњих, актуелних проблема, који се у многоме не разликују од контекста о ком је писао Бора Станковић. Ова прича, исповест две јунакиње је универзална тако да се свако може препознати, поистоветити и преиспитати, а са друге стране интимна, тактилна и суптилна тако да ћемо бити увучени у лични свет, приватни универзум две храбре, а рањиве жене које ће нам испричати своје најскривеније тајне и жеље.
  Почетак представе је заказан за 20 часова, цена улазнице је 200 динара, а број места је ограничен на 200.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца) • Од новембра реализација Споразума о културној сарадњи
  установа културе – позоришта Републике Србије

  02.11.2021.

  У Пожаревачком Дому културе, 22. априла 2021. потписан је споразум о културној сарадњи установа културе у Републици Србији.
  Потписивању су присуствовали и председник Скупштине града ПО Ожаревац Предраг Мијатовић као и члан Градског већа одговорног за културу и информисање Дејан Крстић.
  Споразум је потписан између 11 установа културе. Поред Пожаревачког Дома културе, потписници овог споразума су и Градско позориште Јагодина, Дом културе Смедерево, Милановачко позориште - Горњи Милановац, Позориште "Раша Плаовић" - Уб, "Градско позориште 91" - Алексинац, Дом омладине - Крагујевац, Центар за културу Масука - Велика Плана, Центар за културу - Стара Пазова, Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић, Дом културе - Смедерево Паланка.
  Потписници споразума посвећени изради представа о фазама матичних позоришта за учешће у размени представа на великој и дечијој сцени, заједно учествују у стварању и изради предлога од пројеката од значаја за позоришни живот, изради конкурсне документације са којим ће учествовати на конкурсу за пројектно финансирање који је расписало Министарство културе Републике Србије и на конкурсима које расписују локалне заједнице, у припреми заједничких наступа, реквизита и сарадње на изради сценографије, у замену костима, у припреми, у побољшању техничких услова рада, у замену глумаца и сарадника и помоћи у организацији позоришног фестивала и организовању заједничке промоције, идеја и маркетинга у циљу бољег позиционирања, пласмана представа остварених на кућним позоришним сценама, сваки од оснивача - потписници споразума.
  Споразум је потписан у жељи да се додатно развија и подстиче сарадња и осигура да ће ова сарадња допринети узајамним односима, сагласни су на закључивање Споразума о сарадњи.
  Од овог, па у наредних десет месеци љубитељи позоришта имаће прилику да погледају 10 премијерних представа аматерских позоришта из Србије, али на алексиначкој позорници.
  − Обавеза позоришта је да премијеру коју изведе у току године, одигра и у осталих десет позоришта тј. десет градова, и такође прими своје колеге на матичној сцени у Алексинцу. Тиме смо отворили врата једни другима надам се на дужи временски период и искрено верујем да ће то заживети онако како смо и договорили на састанку априла 2021.год. − рекла је Милена Рашић, директорка „Театра 91”.
  У току новембра месеца по том потписаном споразуму „Театар 91” примиће позориште из Горњег Милановца, а гостоваће у Смедереву.
  Гости из Горњег Милановца наступиће у уторак, 9. новембра од 20 сати са комедијом „Полицајци” која је пуна апсурда и гротеске.
 • СА ФЕДРАСА ПРИСТИГЛЕ ТРИ НАГРАДЕ

  25.10.2021.

  Ове године Градско позориште „Театар 91” учествовало је на 50. по реду фестиалу ФЕДРАС у Малом Црнићу са позоришном представом „Тетка од милион долара”. Првобитно је играње ове представе било планирано за прошлогодишњи фестивал, али је због проблема око вируса ковид било отказано, па је ове године представа приказана публици у Малом Црнићу.
  − Са фестивала смо донели и награде, што је и традиција за Театар 91. Те вечери глумац вечери је био Срђан Стојадиновић Леби, али је публика након завршетка фестивала одлучила да Срђану додели и награду награду за најбоље глумачко остварење, тако да је Срђан донео у наш град две награде. Нинушка Стојановић глумица фестивала добила је награду за главну женску улогу, за улогу Мег. Ово је част да се Алексинац и Театар окити са још две то јест три награде, да то све стане у архиву Театра која је већ огромна и ево у 2021. године, без обзира што нас вирус ремети у игрању и гостовањима, да ипак и нешто донесемо у наш град − рекла је Милена Рашић, директорка „Театра 91”.
  Према свему судећи, ово су последње награде које ће ове године пристићи у наш град. Био је планиран фестивал у Новом Бечеју, међутим, он је отказан тако да до краја године што се тиче фестивала Театар неће имати где да се такмичи. Међутим, ансамбл „Театра 91” играће представе у редовном репертоару у пар градова у околини Алексинца.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца)

 • ДАН ЖАЛОСТИ У АЛЕКСИНЦУ

  06.10.2021.

  У Службеном листу општине Алексинац објављено је да је председник општине Алексинац Далибор Радичевић донео одлуку о проглашењу Дана жалости, а поводом трагедије у којој су животе изгубили чланови породице Ђокић, Горан Ђокић, Гордана Ђокић и Лидија Ђокић.
  За дан жалости одређен је четвртак, 7. октобар.
  Органи и организације, као и друга правна лица која истичу заставу, дужна су да у време дана жалости заставу Републике Србије спусте на половину јарбола, односно копља. У образовним установама дан жалости обележава се минутом ћутања на првом часу наставе, а програм наставе музичког образовања прилагођава се дану жалости. Дан жалости у спортским халама, на стадионима и игралиштима обележава се спуштањем на пола јарбола или на пола копља заставе Републике Србије и застава спортских клубова.
  За време дана жалости је забрањено емитовање народне и забавне музике, односно одржавање програма забавног карактера на јавним местима.


  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца)

 • Семафорко поново међу алексиначким малишанима

  04.10.2021.

  Одушевљење публике након одгледане премијере представе сигуран је знак да су глумци и редитељ одрадили добар посао. Међутим, када је та публика састављена од деце, која су једини искрени посматрач, интеракција са представом и аплауз на крају су признање више.
  Данас је најмлађа алексиначка публика имала прилику да види премијеру представе за децу „Семафорко”, која је иначе премијерно била изведена 2017. године. Тада су играли старији глумци ансамбла „Театра 91”, али данас су их заменили глумци омладинског ансамбла Градског позоришта Театар 91.
  − Представа „Семафорко” 2017. па 2021. године има исту тематику, хајмо да научимо децу како да се понашају у саобраћају и како да се понашају у неким најосновнијим ситуацијама конкретно приликом преласка пешачког прелаза. С обзиром да је време где се дешавају једни озбиљни проблеми у саобраћају децу требамо учити од малена и требамо им једноставно дати до знања да поштују сва та правила саобраћаја баш из разлога да не би долазило до даљих озбиљнијих проблема − рекла је Милена Рашић, директорка Градског позоришта „Театра 91”.
  У представи су играли Алекса Паовић, Анђела Илић и Душан Милосављевић по тексту Спасоја Ж. Миловановића и Бранислава Недића, а у режији Драгослава Ранђеловића.
  У наредном периоду биће организовано још једно играње ове представе у Алексинцу. Иначе, у оквиру Дечије недеље представа „Семафорко” биће изведена у Житковцу у сали Дома културе и то сутра, у уторак, док је среда резервисана за малишане на Алексиначком Руднику.


  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца)

 • Гости из Србије у Бањалуци: “Театар 91” у Студентском позоришту

  22.09.2021.

  Бањалучко студентско позориште обиљежило је Међународни дан мира са гостујућом представом градског позоришта “Театар 91” из Алексинца.Резолуцијом Уједињених нација 21. септембар је одређен као дан ненасиља и прекида непријатељстава на глобалном нивоу. “Нека мир превлада на Земљи, бар један дан мира и ненасиља” – тако гласи универзална порука Међународног дана мира, а све земље и народи позвани су да славе мир и дају допринос да он овлада свијетом. У знак обиљежавања на овај дан оглашава се “Мировно звоно” у сједишту УН-а у Њу Јорку. Звоно је изливено од новчића које су донирала дјеца са свих континената. Звоно је поклонила УН Асоцијација из Јапана и на њему пише “Дуг живот апсолутном свјетском миру”.
  Представа алексиначког позоришта “КАБАРЕ ТРЕЋЕ СТАЊЕ” је ауторски пројекат драматурга Бранислава Недића из Крушевца, који је и дугогодишњи директор Крушевачког позоришта и доноси нам савремену прича о младом брачном пару и сусретању са новим животним искуствима. Пријатељи, породица, сви су уз њих, а мјесто радње је кафић од кога не одустају.
  У представи играју: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бојана Костић, Зорица Стевановић и Предраг Миленковић.
  Бојан Цветковић: „Први пут играмо пред бањалучком публиком и много лепо смо прихваћени, јер смо имали супер фидбек од гледалаца у Студентском позоришту. Много нам је важно да је публика задовољна, јер она и ми уживамо у игри и ако нас будете звали ми ћемо поново врло радо да дођемо да играмо на овој дивној камерној сцени у Бањалуци. КАБАРЕ ТРЕЋЕ СТАЊЕ је иначе трећи наставак наших чувених кабареа које је написао и на сцену поставио Бранислав Недић, а у плану нам је да у будућности сва три дела буду део једне целине.”
  Иначе, почеци позоришта у Алексинцу датирају још од 1938. године. Прва представа била је “Три карте за Холивуд”. Изградњом Дома културе 1977. године Алексинац је добио праве услове за позоришни живот. Са глумцима су радили и познати редитељи као што су: Иван Клеменц, Пеђа Стоименовић, Михаило Вукобратовић, Мишко Динуловић, Југ Радивојевић, Фуад Табучић, Драган Остојић и други. “Театар 91” је 2003. године постао самостална установа у култури. Те године, позориште добија прве запослене сараднике и полако ради на техничкој опремљености. Данас Градско позориште “Театар 91” може бити домаћин свим професионалним позориштима и организатор је два фестивала „Зимског дечијег фестивала – ЗИПО“ и Фестивала првоизведених представа.
  На представи „Кабаре треће стање“ у Подрум сцени присутвовали су и Ратко Трифуновић, предсједник Удружења пензионера Републике Српске, као и Мирна Савић Бањац, савјетница за културу и социјалну политику у кабинету градоначелника Бање Луке. Поред њих у публици су били и ученици Економске школе са њиховом професорицом Љиљом Зрнић и студенти Универзитета у Бањој Луци, са ПМФ-а и Технолошког факултета.


  Преузето са интернет портала http://tvk3.info/

 • Пријем за представнике Бањалучког студентског позоришта
  и „Театра 91“ из Алексинца

  21.09.2021.

  Представници Градске управе уприличили су данас пријем за представнике Бањалучког студентског позоришта и њихове госте из Градског позоришта „Театар 91“ из Алексинца, који ће вечерас у Подрум сцени у Господској улици извести представу „Кабаре треће стање“.
  Током састанка, било је ријечи о доброј пракси и сарадњи два позоришта.
  -Такође, разговарали смо о њиховом начину финансирања и о програмским активностима. Сматрам да су овакве сарадње заиста корисне и за град, и за умјетност и да је овакву врсту комуникације потребно остваривати што чешће – казала је савјетница градоначелника за културу и социјалну политику Мирна Савић – Бањац.
  Члан Градског позоришта „Тетар 91“ из Алексинца Зорица Стевановић је казала да им је ово прво гостовање у Бањој Луци.
  -Сарадња је потекла захваљујући познанству, сарадњи и другарству нашег редитеља Бранслава Недића и директора Студентског бањалучког позоришта који су договорили да би било лијепо да наше представе види и бањалучка публика. Тако да ћемо вечерас врло радо и здушно да одиграмо једну представу која говори о свакодневним проблемима младог брачног пара, који су управо постали родитељи – поручила је она.
  Представа „Кабаре треће стање“ биће изведена вечерас поводом обиљежавања Међународног дана мира, са почетком у 20.30 часова.
  Текст и режију ове занимљиве представе потписује Бранислав Недић, а у представи играју Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бојана Костић, Зорица Стевановић и Предраг Миленковић.

  Преузето са интернет портала www.banjaluka.rs.ba

 • АЛЕКСИНАЧКИ ГЛУМЦИ НАСТУПАЈУ
  ПРЕД БАЊАЛУЧКОМ ПУБЛИКОМ

  21.09.2021.

  Поводом обележавања Међународног дана мира – 21. септембра са почетком у 20.30 часова у Подрум сцени Бањалучког студентског позоришта наши глумци одиграће представу „Кабаре треће стање“.
  Oву представу је већ погледала алексиначка публика, а ради се о комичној савременој причи младог брачног пара, који се сусрећу са новим животним искуствима, а место радње смештено је у кафићу од ког овај пар не одустаје.
  Текст и режију ове представе потписује Бранислав Недић, а у представи играју Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бојана Костић, Зорица Стевановић и Предраг Миленковић.
  Овај је само један од наступа, јер је Бањалучко студентско позориште у оквиру 45. сезоне под називом „100 лица“ припремило богат репертоар.


  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца)

 • Три награде на фестивалу „Гулини дани“

  27.06.2021.

  На фестивалу „Гулини дани“ Театар 91 побрао је вредне награде:
  – Женска епизодна улога Зорица Стевановић, “Театар 91”, за улогу тетке
  – Главна женска улога Нинушка Стојановић “Театар 91” Алексинац, за улогу Јелене
  – Главна мушка улога глумац Бојан Цветковић, “Театар 91” за улогу Марка.

  По завршетку представе директорка КПЦ- а Милица Илић уручила је Небојши Дугалићу плакету Драгољуб Милосављевић Гула, а глумац петровачког позоришта Мирослав Живадиновић је свечано спустио завесу на овогодишњи фестивал.

  Линкови са додела награда:
  Линк 1 Линк 2

 • Театар 91 на интернационалном фестивалу у Републици Српској

  14.06.2021.

  Вечерас лепе вести за позориште, стижу из Републике Српске.
  "Прије свега имао сам част и задовољство да текуће 2021. године, прихватим вашу понуду и обављам функцију селектора Шеснаестог интернационалног фестивала аматерског театра, Лакташи 2021 у организацији ЈУ „Центар за културу и образовање“ из Лакташа.


  С тим у складу одгледао сам снимке свих 11 пријављених представа, а то су следеће (по редослиједу пријављивања).
  Поштујући првенствено правилник овог Фестивала са озбиљним угледом и традицијом, који као свој циљ и задатак поставља унапријеђење непрофесионалне театарске умјетности у региону и помагање драмске књижевности, трудио сам се да у селекцију уврстим првенствено представе које су биле најбоље у свим својим аспектима (дакле и у глумачким, редитељским, сценографским, костимским и другим рјешењима), те представе које су хтјеле нешто ново и важно да кажу у свом ауторству (било да је нови драмски текст или комплетан ауторски пројекат) и које су у тој намјери углавном и успјевале.

  Дакле, након одгледаних представа, одлучио сам да следећих шест представа уврстим у ЗВАНИЧНИ ПРОГРАМ Шеснаестог интернационалног фестивала аматерског театра, Лакташи 2021.

  1. Центар за културу „МАСУКА“, Велика Плана (СРБ)
  „Виа Долорис“, Дејан Петковић у режији Милоша Јагодића.

  2. Студио глуме – ТЕАТАР 011, Београд (СРБ)
  „На површини“, Наташа Радоњић, Марија Станковић и Владимир Јоргић у режији Наташе Радоњић.

  3. Градско позориште Јазавац, Бања Лука (БиХ)
  „Господар мува“, Вилиам Голдинг у режији Белинде Стијак.

  4. Градско позориште „Театар 91“, Алексинац (СРБ)
  „Звездана прашина“, Душан Ковачевић у режији Бранислава Недића.

  5. Градско позориште Мркоњић Град, Мркоњић Град (БиХ)
  „Остајте“, Љиљана Чекић у режији Дубравке Николић.

  6. Милановачко позориште, Горњи Милановац (СРБ)
  „Лабудова песма“ А.П. Чехов, „Сократова одбрана и смрт“ Платон у режији Бранка Кнежевића.

  Срдачан поздрав, ванр. проф. Велимир Бланић
  Јуни 2021."

 • СРЕБРНОМ ЦАРУ НАЈВИШЕ НАГРАДА

  31.05.2021.

  Синоћ је спуштена завеса на 4. Зимски позоришни фестивал за децу. Његов значај је утолико већи, јер је време његовог дешавања у једном изузетно тешком тренутку, у времену када се боримо против озбиљне и опасне болести која утиче на све нас.

  − Верујемо да је овај фестивал један од доказа да ће позориште и уметност изаћи као победник на крају, како се то дешавало и хиљадама година уназад. А највећи доказ је најмлађа публика која је са радошћу и пажњом пратила све дане фестивала − рекли су чланови жирија пре проглашења овогодишњих лауреата.

  Након одгледаних свих пет представа жири је једногласно донео одлуку да се специјална награда за колективну игру додели ансамблу представе „Бела Грива” Позоришту лутака „Пинокио” из Београда.

  Награда за најбољу костимографију додељена је Соњи Которчевић за костим у представи „Сребрни цар” Првог приградског позоришта „Пулс театар” Лазаревац, а награда за најбољу сценографију Ани Колбјановој за сценографију исте представе.

  Награда за најбољу епизодну улогу отишла је Предрагу Павловићу за улогу Лисца у представи „Пинокио каквог још нисте видели” Краљевачког позоришта. За улогу Смиљане у представи „Сребрни цар” Ана Ћук је добила награду за глумца фестивала.

  Награда за најбољу режију и представу у целини додељена је Давиду Алићу и Првом приградском позоришту „Пулс театар” Лазаревац.

  − Представу „Сребрни цар” одликује изузетан склад глумачке игре и умећа, сценографског и костимографског решења те јасне позоришне поетике која инспирацију проналази у мистичном свету словенске митологије − образложио је жири своју одлуку.

  Жири 4. Зимског позоришног фестивала за децу радио је у саставу Бранислав Недић, драматург – председник жирија и чланови Александар Пејаковић, редитељ и Цветин Аничић, глумац-луткар.

  Након доделе награда приказан је получасовни филм „Наших 30 година” о тридесет година рада Градског позоришта „Театар 91”.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца)

 • ЗИПО ФЕСТ ОБЕЛЕЖИЛЕ НЕОБИЧНЕ ПРЕДСТАВЕ

  31.05.2021.

  Четврто вече четвтог ЗИПО феста обележила је једна мало необична представа. Најмлађа алексиначка публика, а и присутни родитељи остали су затечени представом која је много рекла, али без речи.

  Представу Пулс театра из Лазаревца „Сребрни цар” малишани су нетремице гледали, а неки исувише мали за ову представу се повремено уплашили. Међутим, представу у којој није било текста, већ само одлична глума подпомогнута савршеним маскама, сценским покретом и необичном сценграфијом малишанима је представила бајку са примесама словенске митологије. Многи одрасли су се током представе бојали да малишани неће разумети представу, али коментари током и након наступа Лазаревчана су их демантовали. Машта малишана је “одрадила посао” и они су скоро све схватили шта им поручују глумци својом игром.

  Петог, последњег дана фестивала, малишани су одгледали представу „Бела грива” у извођењу Позоришта лутака „Пинокио” из Београда.
  Публика је овом приликом могла да погледа причу о дивљем коњу, усамљенику којем је за галопирање потребно бескрајно пространство. Поносни витез са сопственом вољом и законима, постаје плен за људе, који не поштују његову слободу већ желе да њим владају. Фолко, дечак који одраста у сличним условима као коњ, једини у њему види пријатеља. Љубав између малог рибара и разузданог коња прераста у њихову заједничку борбу за слободом, коју на крају плаћају животом.
  Према реакцији и коментарима публике након одиграног позоришног комада, ово је била једна од најбољих представа током фестивала.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца)

 • „ЧАРОБЊАК ИЗ ОЗА” ЈЕ УВЕК АКТУЕЛАН

  28.05.2021.

  После стодвадесет година од како је написан, „Чаробњак из Оза” и даље заокупљује пажњу малишана. Поучна прича уз добре костиме и одличну глуму врањанских поклоника богиње Талије највероватније су разлог што се ова представа нашла на репертоару овогодишњег ЗИПО феста.

  „Чаробњак из Оза” је за глумце најзрелији текст за децу, јер се бави тим суштинским стварима, а то је пружање руке помоћи у најтежим тренуцима.

  − Дороти која је у великим проблемима, јер се нашла у некој земљи Оз, а заборавља свој проблем и жели да помогне људима, јер је свесна да само заједно, односно лакше је заједно наћи тај излаз и доћи до тог неког решења. Мислим да сви некако то заборављамо и ја стално то желим да повлачим, да је заправо поука ове представе не што је све тако лепршаво, све што је тако весело, разиграно, већ управо та прича коју ми причамо и која из секунде у секунд добија на тежини − сматра Марко Петровић, који у представи глуми лава.

  Представу Пулс театра из Лазаревца „Сребрни цар” малишани ће моћи да погледају вечерас од 19 сати, док је сутрашњи, пети дан резервисан за представу „Бела грива” у извођењу Позоришта лутака „Пинокио” из Београда.
  Како је у сали ограничен број места и вечерашња представа биће емитована преко интернета.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца)

 • ПРИЧА КОЈА СЕ ДЕШАВА СВАКОГ ДАНА

  27.05.2021.

  Најмлађа алексиначка публика синоћ се обрела у свету инсеката. Током друге фестивалске вечери четвртог ЗИПО феста, малишани су у представи„Кли и Клак” са бубама на један занимљив начин учили о екологији.

  Велику пажњу малишана највероватније су изазвале маске инсеката које су носили глумци Чича Мичиног позоришта, а и брза прича са доста акције на сцени. Кли и Клак, као се и иначе зова представа, пчела и мрав провели су малишане кроз један мали свет са поруком да ако много малих бића уради много малих ствари на много малих места десиће се нешто много велико.

  Након одигране представе глумци су се обрели на округлом столу где су говорили о својим улогама, а међу заинтересованима да чују њихова искуства било је највише деце. Модератор разговора и ове вечери био је Бранко Поповић.

  − Имали смо прилику да гледамо једну јако интересантну представу у којој је тема веома важна за данашње време, веома нас дира, тангира, припада оној како се данас модерно каже ‘зеленој агенди’. Припада једној теми која је веома ангажована и често се већ понавља и прави се јако пуно телевизијских серија и различитих научно-популарних програма који третирају овај проблем − рекао је Поповић на почетку разговора.

  Писац, а и редитељ представе „Кли и Клак” је Матеја Поповић који је присутнима објаснио како је изабрао баш ову тему.

  − Мислим да о одабиру теме немам шта пуно да кажем, зато што тај позоришни програм, као нешто што је ту присутно и што утиче на све нас и чега смо сви на неки начин свесни, само некад мало заборавимо, је нешто што је важно поготово за децу. Важно је за њихово подсећање на то да треба да пазимо и да треба да размишљамо, можда да неког од њих мало подстакне да нешто додатно о томе истражи − рекао је Матеја Поповић и додао да ово није прича као бајка која се некад десила, ово је прича која се дешава свакога дана, ово је прича која ће тек почети да се дешава.

  У наставку фестивала, вечерас од 19 сати, на репертоару је „Чаробњак из Оза” врањанског позоришта „Бора Станковић“, док ће представу Пулс театра из Лазаревца „Сребрни цар” малишани моћи да погледају у петак. Како је у сали ограничен број места и вечерашња представа биће емитована преко интернета.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца)

 • МАЛИШАНИ ОДУШЕВЉЕНИ МОДЕРНИМ ПИНОКИОМ

  26.05.2021.

  Синоћ је у Дому културе подигнута завеса четвртог Зипо феста који је најмлађа алексиначка позоришна публика исчекивала од јануара месеца. Као што традиција налаже, и овогодишњи фестивал отворила је директорка Градског позоришта „Театар 91” Милена Рашић, позоришта који је организатор фестивала.

  -Част ми је да се фестивал уз велике напоре због еподемиолошке ситуације ове године ипак одржао. Желим свима вама да у изузетно тешкој, како прошлој тако и овој, години уживате са својом децом наредних шест дана. Видећете одличне представе, познате ликове, а жири ће одлучити ко је од бољих најбољи − рекла је директорка Рашић приликом отварања фестивала.Част ми је да се фестивал уз велике напоре због еподемиолошке ситуације ове године ипак одржао. Желим свима вама да у изузетно тешкој, како прошлој тако и овој, години уживате са својом децом наредних шест дана. Видећете одличне представе, познате ликове, а жири ће одлучити ко је од бољих најбољи − рекла је директорка Рашић приликом отварања фестивала.

  Част да отвори овогодишњи фестивал имало је Краљевачко позориште са представом „Пинокио каквог још нисте видели” која је рашена по мотивима текста „Пинокио” Пеђе Трајковића, а у адатацији и режији Миодрага Динуловића. Након представе на округлом столу Динуловић је говорио како је на сцени поставио један од најпознатијих ликова нашег детињства.

  − Једна мучна прича о одрастању и о превари, о болном сазревању је у тексту Пеђе Трајковића нашла једну занимљиву и шаљиву причу, али мени је требао нешто мало дубље, тај зуб је морао мало дубље да се прокопа, да дођемо мало до тог живца, мало да заболи понекад, јер цела прича о шоубизнису, о лакој лови, о риалитију, о шареним и светлуцавим елементима закаченим на металне и хладне делове двадесетпрвог века, избацивање свега што је ретро, што је дрво, питомо, топло и емотивно из меинстрима који је сузе, крв, зној на сцени повукло да тражим одговор као драмски стваралац и да у позоришту нађем одговор на питање шта би Пинокио био у ери модерних технологија, шта би деци било провокативно да гледају и шта је важно да из сале понесу, јер оволике отмице, трговина људима, све је то морало да нађе неки одговор у неком мом промишљању позоришта за децу и младе пре свега − објаснио је Динуловић.

  До недеље малишани ће моћи сваког дана од 19 сати да погледају представе које су ушле у овогодишњу селекцију. Вечерас, другог дана фестивала, на репертоару је представа „Кли и Клак” Чича Мичиног позоришта из Београда, а сутра „Чаробњак из Оза” врањанског позоришта „Бора Станковић“.
  Како је у сали ограничен број места представе се емитују преко интернета.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца)

 • ПИНОКИО КАКВОГ НИСТЕ ВИДЕЛИ ОТВОРИО
  ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ У АЛЕКСИНЦУ

  25.05.2021.

  Зимски позоришни фестивал, са мало кашњења због короне, отворен је вечерас у Алексинцу. До недеље, пет позоришних представа за децу које играју ансамбли из целе Србије, такмичиће се за фестивалске награде.
  Фестивал је отворило Краљевачко позориште представом “Пинокио каквог још нисте видели”.
  Публика је уживала у необичној и занимљивој, модернизованој верзији Пинокија по мотивима текста Пеђе Трајковића у извођењу Краљевачког позоришта. Гледали су и многи у директном преноси на интернету.
  За глумца вечери, жири је изабрао баш Пинокија, односно младог Владимира Јовановића, који га глуми.
  После Краљевчана, у наредних пет дана на овој сцени појавиће се позоришни ансамбли из Београда, Лазаревца, Врања.
  Задње вечери, биће уручене и главне фестивалске награде.
  Биће приказан и документарни филм о алексиначком позоришту. Наиме, Театар 91 ове године слави велики јубилеј – три деценије постојања.

  Преузето са интернет портала Zona plus

 • ВЕЧЕРАС СЕ ПОДИЖЕ ЗАВЕСА

  25.05.2021.

  Завеса четвртог Зипо феста подиже се вечерас и алексиначка најмлађа публика ће у представама уживати током пет фестивалских дана.
  До недеље малишани ће моћи сваког дана од 19 сати да погледају представе које су ушле у овогодишњу селекцију, а част да отвори овогодишњи фестивал има Краљевачко позориште са представом „Пинокио каквог још нисте видели”.
  Реч је о представи за малишане која је рађена по тексту Пеђе Трајковића и представља педесетпетоминутну авантуру модерног Пинокија, детета-робота, који помаже усамљеном чика Ђолету, столару у пензији.
  Сутра је на репертоару представа „Кли и Клак” Чича Мичиног позоришта из Београда, а у среду „Чаробњак из Оза” врањанског позоришта „Бора Станковић”.
  Овогодишњи селектор фестивала је глумица Јелена Стајковац, а која је представа најбоља одлучиваће трочлани жири који чине Бранислав Недић, дипломирани драматург – директор Крушевачког позоришта, Александар Пејаковић, дипломирани позоришни редитељ из Бања Лука и Цветин Аничић, дипломирани глумац – луткар из Шида.
  Како је у сали ограничен број места представе ће бити емитоване преко интернета, а организациони одбор је одлучио да је улаз на представе за заинтересоване током фестивала бесплатан.

  Преузето са AlPress-а (Интернет портал Алексинца)

 • Зимски позоришни фестивал за децу 2021.

  25.5.-30.5.2021.


  Градско позориште "Театар 91" организује у Алексинцу Зимски позоришни фестивал за децу од 25. до 30. маја 2021. године у Великој сали Дома културе.  Програм:

  Уторак, 25. мај 2021. у 19 сати
  Краљевачко позориште
  ПИНОКИО КАКВОГ ЈОШ НИСТЕ ВИДЕЛИ
  По мотивима текста "Пинокио" Пеђе Трајковића
  Адаптација и режија: Миодраг Динуловић
  Трајање представе: 55 мин.
  Препоручени узраст: 7+

  Среда, 26. мај 2021. у 19 сати
  Чича Мичино позориште Београд
  КЛИ И КЛАК
  Текст и режија: Матеја Поповић
  Трајање представе: 55 мин.
  Препоручени узраст: 5-12

  Четвртак, 27. мај 2021. у 19 сати
  Позориште "Бора Станковић" Врање
  ЧАРОБЊАК ИЗ ОЗА
  По мотивима Френка Баума
  Текст: Александра Гловацки
  Режија: Александра Ковачевић
  Трајање представе: 70 мин.
  Препоручени узраст: 5+

  Петак, 28. мај 2021. у 19 сати
  Пулс театар, Лазаревац
  СРЕБРНИ ЦАР
  По мотивима драме Сање Савић
  Режија: Давид Алић
  Трајање представе: 45 мин.
  Препоручени узраст: 8+

  Субота, 29. мај 2021. у 19 сати
  Позориште лутака „Пинокио” Београд
  БЕЛА ГРИВА
  По мотивима књиге Ренеа Гијоа
  Драматизација: Љубинка Стојановић
  Режија: Предраг Стојменовић
  Трајање представе: 55 мин.
  Препоручени узраст: 7+

  Недеља, 30. мај 2021. у 19 сати
  Пројекција филма поводом 30 година позоришта
  Затварање Фестивала и додела награда

  Представе ће бити емитоване уживо преко интернета
  Разговори након представа се воде у Галерији 1

  Пратећи програм
  Изложба костима, реквизита и сценографије
  Хол Дома културе
  25-30. мај 2021.

  Организатор
  Градско позориште "Театар 91" Алексинац

  Генерални покровитељ
  Општина Алексинац

  Селектор Фестивала:
  Јелена Стајковац

 • Наше мало неком много значи

  08.05.2021.

  Хуманитарна представа за децу, за помоћ у лечењу наше суграђанке Аните.

 • Фестивал за најмлађе крајем маја

  29.04.2021.

  На данашњој седници.године организационог одбора четвртог Зипо феста установљен је репертоар, а и цене улазница.

  Иако је требао да се одржи крајем јануара, због епидемијске ситуације он је одложен за крај маја, па како су се стекли сви услови малишани ће у представама уживати од 25. до 30. маја.

  Овогодишњи селектор фестивала је била глумица и продуцент Јелена Стајковац, а њен извештај преносимо у целости.

  „У кризним временима најтеже је дух сачувати, али нас управо стање духа чува од моралног, менталног, па и физичког посрнућа. Суочавамо се преко годину дана са пандемијом за коју смо мислили да је само на филму могућа. Многима је управо корона вирус аргумент за нерад и безвољност за спровођење, посебно активности у области културе. Ову прилику користим да се захвалим Градском позоришту „ Театар 91“ на челу са Миленом Рашић на потреби и мотивисаности да се упркос свему у Алексинцу одржи Позоришни фестивал за децу.

  „Постоји једна анегдота врло поучна за наше прилике. Кад је Хитлер кренуо на Британију, кад су „месершмити”, „штуке”, „фау 1” и „фау 2” почели данима да туку Лондон, премијер Винстон Черчил је сабрао министре да виде шта им је чинити. Поставило се питање: како намакнути средства за одбрану земље, одакле узети? Један министар је предложио да се фунте намењене култури пребаце у ратни буџет. „А шта ћемо, онда, да бранимо?”, питањем је реаговао премијер.“

  Почаствована сам што сам од самог почетка део овог дивног тима.

  И заиста, саградили смо нашу малу тврђаву коју одлучно бранимо, свесни да нас она разликује од осталих, поставши важан део нашег идентитета.

  Често ми у глави одзвања руска пословица „Не треба грдити огледало ако је лице ружно“.

  При том, у овом случају под лицем сматрам друштво. Од нас зависи у каквом ћемо друштвеном амбијенту живети. Дакле, задатак нас одраслих је да створимо простор за здраво одрастање наше деце.

  Фестивали за децу су важно културно језгро сваког града и простор у којем на креативан и деци узбудљив начин, имамо прилику да упућујемо на важне теме и суштинске вредности ( љубав према ближњима, пријатељство, суживот између човека и животиње, пожртвовање, екологија ).

  И за мене, као селектора било је узбудљиво да у отежаним околностима и оскудној продукцији, сагледам све и станем у одбрану селектованих представа.“

  Драга децо и домаћини, очекују вас сјајне представе, дивна глумачка остварења, у којима ћете уживати, а заједно ћемо, на крају фестивала, славити победу позоришне уметности над још једном пошасти која је задесила човечанство.

  Како је у сали ограничен број места представе ће бити емитоване преко интернета, а организациони одбор је одлучио да ће улаз на представе за заинтересоване током фестивала бити бесплатан. • Звездана прашина у Јагодини

  29.04.2021.

  На сцени Градског позоришта у Јагодини, у четвртак 29.04.2021., након другог отказивања представе Звездана прашина због вируса COVID 19, Градско позориште Театар 91 извешће представу Звездана прашина са почетком у 20 часова.

 • Споразум о културној сарадњи

  22.04.2021.

  Споразум о културној сарадњи Културне сарадње Установа културе у Републици Србији.

  У Пожаревачком Дому културе, 22. априла 2021. потписан је споразум о културној сарадњи установа културе у Републици Србији

  Потписивању су присуствовали и председник Скупштине града ПО Ожаревац Предраг Мијатовић као и члан Градског већа одговорног за културу и информисање Дејан Крстић.

  Споразум је потписан између 11 установа културе. Поред Пожаревачког Дома културе, потписници овог споразума су и Градско позориште Јагодина, Дом културе Смедерево, Милановачко позориште - Горњи Милановац, Позориште "Раша Плаовић" - Уб, "Градско позориште 91" - Алексинац, Дом омладине - Крагујевац, Центар за културу Масука - Велика Плана, Центар за културу - Стара Пазова, Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић, Дом културе - Смедерево Паланка.

  Потписници споразума посвећени изради представа о фазама матичних позоришта за учешће у размени представа на великој и дечијој сцени, заједно учествују у стварању и изради предлога од пројеката од значаја за позоришни живот, изради конкурсне документације са којим ће учествовати на конкурсу за пројектно финансирање који је расписало Министарство културе Републике Србије и на конкурсима које расписују локалне заједнице, у припреми заједничких наступа, реквизита и сарадње на изради сценографије, у замену костима, у припреми, у побољшању техничких услова рада, у замену глумаца и сарадника и помоћи у организацији позоришног фестивала и организовању заједничке промоције, идеја и маркетинга у циљу бољег позиционирања, пласмана представа остварених на кућним позоришним сценама, сваки од оснивача - потписници споразума.

  Споразум је потписан у жељи да се додатно развија и подстиче сарадња и осигура да ће ова сарадња допринети узајамним односима, сагласни су на закључивање Споразума о сарадњи.

  У овом облику, Споразум се заснива на реалној потреби активније и дубље сарадње међу потписницима, ради успостављања свеобухватнијег програма и репертоарске политике позоришних достигнућа - произведене на фазама сваког потписника.

  Споразум се заснива на остваривању циљева у области позоришне уметности, умрежавању културних институција, заступању заједничких интереса, унапређивању и развијању позоришних активности. • Музичко-поетски кабаре "Да, то су били дани"

  22.02.2021.

  Градско позориште "Театар 91" Алексинац 22. фебруара 2021. године од 19 часова биће домаћин музичко поетског кабареа "Да, то су били дани" у извођењу Небојше Дугалића, Бориса Пинговића, Нине Ћосић и Војислава Савића.

  Овај кабаре нипошто не смете пропустити! Прелепо вече, проткано поезијом, музиком, анегдотама и лепим емоција. Кабаре је до сада имао преко 300 извођења, а у Алексинцу због великог интересовања извешће се по други пут на сцени Дома културе у Алексинцу.

  Молимо све заинтересоване да на време купе карте, јер је број места ограничен у сали. Због епидемиолошке ситуације публика је у обавези да током програма носи заштитну маску, и испрати све мере предострожности приликом доласка на програм.

  Време трајања музичко поетског кабареа је око 120 мин. Обавезан долазак је 15 мин пре почетка ради процедуре уласка у салу. Цена карте је 300 динара. • Зимски позоришни фестивал за децу

  29.1.-3.2.2018.


  Градско позориште "Театар 91" организује у Алексинцу Зимски позоришни фестивал за децу од 29. јануара до 3. фебруара 2018. године у Великој сали Дома културе.

  Цена појединачних улазница 150 дин.
  Цена пакета улазница (за свих 6 представа на Фестивалу) 500 дин.  Програм:

  Понедељак, 29. јануар 2018. у 19 сати
  Центар за културу Ваљево и Шабачко позориште
  НЕСРЕЋНА КАФИНА
  (По мотивима смешно жалосне игре Јована Јовановића Змаја)
  Режија: Небојша Савић

  Уторак, 30. јануар 2018. у 19 сати
  Народно позориште Пирот
  АЛИСА У ЗЕМЉИ ЧУДА
  Текст: Луис Керол
  Режија: Давид Алић

  Среда, 31. јануар 2018. у 19 сати
  Позориште лутака „Пинокио” Нови Београд
  БАРОНИ ДИ МАКАРОНИ
  (Бајка за децу по мотивима поеме Душана Ђуришића)
  Драматургија и текстови сонгова: Даница Николић Николић
  Режија: Оља Ђорђевић

  Четвртак, 1. фебруар 2018. у 19 сати
  Позориште за децу Крагујевац
  ЦРВЕНКАПА И ЗБУЊЕНИ ВУК
  Текст: Раде Павелкић
  Режија: Милић Јовановић

  Петак, 2. фебруар 2018. у 19 сати
  Крушевачко позориште
  АЛАДИН
  Текст: Спасоје Ж. Миловановић
  Адаптација и режија: Зоран Лозанчић

  Субота, 3. фебруар 2018. у 19 сати
  Затварање Фестивала и додела награда

  Представа у част награђених
  Градско позориште „Театар 91” Алексинац
  МАЛИ ПРИНЦ
  Текст: Антоан де Сент Егзипери
  Адаптација и режија: Драгослав Ранђеловић

  Селектори представа:
  Милош Јагодић, редитељ
  Јелена Стајковац, глумица
  Фуад Табучић, глумац

  Жири Фестивала:
  Игор Бојовић - драмски писац, драматург, сценариста, директор позоришта „Бошко Буха”
  Драгослав Ранђеловић - психолог, редитељ
  Срђан Стојадиновић - глумац „Театра 91”, добитник бројних позоришних награда

 • Представа „Звездана прашина“

  12.01.2018.

  Поводом Дана позоришта „Театар 91“ изводи комедију „Звездана прашина“ у петак, 12. јануара 2018. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Душана Ковачевића представу је режирао Бранислав Недић. У представи играју: Срђан Стојадиновић, Јелена Томић, Бојан Цветковић, Нинушка Стојановић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић.
  Улаз је слободан.

 • Представа за децу „Царево невидљиво одело“

  12.1.2018.

  Поводом Дана позоришта „Театар 91“ изводи представу за децу „Царево невидљиво одело“ у петак, 12. јануара 2018. у 17 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По идеји Х. К. Андерсена, адаптацију текста и режију потписује Слободанка Живковић, а у представи играју: Петар Војиновић, Кристина Стојановић, Миља Маринковић, Алекса Паовић, Милица Стојановић, Младен Крстић, Немања Живковић, Марко Стојановић, Угљеша Николић, Маријана Милојевић, Каја Сарић, Андреја Димитријевић.
  Улаз је слободан.

 • Кабаре „Чекај, бре!“ - Крушевачко позориште

  15.12.2017.

  Крушевачко позориште гостује у Алексинцу са представом „Чекај, бре!“ у петак, 15. децембра 2017. год. у 20 часова. Текст за представу је написао Момчило Станојевић, а режију потписује Бранислав Недић. У представи играју Момчило Радосављевић и Ненад Станојевић.

  Кроз седам комичних и трагичних целина, које представљају различите ситуације у којима се млади глумци налазе по завршетку школовања, представа Кабаре Чекај, бре! говори о њиховим разговорима за посао, филмским кастинзима, састанцима са људима који могу да утичу на њихову будућност... и најчешћи одговор је „чекај, бре”. Ова комедија представља и својевсрсну критику друштва и подстиче на размишљање о теми колико се младима, заиста, пружају прилике за посао по завршетку школовања.

  Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 200 динара.

 • „Уплакана Катарина“ - Крушевачко позориште

  15.12.2017.

  Крушевачко позориште гостује у Алексинцу са представом за децу „Уплакана Катарина“ у петак, 15. децембра 2017. год. у 16 часова. У представи играју: Јована Ђорић, Никола Ракић, Бојан Вељовић, Никола Пантовић.

  Уплакана Катарина је прича о несрећној девојчици која пролазећи кроз разне животне околности проналази решење за срећу. Текст представе написао је члан Народног позоришта из Београда Зоран Ћосић, а она је друго редитељско остварење Бојана Вељовића. Представа је резултат заједничког рада на сценографији, костимографији и избору музике глумачког ансамбла.

  Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 100 динара.

 • Премијера представе за децу „Царево невидљиво одело“

  14.12.2017.

  Градско позориште „Театар 91“ премијерно изводи представу за децу „Царево невидљиво одело“ у четвртак, 14. децембра 2017. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По идеји Х. К. Андерсена, адаптацију текста и режију потписује Слободанка Живковић, а у представи играју: Петар Војиновић, Кристина Стојановић, Миља Маринковић, Алекса Паовић, Милица Стојановић, Младен Крстић, Немања Живковић, Марко Стојановић, Угљеша Николић, Маријана Милојевић, Каја Сарић, Андреја Димитријевић.
  Улаз је слободан.

  Добро дошли!

 • Културно лето Алексинац 2017.

  15.07.-28.08.2017.


  Градско позориште "Театар 91" организује у Алексинцу Културно лето од 15. јула до 28. августа 2017. године.

  Програм:

  Субота, 15. јул, 20:30 часова, Плато Дома културе
  ОТВАРАЊЕ - ДАНИ ПРИЈАТЕЉСТВА АЛЕКСИНАЦ 2017.
  Концерт народних песама и игара
  Учествују културно-уметничка друштва из градова:
  Козани, Еани (Грчка), Хисар (Бугарска) и Алексинац

  Недеља, 16. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  КОНЦЕРТ ГРЧКЕ МУЗИКЕ - Костас Тзианампетис

  Уторак, 18. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  ЦРТАНИ ФИЛМ

  Среда, 19. јул, 18 часова, Библиотека „Вук Караџић“
  ЛИТЕРАРНА РАДИОНИЦА

  Петак, 21. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  КОНЦЕРТ НАРОДНИХ ПЕСАМА И ИГАРА
  - КУД „Копаоник“ Лепосавић
  - ГКУД „Алексинац“

  Субота, 22. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ „МАЛА ЉУБАВНА БАЈКА“
  Балканска позоришна трупа Ара

  Недеља, 23. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ „СЕМАФОРКО“
  Градско позориште „Театар 91“

  Понедељак, 24. јул, 20 часова, Двориште Завичајног музеја
  ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА „КАРАЏИЋ“ бр. 8

  Уторак, 25. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  ЦРТАНИ ФИЛМ

  Среда, 26. јул, 18 часова, Библиотека „Вук Караџић“
  ЛИТЕРАРНА РАДИОНИЦА

  Петак, 28. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  КОНЦЕРТ НАРОДНИХ ПЕСАМА И ИГАРА
  - КУД „Душан Јовић“ Ресник (Сокобања)
  - КУД „Бистрица“ Дворане
  - ГКУД „Алексинац“

  Субота, 29. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ „ЧЕТИРИ ГОДИШЊА ДОБА“
  Арс Лонга

  Уторак, 1. август, 20 часова, Плато Дома културе
  ЦРТАНИ ФИЛМ

  Среда, 2. август, 18 часова, Библиотека „Вук Караџић“
  ЛИТЕРАРНА РАДИОНИЦА

  Петак, 4. август, 20 часова, Плато Дома културе
  ЗАБАВНИ ПРОГРАМ ЗА ДЕЦУ „СИЂИНЕ ИГРАРИЈЕ“

  Субота, 5. август, 20 часова, Плато Дома културе
  КОНЦЕРТ НАРОДНИХ ПЕСАМА И ИГАРА
  - КУД „Славко Мандић“ Лакташи (Р. Српска, БиХ)
  - ГКУД „Алексинац“

  Недеља, 6. август, 20 часова, Плато Дома културе
  ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ „ЗЕМЉА БАЈКОВИЈА“
  Арт Тема Београд

  Уторак, 8. август, 20 часова, Плато Дома културе
  ЦРТАНИ ФИЛМ

  Среда, 9. август, 18 часова, Библиотека „Вук Караџић“
  ЛИТЕРАРНА РАДИОНИЦА

  Петак, 11. август, 20 часова, Плато Дома културе
  МОНОДРАМА „ГОСПОЂА МИНИСТАРКА“
  Љиљана Стјепановић

  Субота, 12. август,
  19 часова, Двориште Завичајног музеја
  ИГРАНО-ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ „РАТНЕ ЦРТИЦЕ“

  20 часова, Плато Дома културе
  ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ „УПЛАКАНА КАТАРИНА“
  Крушевачко позориште

  Недеља, 13. август, 20 часова, Плато Дома културе
  ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ „ДЕЧЈЕ ИГРАРИЈЕ“
  „Звонце“ Ниш

  Уторак, 15. август, 20 часова, Плато Дома културе
  ЦРТАНИ ФИЛМ

  Среда, 16. август, 18 часова, Библиотека „Вук Караџић“
  ЛИТЕРАРНА РАДИОНИЦА

  Петак, 18. август, 20 часова, Плато Дома културе
  ЦЕЛОВЕЧЕРЊИ КОНЦЕРТ ОРКЕСТРА ГКУД „АЛЕКСИНАЦ“
  МОДНА РЕВИЈА И ИЗЛОЖБА ДОМАЋЕ РАДИНОСТИ
  УГ „Радиност“

  Субота, 19. август, 20 часова, Плато Дома културе
  ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „УСПОН И ПАД ПРВОГ ГРОБАРА“
  Удружење „Фестивал дуодраме“ Топола

  Недеља, 20. август, 20 часова, Двориште Завичајног музеја
  ПРОМОЦИЈА „QR ИНФОРМАЦИОНОГ СИСТЕМА“

  Уторак, 22. август, 20 часова, Плато Дома културе
  ЦРТАНИ ФИЛМ

  Среда, 23. август, 20 часова, Плато Дома културе
  ПРОМОЦИЈА КЊИГА ВАЊЕ БУЛИЋА

  Петак, 25. август, 20 часова, Плато Дома културе
  КОНЦЕРТ НАРОДНИХ ПЕСАМА И ИГАРА
  - КУД „Младост“ Пољана (Пожаревац)
  - ГКУД „Алексинац“

  Субота, 26. август, 20 часова, Плато Дома културе
  КОНЦЕРТ МЕШОВИТИ ХОР „ШУМАТОВАЦ“

  Недеља, 27. август, 20 часова, Плато Дома културе
  КОНЦЕРТ ОМШ „ВЛАДИМИР ЂОРЂЕВИЋ“

  Понедељак, 28. август, 22 часа,
  Стадион за мале спортове „Таш“
  КОНЦЕРТ ТИЈАНА ДАПЧЕВИЋ

  Улаз за целокупан програм Културног лета је слободан.
  У случају кише програм ће бити одржан у Великој сали Дома културе.

  Суорганизатори манифестације су:
  Центар за културу и уметност Алексинац
  Библиотека „Вук Караџић“ Алексинац
  Завичајни музеј Алексинац
  ОМШ „Владимир Ђорђевић“
  Мешовити хор „Шуматовац“
  ГКУД „Алексинац“
  УГ „Радиност“

  Генерални покровитељ:
  Општина Алексинац • Школица глуме „Позориште од А до Ш а између љубав“

  12.06.2017.

  Школица глуме Градског позоришта „Театар 91“ одржаће јавни час старије групе полазника у понедељак 12. јуна у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа „Позориште од А до Ш а између љубав“ у адаптацији и режији Слободанке Живковић. У представи глуме: Мина Ђорђевић, Теодора Павковић, Марта Живојиновић, Јована Величковић, Миља Недељковић, Јана Стакић, Андријана Златковић, Наташа Филиповић, Тамара Антић, Миља Живадиновић, Јована Маринковић, Кристина Стојановић, Миља Маринковић, Милица Стојановић, Алекса Паовић, Петар Никодијевић, Младен Крстић, Алекса Срећковић, Немања Филиповић, Угљеша Николић, Димитрије Јовић. Улаз је слободан.

 • „Звездана прашина“ за Дан општине

  04.06.2017.

  Градско позориште "Театар 91" изводи представу „Звездана прашина“ у оквиру прославе Дана општине Алексинац у недељу, 4. јуна 2017. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Душана Ковачевића представу је режирао Бранислав Недић. У представи играју: Срђан Стојадиновић, Јелена Томић, Бојан Цветковић, Нинушка Стојановић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић. Улаз за представу је слободан.

 • Школица глуме „Чудесне бајке“

  28.05.2017.

  Школица глуме Градског позоришта „Театар 91“ одржаће јавни час млађе групе полазника у недељу 28. маја у 18 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа „Чудесне бајке“ у режији Алексе Токића. У представи глуме: Богдан Митровић, Вук Миљковић, Нађа Ђорђевић, Урош Костоски, Димитрије Стоилков, Магдалена Стојановић, Миа Стевановић, Немања Рајковић, Олга Зуровац, Миљана Николић, Хана Бобичић, Јован Милић, Сава Станимировић, Данка Ђорђевић, Милица Костић, Викторија Чуриловић, Анђелија Јоцић, Василија Митић, Љубица Стојановић, Јана Недељковић, Дарко Младеновић, Димитрије Јовановић, Хелена Јовановић, Вук Вујошевић. Улаз је слободан.

 • Представа „Љубав у доба кокаина“

  25.05.2017.

  Представа је урађена по истоименом роману чија је ауторка позната београдска новинарка Симонида Милојковић. Ова истинита прича говори о љубавној вези двоје младих који почињу да се дрогирају и улазе у пакао наркоманије.
  „Љубав у доба кокаина“ је драматична исповест београдске студенткиње коју је њен младић гурнуо у пакао дроге. Главна јунакиња Нина заљубљује се у богатог заводника Марка, постајући зависна од његове пажње и љубави. Њен свет се нагло руши у тренутку кад Марково интересовање за њу ослаби. Нина постаје на све спремна, а у нади да ће повратити изгубљену љубав доспева у свет наркотика. Тако се њеној зависности од љубави придружује и зависност од тешких дрога.
  Представу је режирао Раде Вукотић, а играју Маријана Мићић и Марко Марковић.
  Четвртак, 25. мај 2017. год. у 12:30 сати, Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 150 динара.

 • „The Party“ - Marinkovich Theatre Factory

  26.04.2017.

  Глумци Народног позоришта из Ниша (продукција „Marinkovich Theatre Factory“) гостују у Алексинцу са представом „The Party“ у среду, 26. априла 2017. год. у 20 часова.
  The Party (по мотивима комада „Пиџама за шесторо“ Марка Камелотија) је урнебесна комедија ситуације која вас никако не може оставити равнодушним. Радња се одвија у једном српском градићу, у породичном дому занимљивог брачног пара Драгана и Ане. Забуна, превара, заташкавања, подмићивања само су неки од елемената сулудог хаоса који се одвија једног незаборавног викенда. На „тајној вечери“, организованој само за љубавнике, испоставиће се да ће, захваљујући нежељеним гостима, да се догоди и открије још много тога. Интересантни и луцкасти ликови, поремећени планови, мале и блесаве гадости, заплети љубавних афера - гарантују вече смеха, забаве и опуштености.
  Представу је режирао Марко Ђурић, а играју: Александар Маринковић, Тања Крчмарик, Душан Матејић, Јасминка Хоџић, Јелена Орловић.
  Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 300 динара.

 • 11. Фестивал глумачких остварења у Лозници

  23.04.2017.

  Градско позориште „Театар 91“ учествује на 11. Фестивалу глумачких остварења, који се одржава од 18. до 25. априла у Лозници. „Театар 91“ наступа у недељу, 23. априла, када ће у Вуковом дому културе одиграти представу „Кидај од свога брата“. Текст за представу је написала Драгана Бошковић (по мотивима комедија Реја Кунија), а режирао Бранислав Недић. У представи играју: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Томислав Ђорђевић (Марко Крстић).

 • 34. Нушићеви дани у Смедереву

  22.04.2017.

  Градско позориште „Театар 91“ учествује у претфестивалском програму на 34. Нушићевим данима, који се одржавају од 19. до 28. априла у Смедереву. „Театар 91" наступа у суботу 22. априла, када ће у великој дворани Центра за културу Смедерево одиграти представу „Звездана прашина“ по тексту Душана Ковачевића, у режији Бранислава Недића. У представи глуме: Срђан Стојадиновић, Јелена Томић, Бојан Цветковић, Нинушка Стојановић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић.

 • „Приче за лаку ноћ“ у Липовцу

  20.04.2017.

  Градско позориште „Театар 91“ гостује у Липовцу, у Установи за одмор и рекреацију деце, у четвртак 20. априла где ће одиграти представу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • „Семафорко“ и „Кидај од свога брата“ у Великом Градишту

  12.04.2017.

  На сцени Културног центра „Властимир Павловић Царевац“, у среду, 12. априла, глумци градског позоришта „Театар 91“ извешће едукативну представу за децу „Семафорко“, са почетком у 18 часова, док од 20 часова почиње представа „Кидај од свога брата“.

 • Едукативна представа за децу „Семафорко“ на Алексиначком Руднику

  07.04.2017.

  Градско позориште „Театар 91“ изводи едукативну представу за децу „Семафорко“ у петак, 7. априла 2017. на Алексиначком Руднику. По тексту Спасоја Ж. Миловановића и Бранислава Недића представу је режирао Драгослав Ранђеловић. У представи играју: Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић.

 • „Јуриш у будућност“ - Градско позориште Јагодина

  23.03.2017.

  Градско позориште из Јагодине гостује у Алексинцу са представом „Јуриш у будућност“ у четвртак, 23. марта 2017. год. у 20 часова. Текст за представу је написао Мирољуб Недовић Рики, а режију потписује Зоран Живковић. У представи играју: Недељко Милановић, Драган Буњевац, Виолета Пешић, Марија Миладиновић, Ратко Петровић, Стефан Стојковић, Јелена Лачњевац. Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 200 динара.

 • Едукативна представа за децу „Семафорко“

  16.03.2017.

  Градско позориште „Театар 91“ изводи едукативну представу за децу „Семафорко“ у четвртак, 16. марта 2017. у 10:30 и у 16:00 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Спасоја Ж. Миловановића и Бранислава Недића представу је режирао Драгослав Ранђеловић. У представи играју: Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић.
  Цена улазнице за представу је 100 дин.

 • Реприза едукативне представе за децу „Семафорко“

  02.03.2017.

  Градско позориште „Театар 91“ изводи едукативну представу за децу „Семафорко“ у четвртак, 2. марта 2017. у 19 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Спасоја Ж. Миловановића и Бранислава Недића представу је режирао Драгослав Ранђеловић. У представи играју: Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић.
  Цена улазнице за представу је 150 дин.

 • Представа „Звездана прашина“

  27.02.2017.

  Градско позориште „Театар 91“ изводи комедију „Звездана прашина“ у понедељак, 27. фебруара 2017. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Душана Ковачевића представу је режирао Бранислав Недић. У представи играју: Срђан Стојадиновић, Јелена Томић, Бојан Цветковић, Нинушка Стојановић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић.
  Цена улазнице за представу је 200 дин.

 • Школица глуме „Шарене јабуке“

  25.02.2017.

  Школица глуме Градског позоришта „Театар 91“ одржаће јавни час старије групе полазника у суботу 25. фебруара у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа „Шарене јабуке“ у адаптацији и режији Слободанке Живковић. У представи глуме: Миља Недељковић, Мина Ђорђевић, Алекса Паовић, Милица Стојановић, Младен Крстић, Теодора Павковић, Марта Живојиновић, Јана Стакић, Андријана Златковић, Димитрије Јовић, Тамара Антић, Данка Ђорђевић, Петар Никодијевић, Миља Маринковић, Јована Величковић, Наташа Филиповић, Миља Живадиновић, Угљеша Николић, Кристина Стојановић, Алекса Срећковић, Немања Филиповић. Улаз је слободан.

 • Премијера едукативне представе за децу „Семафорко“

  24.02.2017.

  Градско позориште „Театар 91“ премијерно изводи едукативну представу за децу „Семафорко“ у петак, 24. фебруара 2017. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Спасоја Ж. Миловановића и Бранислава Недића представу је режирао Драгослав Ранђеловић. У представи играју: Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић.
  Цена улазнице за представу је 200 дин.

  Добро дошли!

 • Представа "Кидај од свога брата"

  22.02.2017.

  Градско позориште "Театар 91" изводи представу "Кидај од свога брата" у среду, 22. фебруара 2017. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. Текст за представу је написала Драгана Бошковић (по мотивима комедија Реја Кунија), а режирао Бранислав Недић. У представи играју: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Томислав Ђорђевић (Марко Крстић). Цена улазнице за представу је 200 дин.

 • Школица глуме „Шарене јабуке“

  13.02.2017.

  Школица глуме Градског позоришта „Театар 91“ одржаће јавни час старије групе полазника у понедељак 13. фебруара у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа „Шарене јабуке“ у адаптацији и режији Слободанке Живковић. У представи глуме: Миља Недељковић, Мина Ђорђевић, Алекса Паовић, Милица Стојановић, Младен Крстић, Теодора Павковић, Марта Живојиновић, Јана Стакић, Андријана Златковић, Димитрије Јовић, Тамара Антић, Данка Ђорђевић, Петар Никодијевић, Миља Маринковић, Јована Величковић, Наташа Филиповић, Миља Живадиновић, Угљеша Николић, Кристина Стојановић, Алекса Срећковић, Немања Филиповић. Улаз је слободан.

 • Реприза представе „На шумском пропланку“

  09.02.2017.

  Школица глуме Градског позоришта „Театар 91“ одиграће представу „На шумском пропланку“ у четвртак 9. фебруара у 14 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу, у оквиру манифестације „Богат распуст за Џ“ у организацији Центра за културу и уметност, Библиотеке „Вук Караџић“ и „Театра 91“. Представу је режирао Алекса Токић, а играју: Магдалена Стојановић, Милица Костић, Анђелија Јоцић, Хелена Јовановић, Љубица Стојановић, Олга Зуровац, Мија Стевановић, Хана Бобић, Василија Митић, Јана Недељковић, Сава Станимировић, Јован Милић, Нађа Ђорђевић, Миљана Николић, Димитрије Стоилков, Урош Костоски, Дарко Младеновић, Немања Рајковић, Вук Миљковић, Вук Вујошевић, Димитрије Јовановић, Богдан Митровић, Викторија Чуриловић. Улаз је слободан.

 • Школица глуме „На шумском пропланку“

  30.01.2017.

  Школица глуме Градског позоришта „Театар 91“ одржаће јавни час млађе групе полазника у понедељак 30. јануара у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа „На шумском пропланку“ у режији Алексе Токића. У представи глуме: Магдалена Стојановић, Милица Костић, Анђелија Јоцић, Хелена Јовановић, Љубица Стојановић, Олга Зуровац, Мија Стевановић, Хана Бобић, Василија Митић, Јана Недељковић, Сава Станимировић, Јован Милић, Нађа Ђорђевић, Миљана Николић, Димитрије Стоилков, Урош Костоски, Дарко Младеновић, Немања Рајковић, Вук Миљковић, Вук Вујошевић, Димитрије Јовановић, Богдан Митровић, Викторија Чуриловић. Улаз је слободан.

 • Одложен Јавни час Школице глуме

  26.01.2017.

  Јавни час старије групе полазника Школице глуме Градског позоришта „Театар 91“, који је био заказан за четвртак 26. јануар у 19 сати, због техничких разлога је одложен. Нови термин одржавања биће накнадно објављен. Хвала на разумевању.

 • Школица глуме „Шарене јабуке“

  26.01.2017.

  Школица глуме Градског позоришта „Театар 91“ одржаће јавни час старије групе полазника у четвртак 26. јануара у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа „Шарене јабуке“ у адаптацији и режији Слободанке Живковић. У представи глуме: Миља Недељковић, Мина Ђорђевић, Алекса Паовић, Милица Стојановић, Младен Крстић, Катарина Пирц, Јована Маринковић, Бојана Досковић, Теодора Павковић, Марта Живојиновић, Јана Стакић, Андријана Златковић, Димитрије Јовић, Тамара Антић, Данка Ђорђевић, Петар Никодијевић, Миља Маринковић, Јована Величковић, Наташа Филиповић, Миља Живадиновић, Угљеша Николић, Кристина Стојановић, Алекса Срећковић, Немања Филиповић. Улаз је слободан.

 • Представа „Новогодишња басна“

  29-31.12.2016.

  Градско позориште „Театар 91“ ће одиграти представу „Новогодишња басна“ у четвртак 29. децембра 2016. год. у Геронтолошком центру „Јеленац“ у Алексинцу. Након тога представа ће бити играна у Великој сали Дома културе Алексинац и то у четвртак 29. децембра у 12 сати и петак 30. децембра у 10 сати за синдикате, а у суботу 31. децембра 2016. од 12 сати је улаз слободан. У суботу 31. децембра, пре почетка представе Деда Мраз ће прошетати градом и делити деци бомбоне, затим ће посетити дечје одељење Опште болнице у Алексинцу где ће малишанима поделити пакетиће које су припремили Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Опште болнице Алексинац, Градско позориште „Театар 91“, предузеће „Maksi-Co“ d.o.o. и ТР „Ривал“, а након представе ће бити организовано сликање са Деда Мразом. Представу „Новогодишња басна“ је режирао Бојан Цветковић, а играју: Нинушка Стојановић, Милан Тасић, Јован Цветковић и Срђан Стојадиновић.

 • „Звездана прашина“ у Параћину

  21.12.2016.

  Градско позориште „Театар 91“ гостује у Параћину у среду 21. децембра од 20 часова, са представом „Звездана прашина“. По тексту Душана Ковачевића представу је режирао Бранислав Недић. У представи играју: Срђан Стојадиновић, Јелена Томић, Бојан Цветковић, Нинушка Стојановић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић. Цена улазнице је 300 динара.


 • „Кабаре 3-ће стање“ у Јагодини

  15.12.2016.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Јагодини у четвртак 15. децембра 2016. год. са представом „Кабаре 3-ће стање“ коју ће одиграти у сали градског позоришта од 20 сати. Представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Анђела Живановић (Катарина Митић), Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић / Алекса Токић.

 • Представа „Кабаре 3-ће стање“

  12.12.2016.

  Градско позориште "Театар 91" изводи представу „Кабаре 3-ће стање“ у понедељак 12. децембра 2016. у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Анђела Живановић (Катарина Митић), Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић / Алекса Токић. Цена улазнице је 100 динара.

 • Награде на VIII смотри глумачких остварења у Костолцу

  11.12.2016.

  Градско позориште „Театар 91“ је на свом другом учествовању на Смотри глумачких остварења „Viminacium lumen meum“ у Костолцу, која је по осми пут одржана у организацији позоришта „Castellum“, освојило три награде: награду за најбољу споредну женску улогу освојила је Јелена Томић за улогу Каће, награду за најбољу глумачку креацију освојио је Бобан Тодоровић за улогу Кума, награду за најбоље сценске ефекте освојио је Драган Гојковић. „Театар 91“ је на Фестивалу учествовао са представом „Звездана прашина“ у режији Бранислава Недића, по тексту Душана Ковачевића. Награду за глумца вечери је освојио Бојан Цветковић за улогу Марка.

 • VIII смотра глумачких остварења „Viminacium lumen meum“

  08.12.2016.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на VIII смотри глумачких остварења „Viminacium lumen meum“ (Виминацијум светлости моја) у Костолцу, која се ове године одржава од 5. до 11. децембра у организацији позоришта „Castellum“, у сарадњи са Центром за културу Костолац. Ансамбл нашег позоришта наступа четвртог дана Фестивала, у четвртак 8. децембра када ће од 20 часова одиграти представу „Звездана прашина“ по тексту Душана Ковачевића, у режији Бранислава Недића. У представи глуме: Срђан Стојадиновић, Јелена Томић, Бојан Цветковић, Нинушка Стојановић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић.

 • „Звездана прашина“ у Јагодини, Крушевцу и Ћићевцу

  17-19.11.2016.

  Градско позориште „Театар 91“ гостује у Јагодини у четвртак 17. новембра од 20 часова, у Крушевцу у петак 18. новембра од 20 часова и у Ћићевцу у суботу 19. новембра од 19 часова са представом „Звездана прашина“. У Ћићевцу ће представа бити одиграна у оквиру манифестације „Ноћ позоришта“. По тексту Душана Ковачевића представу је режирао Бранислав Недић. У представи играју: Срђан Стојадиновић, Јелена Томић, Бојан Цветковић, Нинушка Стојановић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић.


 • „Саб(х)рана дела Виљема Шекспира (укратко)“
  Градско позориште Јагодина

  02.11.2016.

  Градско позориште из Јагодине гостује у Алексинцу са представом „Саб(х)рана дела Виљема Шекспира (укратко)“ у среду, 2. новембра 2016. год. у 20 часова. Текст за представу су написали Вики Боргенсон, Неша Лонг и Буле Сингер, а адаптацију, сценографију и режију потписује Бранислав Недић. У представи играју: Драган Буњевац, Виолета Пешић, Ненад Петровић, Петар Митић, Ратко Петровић. Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 200 динара.

 • Балкан театар фест

  28.10.2016.

  Градско позориште „Театар 91“ учествује на 12. Балкан театар фесту у Димитровграду, који се одржава од 25. октобра до 5. новембра 2016. године. На отварању Фестивала премијерно ће бити одиграна представа „Женидба“, рађена по тексту Николаја Васиљевича Гогоља, у ређији Тамаре Јаков, а коју ће одиграти домаћини, глумци позоришта „Христо Ботев“ из Димитровграда. „Театар 91“ наступа у петак 28. октобра, са представом „Звездана прашина“ по тексту Душана Ковачевића, у режији Бранислава Недића. Фестивал се реализује уз подршку Општине Димитровград и Нациналног савета бугарске националне мањине.

 • „Театар 91“ отвара осми Фестивал комедије
  „Јован Кнежевић-Цаца“ у Новом Бечеју

  24.10.2016.

  Градско позориште „Театар 91“ учествује на Фестивалу комедије „Јован Кнежевић-Цаца“ у Новом Бечеју, који се одржава од 24. до 29. октобра. "Театар 91" наступа првог дана Фестивала, у понедељак 24. октобра, када ће одиграти представу „Звездана прашина“ по тексту Душана Ковачевића, у режији Бранислава Недића. У представи глуме: Срђан Стојадиновић, Јелена Томић, Бојан Цветковић, Нинушка Стојановић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић.

 • Реприза представе „Звездана прашина“

  17.10.2016.

  Градско позориште "Театар 91" изводи представу „Звездана прашина“ у понедељак, 17. октобра 2016. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Душана Ковачевића представу је режирао Бранислав Недић. У представи играју: Срђан Стојадиновић, Јелена Томић, Бојан Цветковић, Нинушка Стојановић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић.
  Цена улазнице за представу је 200 дин.

 • "Кидај од свога брата" у Јагодини

  13.10.2016.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Јагодини, у четвртак 13. октобра, где ће од 20 часова одиграти представу "Кидај од свога брата" по тексту Драгане Бошковић, у режији Бранислава Недића. У представи глуме: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Марко Крстић.

 • Премијера представе „Звездана прашина“

  11.10.2016.

  Градско позориште "Театар 91" премијерно изводи представу „Звездана прашина“ у уторак, 11. октобра 2016. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Душана Ковачевића представу је режирао Бранислав Недић. У представи играју: Срђан Стојадиновић, Јелена Томић, Бојан Цветковић, Нинушка Стојановић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић.
  Мање познати комад нашег најзначајнијег савременог драмског писца Душана Ковачевића, „Звездана прашина“, у стилу његових најбољих драма, непогрешиво сецира друштвене околности, мушко-женске односе и непостојање комуникације међу људима. Кроз призму јасних и духовитих ликова, кроз низ комичних ситуација, Ковачевић прича о људима који се не „чују“, где свако прича своју причу и своје проблеме, а заборавио је да слуша оног другог. У таквој ситуацији, како некада, тако и сада, то узрокује проблеме и разилажење супружника и љубавника, у једном вечитом и зачараном, бесконачном кругу. Гледајући ову вечиту причу, гледаоцу остављамо да се добро забави, али и да се запита, о времену и начину живота који сви ми живимо.
  Цена улазнице за представу је 300 дин.

  Добро дошли!

 • „Дани културе“ у Алексинцу

  29.09.2016.

  Градско позориште „Театар 91“ учествује на манифестације „Дани културе“ која се у Алексинцу одржава од 20. септембра до 2. октобра 2016. године. Манифестацију организује Центар за културу и уметност Алексинац поводом 25 година постојања. Театар 91 ће одиграти представу „Вечера будала“ у четвртак, 29. септембра од 20 сати. У представи глуме: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић и Алекса Токић. Улаз за представу је слободан.

 • „Топол културен бран 2016.“

  24-25.09.2016.

  Градско позориште „Театар 91“ гостује у Демир Капији 24. и 25. септембра 2016. године. Представу „Кидај од свога брата“ одиграће у суботу, 24. септембра у 20 сати, у оквиру манифестације „Топол културен бран“ која се ове године одржава у 31 општини у Македонији и у оквиру које ће бити одржано више од 100 културних манифестација. Представу „Кидај од свога брата“ је, по тексту Драгане Бошковић, режирао Бранислав Недић, а играју: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Марко Крстић.

 • „Театар 91“ на Чивијашком карневалу 2016.

  17.09.2016.

  Глумци из представе „Царев заточник“ учествују на Чивијашком карневалу у Шапцу, који се одржава од 15. до 17. септембра. Они ће у својим костимима прошетати трећег дана карневала, у оквиру Великог међународног Чивијашког карневала.

 • Нова представа „Театра 91“

  05.09.2016.

  У току су припреме нове позоришне представе „Звездана прашина“ у режији Бранислава Недића, по тексту Душана Ковачевића. У представи глуме: Бојан Цветковић, Нинушка Стојановић, Јелена Томић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић и Зорица Стевановић. Премијера представе је планирана за октобар.

 • Упис у Школицу глуме

  01-28.09.2016.

  Градско позориште "Театар 91" врши упис полазника Школице глуме, узраста од 6 до 15 година. Упис ће се вршити лично у просторијама Градског позоришта од 10 до 14 сати, сваког радног дана. Време трајања уписа од 01.09. до 28.09.2016.

 • "Кидај од свога брата" у Рибарској Бањи

  27.08.2016.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Рибарској Бањи, у суботу 27. августа где ће од 20 часова одиграти представу "Кидај од свога брата" по тексту Драгане Бошковић, у режији Бранислава Недића. У представи глуме: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Марко Крстић.

 • „Нушић наш насушни“ - позориште „Жанка Стокић“ Велико Градиште

  25.08.2016.

  У оквиру манифестације „Културно лето Алексинац 2016.“ у четвртак, 25. августа од 20 сати на платоу Дома културе Алексинац, биће одиграна представа „Нушић наш насушни“ Аматерског позоришта „Жанка Стокић“ из Великог Градишта. Адаптацију и режију потписује Ненад Гоја Михајловић, а у представи играју: Мирко Јенић, Ненад Гоја Михајловић, Александра Ђорђевић, Марина Милићевић, Ирена Чучковић, Нада Арсић, Игор Сувајац. Улаз је слободан.

 • Едукативна представа за децу „Семафорко“

  20.08.2016.

  У оквиру манифестације „Културно лето Алексинац 2016.“ у суботу, 20. августа од 20 сати на платоу Дома културе Алексинац, биће одиграна представа Крушевачког позоришта „Семафорко“. Представу је, по тексту Бранислава Недића, режирао Владимир Попадић. У представи играју Предраг Миленковић, Слађана Несторовић Ристић и Небојша Вранић. Улаз је слободан.

 • Представа за децу „Луцкасти кловнови“

  14.08.2016.

  У оквиру манифестације „Културно лето Алексинац 2016.“ у недељу, 14. августа од 20 сати на платоу Дома културе Алексинац, биће одиграна представа „Луцкасти кловнови“. Аутор текста је Тоде Николетић, а режију потписује Сања Вељковић. У представи играју Немања Лугавац и Раша Марисављевић. Улаз је слободан.

 • "Качамакијада 2016." у Моравском Бујмиру

  13.08.2016.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на манифестацији „Качамакијада 2016.“ у Моравском Бујмиру у суботу 13. августа где ће одиграти представу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића. У представи глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • „Чекајући Марчела“ - „Театар Естет“ Чачак

  07.08.2016.

  У оквиру манифестације „Културно лето Алексинац 2016.“ у недељу, 7. августа од 20 сати на платоу Дома културе Алексинац, биће одиграна представа „Чекајући Марчела“ позоришта „Театар Естет“ из Чачка. Аутори текста ове комедије апсурда су познати италијански филмски сценаристи Стефано Ричи и Ђани Форте, а режију потписује Владимир Јоцовић. У представи играју Баћко Букумировић и Владимир Јоцовић, а музику за овај позоришни комад компоновао је познати џез музичар Милан Петровић. Улаз је слободан.

 • „Бескрај 10 квадрата“

  29.07.2016.

  Градско позориште „Театар 91“ учествује на II Позоришном фестивалу „Бескрај 10 квадрата“, који се од 25. јула до 1. августа одржава у Прокупљу, у организацији Варошког позоришта „Хистрион“. Фестивал се ове године одржава под слоганом „Позориште на ноге“. Петог дана Фестивала у петак 29. јула, "Театар 91" ће одиграти представу „Кабаре 3-ће стање“ у 21 час. Представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Анђела Живановић (Катарина Митић), Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић / Алекса Токић.

 • „Лабудово језерце“ - „Ars Longa“ Београд

  29.07.2016.

  У оквиру манифестације „Културно лето Алексинац 2016.“ у петак, 29. јула од 20 сати на платоу Дома културе Алексинац, биће одиграна балетска представа за децу „Лабудово језерце“. Продуцент представе је „Ars Longa“ из Београда. Улаз је слободан.

 • "Вечера будала" у Овчар Бањи

  23.07.2016.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Овчар Бањи, у суботу 23. јула 2016. године, где ће у оквиру манифестације "Летњи дани културе Овчар Бања 2016." одиграти представу "Вечера будала" по тексту Франсиса Вебера, у режији Бранислава Недића. У представи глуме Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић и Алекса Токић.

 • "Кабаре 3-ће стање" у Горњем Милановцу

  22.07.2016.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Горњем Милановцу у петак 22. јула 2016. год. са представом "Кабаре 3-ће стање" коју ће одиграти у свечаној сали Гимназије "Таковски устанак" од 20 сати. Представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Анђела Живановић (Катарина Митић), Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић / Алекса Токић.

 • "Кабаре 3-ће стање" на отварању Културног лета

  15.07.2016.

  Градско позориште "Театар 91" ће отворити манифестацију Културно лето Алексинац 2016. представом "Кабаре 3-ће стање" у петак, 15. јула 2016. год. од 20 часова. Представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Анђела Живановић (Катарина Митић), Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић / Алекса Токић.

 • Културно лето Алексинац 2016.

  15.07.-28.08.2016.


  Градско позориште "Театар 91" организује у Алексинцу Културно лето од 15. јула до 28. августа 2016. године.

  Програм:

  Петак, 15. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  Представа „Кабаре 3-ће стање“ – Градско позориште „Театар 91“

  Субота, 16. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  Концерт народних песама и игара
  - КУД „Др Никола Јанковић Ниџа“ Корман

  Недеља, 17. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  Документарни филм „Филмски записи о Алексинцу 1989. године“
  Архива Завичајног одељења Библиотеке „Вук Караџић“

  Уторак, 19. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  Летњи биоскоп – цртани филм

  Четвртак, 21. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  Француски филмски караван – циклус Комедије, филм „Газеле“

  Петак, 22. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  Концерт народних песама и игара
  - КУД „Душан Јовић“ Ресник (Сокобања)
  - ГКУД „Алексинац“

  Субота, 23. јул, 21 час, Двориште Завичајног музеја
  Рок концерт: „Транџе“, „Бампер исцелитељ“, „Контрас“

  Недеља, 24. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  Документарни филм Етнографског музеја Београд

  Четвртак, 28. јул,
  20 часова, Плато Дома културе
  Француски филмски караван – циклус Комедије, филм „Викенди“
  21 час, Двориште Завичајног музеја
  Концерт групе Naissa

  Петак, 29. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  Представа за децу „Лабудово језерце“, „Арс Лонга“ Београд

  Субота, 30. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  Књижевно вече – Вања Булић

  Недеља, 31. јул, 20 часова, Плато Дома културе
  Концерт народних песама и игара
  - КУД „Традиција“ Трстеник
  - ГКУД „Алексинац“

  Уторак, 2. август, 20 часова, Плато Дома културе
  Летњи биоскоп – цртани филм

  Четвртак, 4. август, 20 часова, Плато Дома културе
  Француски филмски караван – циклус Комедије, филм „Каприс“

  Петак, 5. август,
  20 часова, Плато Дома културе
  Документарни филм Етнографског музеја Београд
  21 час, Плато Ал. Рудник
  Промоција књиге „Рударски танго“
  22 часа, Плато Ал. Рудник
  Концерт Елвис Џ. Куртовић

  Недеља, 7. август, 20 часова, Плато Дома културе
  Представа „Чекајући Марчела“ – „Театар Естет“ Чачак

  Уторак, 9. август, 20 часова, Плато Дома културе
  Летњи биоскоп – цртани филм

  Четвртак, 11. август, 20 часова, Плато Дома културе
  Француски филмски караван – циклус Комедије, филм „Краљица Монтреја“

  Петак, 12. август, 20 часова, Плато Дома културе
  Концерт народних песама и игара
  - Оркестар Марка Марковића
  - ГКУД „Алексинац“
  Модна ревија УГ „Радиност“ Алексинац

  Субота, 13. август, 20 часова, Плато Дома културе
  Концерт народних песама и игара
  - КУД „Спасовдански вез“ Дреновац (Параћин)
  - ГКУД „Алексинац“

  Недеља, 14. август, 20 часова, Плато Дома културе
  Представа за децу „Луцкасти кловнови“ – Рача Крагујевачка

  Уторак, 16. август, 20 часова, Плато Дома културе
  Летњи биоскоп – цртани филм

  Субота, 20. август,
  19 часова, Стадион за мале спортове „Таш“
  Фестивал „Srbija Rocks“ - наступају: „Транџе“, „Balkan Revival“, „Новембар“, „Самостални референти“, „Ничим изазван“, Марчело
  20 часова, Плато Дома културе
  Представа за децу „Семафорко“ – Крушевачко позориште

  Недеља, 21. август, 20 часова, Плато Дома културе
  Концерт народних песама и игара
  - КУД „Радоје Домановић“ Рача Крагујевачка
  - ГКУД „Алексинац“

  Уторак, 23. август, 20 часова, Плато Дома културе
  Летњи биоскоп – цртани филм

  Четвртак, 25. август, 20 часова, Плато Дома културе
  Представа „Нушић наш насушни“ – Аматерско позориште „Жанка Стокић“ Велико Градиште

  Петак, 26. август, 20 часова, Плато Дома културе
  Концерт ОМШ „Владимир Ђорђевић“ Алексинац

  Субота, 27. август, 20 часова, Плато Дома културе
  Хорско вече - Мешовити хор „Шуматовац“ са гостима

  Недеља, 28. август, 22 часа, Стадион за мале спортове „Таш“
  Концерт Гоца Тржан

  Улаз за целокупан програм Културног лета је слободан.
  У случају кише програми ће се одржавати у сали Дома културе.

  Суорганизатори манифестације су:
  Центар за културу и уметност Алексинац
  Библиотека „Вук Караџић“ Алексинац
  Завичајни музеј Алексинац
  ОМШ „Владимир Ђорђевић“
  Мешовити хор „Шуматовац“
  ГКУД „Алексинац“
  УГ „Радиност“

  Генерални покровитељ:
  Општина Алексинац • XXIV Которски фестивал позоришта за дјецу

  01-12.07.2016.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на XXIV Которском фестивалу позоришта за дјецу, који се од 1. до 12. јула одржава у оквиру манифестације Котор Арт. У оквиру главног позоришног програма, петог дана Фестивала у уторак 5. јула, "Театар 91" ће одиграти представу за децу "Мали принц" у Културном центру од 20 часова. По тексту Антоана де Сента Егзиперија представу је режирао Драгослав Ранђеловић, а играју: Миља Маринковић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Тања Махмутовић, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић.

 • Представа за децу "Мали принц"

  20.06.2016.

  Градско позориште "Театар 91" изводи представу за децу "Мали принц" у понедељак, 20. јуна 2016. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Антоана де Сента Егзиперија представу је режирао Драгослав Ранђеловић. У представи играју: Миља Маринковић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Тања Махмутовић, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић. Цена улазнице за представу је 150 дин.

 • Школица глуме "Ујеж"

  17.06.2016.

  Школица глуме Градског позоришта "Театар 91" одржаће јавни час старије групе полазника у петак 17. јуна у 20 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа "Ујеж" у режији Слободанке Живковић. У представи глуме: Димитрије Агатоновић, Катарина Пирц, Александар Богдановић, Тамара Антић, Андрија Богдановић, Алекса Паовић, Мина Ђорђевић, Јован Радев, Миља Живадиновић, Миља Недељковић, Јована Маринковић, Миља Маринковић, Милица Стојановић, Кристина Стојановић, Анђела Ранчић, Угљеша Николић, Огњен Стојадиновић. Улаз је слободан.

 • Школица глуме "Четири приче"

  10.06.2016.

  Школица глуме Градског позоришта "Театар 91" одржаће јавни час млађе групе полазника у петак 10. јуна у 20 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа "Четири приче" у режији Алексе Токића. У представи глуме: Викторија Чуриловић, Теодора Павковић, Димитрије Стоилков, Вук Миљковић, Данка Ђорђевић, Богдан Митровић, Ена Петровић, Алекса Срећковић, Јован Милић, Јана Недељковић, Нађа Ђорђевић, Миљана Николић, Наташа Филиповић, Бојана Досковић, Урош Костоски, Немања Филиповић, Милица Костић, Јана Стакић, Магдалена Стојановић, Марта Живоиновић, Љубица Стојановић. Улаз је слободан.

 • "Кидај од свога брата" за Дан општине

  04.06.2016.

  Градско позориште "Театар 91" изводи представу "Кидај од свога брата" у оквиру прославе Дана општине Алексинац у суботу, 4. јуна 2016. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. Текст за представу је написала Драгана Бошковић (по мотивима комедија Реја Кунија), а режирао Бранислав Недић. У представи играју: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Марко Крстић. Улаз за представу је слободан.

 • Међуокружна смотра аматерских позоришта у Лебану

  28.05.2016.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на Међуокружној смотри аматерских позоришта у Лебану, која се одржава од 23. до 28. маја 2016. у организацији Дома културе "Радан" и Сурдуличког културног центра. На смотри учествују аматерска позоришта из Нишавског, Топличког, Пиротског, Јабланичког и Пчињског округа. Ове године ће се на смотри представити три групе у категорији дечје сцене и то из Прокупља и Сурдулице и десет аматерских позоришних група у оквиру вечерње сцене из Власотинца, Димитровграда, Прокупља, Врања, Бујановца, Сурдулице, Беле Паланке и Алексинца. Ансамбл нашег позоришта наступа последњег дана Фестивала, у суботу 28. маја, када ће од 19 часова одиграти представу "Кидај од свога брата" по тексту Драгане Бошковић, у режији Бранислава Недића. У представи глуме: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Марко Крстић.

 • „Вечера будала“
  Драмска секција КУД-а „Бранко Радичевић“ Стара Пазова

  27.05.2016.

  Драмска секција КУД-а „Бранко Радичевић“ из Старе Пазове гостује у Алексинцу са представом „Вечера будала“ у петак, 27. маја 2016. год. у 20 часова. Представу је по тексту Франсиса Вебера режирао Александар Бако, а играју: Игор Пискла, Јанко Шаркези, Љиљана Шимпрага, Радица Штеванов, Дејан Кикић, Александар Петровић, Горан Ковачевић. У представи се на комичан начин говори о намери тројице пријатеља да организују вечеру на којој ће свако довести по једну будалу, а побеђује онај чија је будала најсмешнија. Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 200 динара.

 • "Приче за лаку ноћ" у Липовцу

  27. и 31.05.2016.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Липовцу, у Установи за одмор и рекреацију деце, у петак 27. маја и у уторак, 31. маја где ће одиграти представу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • „Хадерсфилд“ - Позориште „Castellum“ Костолац

  28.04.2016.

  Позориште „Castellum“ из Костолца гостује у Алексинцу са представом „Хадерсфилд“ у четвртак, 28. априла 2016. год. у 20 часова. Представу је по тексту Угљеше Шајтинца режирао Фуад Табучић, а играју: Младен Деспотовић, Лазар Вујовић, Сања Ђорђевић, Слободан Боле Пејовић, Иван Драгојловић, Рајко Рајчић. Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 200 динара.

 • "Вечера будала" у Трстенику

  22.04.2016.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Трстенику, у петак 22. априла 2016. године, где ће од 20 часова одиграти представу "Вечера будала" по тексту Франсиса Вебера, у режији Бранислава Недића. У представи глуме Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић и Алекса Токић.

 • "Приче за лаку ноћ" у Липовцу

  21.04.2016.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Липовцу, у Установи за одмор и рекреацију деце, у четвртак 21. априла где ће одиграти представу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • Прва реприза представе за децу "Мали принц"

  19.04.2016.

  Градско позориште "Театар 91" изводи представу за децу "Мали принц" у уторак, 19. априла 2016. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Антоана де Сента Егзиперија представу је режирао Драгослав Ранђеловић. У представи играју: Миља Маринковић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Тања Махмутовић, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић. Цена улазнице за представу је 200 дин.

 • Премијера представе за децу "Мали принц"

  12.04.2016.

  Градско позориште "Театар 91" премијерно изводи представу за децу "Мали принц" у уторак, 12. априла 2016. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Антоана де Сента Егзиперија представу је режирао Драгослав Ранђеловић. У представи играју: Миља Маринковић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Тања Махмутовић, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић. Цена улазнице за представу је 200 дин.

  Добро дошли!

 • "Кидај од свога брата" у Крушевцу

  30.03.2016.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Крушевцу, у среду 30. марта где ће од 20 часова одиграти представу "Кидај од свога брата" по тексту Драгане Бошковић, у режији Бранислава Недића. У представи глуме: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Марко Крстић.

 • „Женски разговори“ - Трстеничко позориште

  29.03.2016.

  Трстеничко позориште гостује у Алексинцу са представом „Женски разговори“ у уторак, 29. марта 2016. год. у 20 часова. Представу је по тексту Душка Радовића режирала Бранислава Стефановић, а играју: Живота Вучић Жића, Слађана Радивојевић, Весна Раковац, Александра Вучић, Радмила Трошић, Душан Јовић, Мина Здравковић, Зорица Крунић, Драгана Радоичић, Валентина Гламочлија, Милоица Шекуларац, Раде Димитријевић, Тадија Радивојевић, Милица Јевтовић, Иван Митровић, Милош Милошевић.
  Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 200 динара.

 • 45. Позоришни фестивал "Дани комедије" у Јагодини

  18.03.2016.

  Градско позориште „Театар 91“ учествује у пратећем програму 45. Позоришног фестивала „Дани комедије“, који се одржава од 20. до 27. марта 2016. у Јагодини. „Театар 91“ ће одиграти представу „Кидај од свога брата“ у Културном центру у петак 18. марта од 20 часова. По тексту Драгане Бошковић, представу је режирао Бранислав Недић, а глуме: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Марко Крстић.

 • Представа "Кидај од свога брата"

  16.03.2016.

  Градско позориште "Театар 91" изводи представу "Кидај од свога брата" у среду, 16. марта 2016. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. Текст за представу је написала Драгана Бошковић (по мотивима комедија Реја Кунија), а режирао Бранислав Недић. У представи играју: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Марко Крстић. Цена улазнице за представу је 200 дин.

  Добро дошли!

 • "Приче за лаку ноћ" у Александровцу

  02.03.2016.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Александровцу, у среду 2. марта 2016. год. када ће од 10 сати одиграти представу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • 16. Дани вина у Трешњевици

  29.02.2016.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на 16. Данима вина у Трешњевици са представом "Кус петлић" у понедељак 29. фебруара 2016. год. у 20 сати. По тексту Александра Поповића представу је режирао Душан Дука Јовановић. У представи играју: Тања Махмутовић, Томислав Ђорђевић, Данијела Шошкић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Слован Ђикић.

 • "Вечера будала" у Ћићевцу

  19.02.2016.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Ћићевцу, у петак 19. фебруара 2016. године, где ће од 20 часова одиграти представу "Вечера будала" по тексту Франсиса Вебера, у режији Бранислава Недића. У представи глуме Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић и Алекса Токић.

 • Представа "Вечера будала"

  18.02.2016.

  Представу "Вечера будала" Градско позориште "Театар 91" ће извести у четвртак 18. фебруара 2016. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. Цена улазнице је 150 динара. По тексту Франсиса Вебера представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић, Алекса Токић.

 • "Урнебесна трагедија" - Аматерско позориште Ћићевац

  02.02.2016.

  Аматерско позориште Ћићевац гостује са представом "Урнебесна трагедија" аутора Душана Ковачевића у уторак, 2. фебруара 2016. год. у 20 часова. Представу је режирао Зоран Обрадовић, а играју: Јовица Арсенијевић, Сузана Радовановић, Симо Тегелтија, Сања Столић, Илија Тегелтија, Братислав Миловановић, Данијела Стаменковић, Александар Петковић. Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 200 динара.

 • Реприза представе "Мале шумске приче"

  29.01.2016.

  Школица глуме Градског позоришта "Театар 91" одржаће јавни час млађе групе полазника у петак 29. јануара у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа "Мале шумске приче" у режији Алексе Токића. У представи глуме: Викторија Чуриловић, Теодора Павковић, Димитрије Стоилков, Вук Миљковић, Данка Ђорђевић, Богдан Митровић, Ена Петровић, Алекса Срећковић, Јован Милић, Јана Недељковић, Нађа Ђорђевић, Миљана Николић, Наташа Филиповић, Бојана Досковић, Урош Костоски, Немања Филиповић, Милица Костић, Јана Стакић, Магдалена Стојановић, Марта Живоиновић, Љубица Стојановић. Улаз је слободан.

 • Реприза представе "Успавана лепотица"

  28.01.2016.

  Школица глуме Градског позоришта "Театар 91" одржаће јавни час старије групе полазника у четвртак 28. јануара у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа "Успавана лепотица" по тексту Љубивоја Ршумовића и у режији Слободанке Живковић. У представи глуме: Угљеша Николић, Јована Маринковић, Катарина Пирц, Димитрије Агатоновић, Миља Маринковић, Миља Живадиновић, Кристина Стојановић, Јован Радев, Алекса Паовић, Дара Ристић, Милица Стојановић, Марко Вукадиновић, Александар Богдановић, Андрија Богдановић, Мина Ђорђевић, Тамара Антић, Миља Недељковић, Ана Марија Радосављевић, Мина Миленковић, Анђела Ранчић, Огњен Стојадиновић. Улаз је слободан.

 • Школица глуме "Мале шумске приче"

  25.01.2016.

  Школица глуме Градског позоришта "Театар 91" одржаће јавни час млађе групе полазника у понедељак 25. јануара у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа "Мале шумске приче" у режији Алексе Токића. У представи глуме: Викторија Чуриловић, Теодора Павковић, Димитрије Стоилков, Вук Миљковић, Данка Ђорђевић, Богдан Митровић, Ена Петровић, Алекса Срећковић, Јован Милић, Јана Недељковић, Нађа Ђорђевић, Миљана Николић, Наташа Филиповић, Бојана Досковић, Урош Костоски, Немања Филиповић, Милица Костић, Јана Стакић, Магдалена Стојановић, Марта Живоиновић, Љубица Стојановић. Улаз је слободан.

 • Школица глуме "Успавана лепотица"

  22.01.2016.

  Школица глуме Градског позоришта "Театар 91" одржаће јавни час старије групе полазника у петак 22. јануара у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа "Успавана лепотица" по тексту Љубивоја Ршумовића и у режији Слободанке Живковић. У представи глуме: Угљеша Николић, Јована Маринковић, Катарина Пирц, Димитрије Агатоновић, Миља Маринковић, Миља Живадиновић, Кристина Стојановић, Јован Радев, Алекса Паовић, Дара Ристић, Милица Стојановић, Марко Вукадиновић, Александар Богдановић, Андрија Богдановић, Мина Ђорђевић, Тамара Антић, Миља Недељковић, Ана Марија Радосављевић, Мина Миленковић, Анђела Ранчић, Огњен Стојадиновић. Улаз је слободан.

 • Представа "Новогодишња басна"

  31.12.2015.

  Градско позориште "Театар 91" ће одиграти представу "Новогодишња басна" у четвртак 31. децембра 2015. од 11 сати у Великој сали Дома културе Алексинац. Представу је режирао Бојан Цветковић, а играју: Нинушка Стојановић, Андрија Гогић, Јован Цветковић и Срђан Стојадиновић. Пре почетка представе Деда Мраз ће прошетати градом, а након представе делити пакетиће.

 • "Вечера будала" у Јагодини

  03.12.2015.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Јагодини, у четвртак 3. децембра 2015. године, где ће од 20 часова у сали Градског позоришта Јагодина одиграти представу "Вечера будала" по тексту Франсиса Вебера, у режији Бранислава Недића. У представи глуме Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић и Алекса Токић.

 • "Кидај од свога брата" у Параћину

  24.11.2015.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Параћину, у уторак 24. новембра где ће од 20 часова одиграти представу "Кидај од свога брата" по тексту Драгане Бошковић, у режији Бранислава Недића. У представи глуме: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Марко Крстић.

 • IV Фестивал првоизведених представа у Алексинцу

  21.11.2015.

  Градско позориште "Театар 91" учествује у ревијалном делу IV Фестивала првоизведених представа, који се одржава од 16. до 22. новембра 2015. године у Алексинцу. Ансамбл нашег позоришта наступа шестог дана Фестивала, у суботу 21. новембра, када ће у част награђених одиграти представу "Кидај од свога брата". Текст за представу је написала Драгана Бошковић (по мотивима комедија Реја Кунија), а режирао Бранислав Недић. У представи играју: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Марко Крстић.

 • Награде на Фестивалу комедије "Јован Кнежевић-Цаца" у Новом Бечеју

  31.10.2015.

  На VII Фестивалу комедије "Јован Кнежевић-Цаца" у Новом Бечеју, стручни жири, у саставу Ненад Окановић, Александар Волић и Слободан Прерадовић, донео је одлуку да награду за најбољег глумца додели Срђану Стојадиновићу, за успешну интерпретацију ликова четворице браће Муждека у представи "Кидај од свога брата" у режији Бранислава Недића. Истоимена представа је освојила награду публике за најбољу представу (оцена 4,83) и као таква ће учествовати на Данима комедије у Јагодини.

 • Награда на VII смотри глумачких остварења у Костолцу

  31.10.2015.

  Градско позориште "Театар 91" је на свом првом учествовању на Смотри глумачких остварења "Viminacium lumen meum" у Костолцу, која је по седми пут одржана у организацији позоришта "Castellum", освојило главну награду - за најбоље глумачко остварење. Награду је освојио Срђан Стојадиновић за улоге четворице браће Муждека у представи "Кидај од свога брата" - адаптација текста Драгана Бошковић, режија Бранислав Недић.

 • Фестивал комедије "Јован Кнежевић-Цаца" у Новом Бечеју

  30.10.2015.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на Фестивалу комедије "Јован Кнежевић-Цаца" у Новом Бечеју, који се одржава од 26. до 31. октобра. "Театар 91" наступа петог дана Фестивала, у петак 30. октобра, када ће одиграти представу "Кидај од свога брата" по тексту Драгане Бошковић, у режији Бранислава Недића. У представи глуме: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Марко Крстић.

 • VII смотра глумачких остварења "Viminacium lumen meum"

  29.10.2015.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на VII смотри глумачких остварења "Viminacium lumen meum" у Костолцу, која се одржава од 26. до 31. октобра у организацији позоришта "Castellum", уз подршку градске општине Костолац и Центра за културу Костолац. Ансамбл нашег позоришта наступа четвртог дана Фестивала, у четвртак 29. октобра када ће од 20 часова одиграти представу "Кидај од свога брата" по тексту Драгане Бошковић, у режији Бранислава Недића. У представи глуме: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Марко Крстић.

 • "Кидај од свога брата" у Ћићевцу

  20.10.2015.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Ћићевцу, у уторак 20. октобра где ће од 20 часова одиграти представу "Кидај од свога брата" по тексту Драгане Бошковић, у режији Бранислава Недића. У представи глуме: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Марко Крстић.

 • "Кус петлић" у Крушевцу

  17.10.2015.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Крушевцу, у суботу 17. октобра где ће у сали Крушевачког позоришта, од 20 часова, одиграти представу "Кус петлић" коју је, по тексту Александра Поповића, режирао Душан Дука Јовановић. У представи глуме: Тања Махмутовић, Томислав Ђорђевић, Данијела Шошкић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Слован Ђикић.

 • "Кидај од свога брата" у Јагодини

  15.10.2015.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Јагодини, у четвртак 15. октобра где ће од 20 часова одиграти представу "Кидај од свога брата" по тексту Драгане Бошковић, у режији Бранислава Недића. У представи глуме: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Марко Крстић.

 • "Кус петлић" у Врању

  14.10.2015.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Врању, у среду 14. октобра где ће у сали Дома војске од 20 часова одиграти представу "Кус петлић" коју је, по тексту Александра Поповића, режирао Душан Дука Јовановић. У представи глуме: Тања Махмутовић, Томислав Ђорђевић, Данијела Шошкић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Слован Ђикић.

 • "Хероји" - Градско позориште Јагодина

  13.10.2015.

  Градско позориште Јагодина гостује са комедијом "Хероји" аутора Предрага Перишића у уторак, 13. октобра 2015. год. у 20 часова. Представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Драган Буњевац, Ненад Петровић, Виолета Пешић, Јелена Лачњевац, Недељко Милановић, Ратко Петровић, Стефан Стојковић, Марија Миладиновић, Петар Митић, Кристина Спасић, Петар Митић, Драган Милић. Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 200 динара.

 • Реприза представе "Кидај од свога брата"

  18.09.2015.

  Прву репризу представе "Кидај од свога брата" Градско позориште "Театар 91" изводи у петак, 18. септембра 2015. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. Текст за представу је написала Драгана Бошковић (по мотивима комедија Реја Кунија), а режирао Бранислав Недић. У представи играју: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Марко Крстић. Цена улазнице за представу је 200 дин.

 • "Кабаре 3-ће стање" у Рибарској Бањи

  16.09.2015.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Рибарској Бањи 16. септембра 2015. год. са представом "Кабаре 3-ће стање". Представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Анђела Живановић, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић.

 • Премијера представе "Кидај од свога брата"

  10.09.2015.

  Градско позориште "Театар 91" премијерно изводи представу "Кидај од свога брата" у четвртак, 10. септембра 2015. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. Текст за представу је написала Драгана Бошковић (по мотивима комедија Реја Кунија), а режирао Бранислав Недић. У представи играју: Срђан Стојадиновић, Тања Махмутовић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Марко Крстић. Цена улазнице за представу је 250 дин.

  Добро дошли!

 • Представа "Легија части"

  30.08.2015.

  У оквиру Алексиначког културног лета 2015. у недељу, 30. августа у 20 сати на платоу Дома културе, Позориште Параћин извешће представу "Легија части".
  По тексту Братислава Петковића представу је режирао Томислав Ђорђевић. У представи играју: Данијела Шошкић, Томислав Ђорђевић, Урош Младеновић.

 • Представа за децу "Капетан Џон Пиплфокс"

  22.08.2015.

  У оквиру Алексиначког културног лета 2015. у суботу, 22. августа у 20 сати на платоу Дома културе, Аматерско позориште Ћићевац извешће представу за децу "Капетан Џон Пиплфокс".
  По тексту Душанa Радовића представу је режирао Зоран Обрадовић. У представи играју: Братислав Миловановић, Данијела Стаменковић, Драган Петровић, Сања Столић, Маја Радосављевић, Александар Петковић, Сузана Радовановић, Јовица Арсенијевић.

 • "Кабаре 3-ће стање" у Демир Капији

  22.08.2015.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Демир Капији од 21. до 23. августа 2015. год. Представу "Кабаре 3-ће стање" одиграће у суботу, 22. августа у 20:30 сати, у оквиру Културног лета. Представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Анђела Живановић, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић.

 • Представа за децу "Три прасета"

  15.08.2015.

  У оквиру Алексиначког културног лета 2015. у суботу, 15. августа у 20 сати на платоу Дома културе, Крушевачко позориште извешће представу за децу "Три прасета".
  По тексту Ханса Кристијана Андерсена представу је режирао Зоран Лозанчић. У представи играју: Марија Гашић, Слађана Несторовић Ристић, Јованка Андрић, Никола Ракић.

 • "Кабаре 3-ће стање"

  09.08.2015.

  Градско позориште "Театар 91" учествује у програму прославе Св. Пантелејмона у селу Краљеву 9. августа 2015. год. са представом "Кабаре 3-ће стање". Представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Анђела Живановић, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић.

 • Представа "Крађа, свађа... итд"

  08.08.2015.

  У оквиру Алексиначког културног лета 2015. у суботу, 8. августа у 20 сати на платоу Дома културе, Варошко позориште "Хистрион" из Прокупља извешће представу "Крађа, свађа... итд".
  По тексту Мирољуба Недовића представу је режирао Данило Петровић. У представи играју: Александар Митић, Тамара Младеновић, Душан Манчић, Дијана Радисављевић, Марија Ђокић, Југослав Јовановић, Иван Глушац.

 • Представа "Једночинке"

  02.08.2015.

  Другог дана Алексиначког културног лета 2015. у недељу, 2. августа у 20 сати на платоу Дома културе, „Милановачко аматерско позориште“ из Горњег Милановца извешће представу "Једночинке".
  По тексту Антона Павловича Чехова представу је режирао Бранко Кнежевић. У представи играју: Марија Тодоровић, Ивица Тодоровић, Бранко Кнежевић, Драшко Обреновић, Предраг Лошић, Ивица Тодоровић, Предраг Гајанин.

 • Представа "Кус петлић"

  01.08.2015.

  На отварању Алексиначког културног лета 2015. у суботу, 1. августа у 20 сати на платоу Дома културе, Градско позориште "Театар 91" изводи представу "Кус петлић".
  По тексту Александра Поповића представу је режирао Душан Дука Јовановић. У представи играју: Тања Махмутовић, Томислав Ђорђевић, Данијела Шошкић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Слован Ђикић.

 • Културно лето "Дани Душана Дуке Јовановића"

  01-31.08.2015.


  Градско позориште "Театар 91" организује у Алексинцу Културно лето под називом
  "Дани Душана Дуке Јовановића" од 1. до 31. августа 2015. године.

  Програм:

  Субота 01.08.
  Представа "Кус петлић" - Градско позориште "Театар 91"

  Недеља 02.08.
  Представа "Једночинке" - "Милановачко аматерско позориште" Горњи Милановац

  Субота 08.08.
  Представа "Крађа, свађа... итд" - Варошко позориште "Хистрион" Прокупље

  Петак 14.08.
  Вече фолклора (концерт народних песама и игара)

  Субота 15.08.
  Представа за децу "Три прасета" - Крушевачко позориште

  Петак 21.08.
  Вече фолклора (концерт народних песама и игара) и модна ревија УГ "Радиност" Алексинац

  Субота 22.08.
  Представа за децу "Капетан Џон Пиплфокс" - Аматерско позориште Ћићевац

  Петак 28.08.
  Вече фолклора (концерт народних песама и игара)

  Недеља 30.08.
  Представа "Легија части" - Позориште Параћин

  Сав програм ће се одржати на платоу Дома културе (испред Библиотеке "Вук Караџић") у термину од 20 часова.
  У случају кише програми ће се одржавати у сали Дома културе.

 • "Вечера будала" у Ресавици

  29.07.2015.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Ресавици, у среду 29. јула 2015. године, где ће од 20 часова у сали Дома културе, у оквиру "Културног лета" одиграти представу "Вечера будала" по тексту Франсиса Вебера, у режији Бранислава Недића. У представи глуме Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић и Алекса Токић.

 • "Љубавник великог стила"

  12.07.2015.

  Глумци позоришта Дома културе "Мирка Гинова" из Демир Капије (Македонија) гостују у Алексинцу 12. јула. Том приликом ће у Великој сали Дома културе од 20 часова одиграти представу "Љубавник великог стила" у оквиру манифестације "На Морави воденица стара", која се одржава по 51. пут. По тексту Реја Кунија, представу је режирао Томе Атанасов, а играју Дарко Сакалиев, Крсте Мелов, Кристина Ристова, Анита Младеновиќ, Димче Бањански, Кристина Николовска, Томе Атанасов, Вида Трајкова. Улаз је слободан.

 • XXIII Которски фестивал позоришта за дјецу

  01-12.07.2015.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на XXIII Которском фестивалу позоришта за дјецу, који се од 1. до 12. јула одржава у оквиру манифестације Котор Арт. У оквиру пратећег програма, деветог дана Фестивала у четвртак 9. јула, "Театар 91" ће одиграти представу "Царев заточник" у Културном центру "Никола Ђурковић" од 20 часова. По тексту Миодрага Станисављевића представу је адаптирао и режирао Милош Јагодић, а играју: Срђан Стојадиновић, Милица Миловановић, Алекса Токић, Зорица Стевановић, Бојан Цветковић, Слободанка Живковић, Марко Крстић, Бобан Тодоровић, Томислав Ђорђевић. Театар 91 гостује у Херцег Новом у оквиру манифестације "За дјецу је ДОБРО позориште!" у среду 8. јула 2015. са истом представом.

 • Душан Дука Јовановић (1932-2015.)

  03.07.2015.

  У петак, 3. јула 2015. године је у Алексинцу, у 83. години преминуо глумац и редитељ Душан Дука Јовановић.
  Рођен је у Алексинцу, где је и похађао Учитељску школу. Године 1952. одлази у Параћин, где су му родитељи службовали као учитељи и где се као свршени средњошколац прикључује раду Градског позоришта Параћин. Са великим успехом игра, а касније и режира у Параћинском позоришту и добитник је значајних награда на Републичком и Савезном фестивалу аматерских позоришта.
  У сезони 1973/74. прелази у професионални ангажман, у Крушевачко позориште, где ради до пензије 1997. године. Почетком 80-их година постаје првак драме тог позоришта, 1983. године постаје члан Удружења драмских уметника Србије.
  Дука Јовановић је идејни творац Фестивала првоизведених представа који је први пут заживео и са успехом трајао четири године у Параћину (од 1992. до 1995. године), а затим 2012. године обновљен у Алексинцу.
  У Градском позоришту „Театар 91“ је у претходних 20-ак година режирао 8 представа:
  „Ковачи“ по тексту Милоша Николића (1993.)
  „Њујорк, прича са источне стране“ по тексту Небојше Ромчевића (1996.)
  „Уморни“ по тексту Небојше Ромчевића (1996.)
  „Медаља са Шуматовца“ по сопственом тексту (2001.)
  „Кир Јања“ по тексту Јована Стерије Поповића (2005.)
  „Коштана“ по тексту Боре Станковића (2006.)
  „Брисан пут“ по тексту Милице Новковић (2008.)
  „Кус петлић“ по тексту Александра Поповића (2015.)
  Режијом се бавио практично до краја свог живота, премијера његове последње представе „Кус петлић“ је била 2. априла 2015. године, свега два месеца пре смрти.

 • Школица глуме "Бајке за велике и мале"

  23.06.2015.

  Школица глуме Градског позоришта "Театар 91" одржаће јавни час млађе групе полазника у уторак 23. јуна у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна дипломска представа "Бајке за велике и мале" - адаптација текста и режија Алекса Токић. У представи глуме: Магдалена Стојановић, Андријана Јовановић, Бојана Досковић, Бојана Павловић, Јана Стакић, Емилија Дојчиновић, Софија Станковић, Милица Костић, Ена Петровић, Јована Величковић, Мина Ђорђевић, Нађа Ђорђевић, Невена Ђорђевић, Богдан Митровић, Данка Ђорђевић, Миља Недељковић, Марта Живоиновић, Теодора Павковић, Никола Михаиловић, Александар Богдановић, Димитрије Стоилков. Улаз је слободан.

 • Школица глуме "Све приче једна на другу личе"

  17.06.2015.

  Школица глуме Градског позоришта "Театар 91" одржаће јавни час старије групе полазника у среду 17. јуна у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна дипломска представа "Све приче једна на другу личе" - адаптација текста и режија Слободанка Живковић. У представи глуме: Марко Стевановић, Катарина Пирц, Јован Цветковић, Теодора Ђокић, Слађана Марковић, Угљеша Николић, Наталија Ђорђевић, Јована Маринковић, Миља Маринковић, Милица Стојановић, Јован Радев, Димитрије Агатоновић, Алекса Паовић, Андрија Гогић, Марија Радовић, Ирена Усеиновић, Кристина Стојановић, Михајло Алексов, Андрија Богдановић, Ива Лазић, Миља Живадиновић. Улаз је слободан.

 • "Позови Ме ради прељубе" у Старој Пазови и Бачком Петровцу

  30-31.05.2015.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Старој Пазови у суботу 30. маја и у Бачком Петровцу у недељу 31. маја са представом "Позови Ме ради прељубе". По тексту Реја Кунија представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Катарина Митић, Јована Ђорић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Бојана Костић, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић и Анђела Живановић.

 • "Лепотица Линејна" - Крушевачко позориште

  26.05.2015.

  Крушевачко позориште гостује у Алексинцу са представом "Лепотица Линејна". Текст је написао познати ирски драмски писац Мартин Магдона, а адаптирао и режирао Милош Јагодић. Улоге тумаче: Љиљана Стјепановић, Јелена Стајковац, Дејан Тончић, Никола Ракић. Представа је урађена у копродукцији Крушевачког позоришта и агенције "Арт Тема" из Београда. Велика сала Дома културе Алексинац, уторак 26. мај 2015. у 20 сати. Цена улазнице 300 динара.

 • Представа за децу "Марко Краљевић и Муса Кесеџија"

  23.05.2015.

  Глумци Дечје позоришне сцене Културног центра у Параћину одиграће представу за децу "Марко Краљевић и Муса Кесеџија" у суботу 23. маја 2015. у 19 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. Текст за представу је написао Мирољуб Рики Недовић, а режирала је Тања Махмутовић. Костиме и сценографију је израдила Зорица Ђорђевић, сонгове је написао Саша Марковић, техничка подршка у представи - Игор Милосављевић. Улаз слободан.

 • "Кус петлић" у Крагујевцу и Параћину

  20-22.05.2015.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Крагујевцу у среду 20. маја и у Параћину у петак 22. маја, где ће одиграти представу "Кус петлић" коју је, по тексту Александра Поповића, режирао Душан Дука Јовановић. У представи глуме: Тања Махмутовић, Томислав Ђорђевић, Данијела Шошкић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Слован Ђикић.

 • "Приче за лаку ноћ" у Липовцу и Алексинцу

  16-21.05.2015.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Липовцу, у Установи за одмор и рекреацију деце, у суботу 16. маја и четвртак 21. маја где ће од 16 сати одиграти представу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић. Исту представу одиграће и на платоу испред Библиотеке "Вук Караџић" у Алексинцу у суботу 16. маја од 20 часова.

 • "Кус петлић" у Јагодини, Рачи Крагујевачкој и Шапцу

  23-30.04.2015.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Јагодини, у четвртак 23. априла, у Рачи Крагујевачкој у петак 24. априла и у Шапцу 30. априла. У свим овим местима ће одиграти представу "Кус петлић" коју је, по тексту Александра Поповића, режирао Душан Дука Јовановић. У представи глуме: Тања Махмутовић, Томислав Ђорђевић, Данијела Шошкић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Слован Ђикић.

 • "Приче за лаку ноћ" у Липовцу

  22.04.2015.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Липовцу, у Установи за одмор и рекреацију деце, у среду 22. априла где ће одиграти представу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • Представа за децу "Царев заточник"

  18.04.2015.

  Градско позориште "Театар 91" изводи представу за децу "Царев заточник" у суботу 18. априла 2015. у 17 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Миодрага Станисављевића представу је адаптирао и режирао Милош Јагодић, а играју: Срђан Стојадиновић, Милица Миловановић, Алекса Токић, Зорица Стевановић, Бојан Цветковић, Слободанка Живковић, Марко Крстић, Бобан Тодоровић, Томислав Ђорђевић.

 • Представа "Кус петлић"

  17.04.2015.

  Градско позориште "Театар 91" изводи представу "Кус петлић" у петак, 17. априла 2015. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Александра Поповића представу је режирао Душан Дука Јовановић. У представи играју: Тања Махмутовић, Томислав Ђорђевић, Данијела Шошкић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Слован Ђикић.

 • "Вечера будала" у Вршцу и Новом Бечеју

  07-08.04.2015.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Вршцу, у уторак 7. априла и у Новом Бечеју у среду 8. априла 2015. године, где ће од 20 часова одиграти представу "Вечера будала" по тексту Франсиса Вебера, у режији Бранислава Недића. У представи глуме Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић и Алекса Токић.

 • "Кус петлић" у Параћину

  03.04.2015.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Параћину, у петак 3. априла где ће у сали позоришта од 20 часова одиграти представу "Кус петлић" коју је, по тексту Александра Поповића, режирао Душан Дука Јовановић. У представи глуме: Тања Махмутовић, Томислав Ђорђевић, Данијела Шошкић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Слован Ђикић. То ће уједно бити и прва реприза ове представе.

 • Премијера представе "Кус петлић"

  02.04.2015.

  Градско позориште "Театар 91" премијерно изводи представу "Кус петлић" у четвртак, 2. априла 2015. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Александра Поповића представу је режирао Душан Дука Јовановић. Ово је његова осма по реду сарадња са "Театром 91". Претходно је у нашем позоришту режирао представе: "Ковачи" (1993.), "Њујорк, прича са источне стране" (1996.), "Уморни" (1996.), "Медаља са Шуматовца" (2001.), "Кир Јања" (2005.), "Коштана" (2006.), "Брисан пут" (2008.). Овом приликом је ансамбл "Театра 91" појачан глумцима из Параћинског позоришта. У представи играју: Тања Махмутовић, Томислав Ђорђевић, Данијела Шошкић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Слован Ђикић. Цена улазнице за представу је 200 дин.

  Добро дошли!

 • "Сан летњег сна" - Народно позориште "Стерија" Вршац

  16.03.2015.

  Народно позориште из Вршца гостује са представом "Сан летњег сна" коју је режирала Elena Ivanca. У представи играју: Marko Adžić, Ionel Cugia, Mircea Omoran, Otilia Pescariu, Monica Boldovină-Bugle, Neda Grubiša. Велика сала Дома културе Алексинац, понедељак 16. март 2015., 20 сати, цена улазнице 200 дин.

 • 15. Дани вина у Трешњевици

  27.02.2015.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на 15. Данима вина у Трешњевици са представом "Вечера будала" у петак 27. фебруара у 20 сати. По тексту Франсиса Вебера представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић, Алекса Токић.

 • III Фестивал првоизведених представа у Алексинцу

  22.02.2015.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на III Фестивалу првоизведених представа, који се одржава од 17. до 22. фебруара 2015. године у Алексинцу. Ансамбл нашег позоришта наступа последњег дана Фестивала, у недељу 22. фебруара, када ће у част награђених одиграти представу "Позови Ме ради прељубе". По тексту Реја Кунија представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Катарина Митић, Јована Ђорић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Бојана Костић, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић, Анђела Живановић.

 • Реприза представе "Љубав јача од мираза"

  13.02.2015.

  Млађа група Школице глуме Градског позоришта "Театар 91" одиграће представу "Љубав јача од мираза" у петак 13. фебруара у 18 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Представу је режирао Алекса Токић, а играју: Димитрије Стоилков, Богдан Митровић, Данка Ђорђевић, Теодора Павковић, Александар Богдановић, Јована Величковић, Димитрије Маринковић, Милица Костић, Емилија Дојчиновић, Ена Петровић, Никола Михаиловић, Миља Недељковић, Јана Стакић, Марта Живоиновић, Невена Ђорђевић, Мина Ђорђевић, Нађа Ђорђевић, Софија Станковић, Магдалена Стојановић, Бојана Досковић, Андријана Јовановић, Бојана Павловић. Улаз је слободан.

 • Реприза представе "Их, та немојте касти!"

  12.02.2015.

  Старија група Школице глуме Градског позоришта "Театар 91" одиграће представу "Их, та немојте касти!" у четвртак 12. фебруара у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Адаптацију текста и режију потписује Слободанка Живковић, а у представи глуме: Марко Стевановић, Катарина Пирц, Јован Цветковић, Теодора Ђокић, Слађана Марковић, Угљеша Николић, Андрија Богдановић, Наталија Ђорђевић, Јована Вукић, Јована Маринковић, Дина Гагић, Миља Маринковић, Милица Стојановић, Јован Радев, Данијела Златковић, Димитрије Агатоновић, Алекса Паовић, Тијана Петровић, Андрија Гогић, Ива Лазић. Улаз је слободан.

 • Школица глуме "Их, та немојте касти!"

  30.01.2015.

  Школица глуме Градског позоришта "Театар 91" одржаће јавни час старије групе полазника у петак 30. јануара у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа "Их, та немојте касти!" - адаптација текста и режија Слободанка Живковић. У представи глуме: Марко Стевановић, Катарина Пирц, Јован Цветковић, Теодора Ђокић, Слађана Марковић, Угљеша Николић, Андрија Богдановић, Наталија Ђорђевић, Јована Вукић, Јована Маринковић, Дина Гагић, Миља Маринковић, Милица Стојановић, Јован Радев, Данијела Златковић, Димитрије Агатоновић, Алекса Паовић, Тијана Петровић, Андрија Гогић, Ива Лазић. Улаз је слободан.

 • Школица глуме "Љубав јача од мираза"

  29.01.2015.

  Школица глуме Градског позоришта "Театар 91" одржаће јавни час млађе групе полазника у четвртак 29. јануара у 18 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа "Љубав јача од мираза", у режији Алексе Токића, у којој глуме: Димитрије Стоилков, Богдан Митровић, Данка Ђорђевић, Теодора Павковић, Александар Богдановић, Јована Величковић, Димитрије Маринковић, Милица Костић, Емилија Дојчиновић, Ена Петровић, Никола Михаиловић, Миља Недељковић, Јана Стакић, Марта Живоиновић, Невена Ђорђевић, Мина Ђорђевић, Нађа Ђорђевић, Софија Станковић, Магдалена Стојановић, Бојана Досковић, Андријана Јовановић, Бојана Павловић. Улаз је слободан.

 • Седми Божићни фестивал представа за децу "Крушка"

  10.01.2015.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на Седмом Божићном фестивалу представа за децу "Крушка" који се одржава од 10. до 16. јануара у Крушевцу. Фестивал је ревијалног карактера, а од свих позоришта која учествују на њему, Градско позориште из Алексинца је једино које није професионално. Првог дана Фестивала, на отварању 10. јануара "Театар 91" ће одиграти представу "Царев заточник" од 12 часова. Представу је режирао Милош Јагодић, а играју: Срђан Стојадиновић, Милица Миловановић, Алекса Токић, Зорица Стевановић, Бојан Цветковић, Слободанка Живковић, Марко Крстић, Бобан Тодоровић, Томислав Ђорђевић.

 • Представа "Новогодишња прича"

  28-31.12.2014.

  Градско позориште "Театар 91" ће одиграти представу "Новогодишња прича" у недељу 28.12. у 11 часова, понедељак 29.12. у 10:30 часова, уторак 30.12. у 11 часова и у среду 31. децембра 2014. од 11 сати у Великој сали Дома културе Алексинац. Представу је режирао Бојан Цветковић, а играју: Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Милица Миловановић, Марко Стевановић, Миља Маринковић, Катарина Пирц, Мирослава Стевановић, Угљеша Николић, Јована Маринковић и Даница Берић. Након представа ће Деда Мраз делити пакетиће. Глумци Театра 91 ће "Новогодишњу причу" извести и у Геронтолошком центру "Јеленац" у Алексинцу у понедељак 29. децембра 2013. год. у 13 часова. Пре почетка представе, у среду 31. децембра од 10 сати, Деда Мраз ће прошетати градом.

 • "Хамлет у селу Мрдуша Доња" - Позориште Параћин

  15.12.2014.

  Позориште Параћин гостује у Алексинцу са представом "Хамлет у селу Мрдуша Доња", у понедељак, 15. децембра 2014. год. у 20 часова. Представу је по тексту Иве Брешана режирао Ненад Гвозденовић, а играју: Томислав Ђорђевић, Божидар Николић, Уна Ђелошевић, Данијела Шошкић, Марко Вучковић, Владимир Максимовић, Урош Младеновић, Милан Новаковић. Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 200 динара.

 • "Царев заточник" у Врању

  13.12.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Врању, у суботу 13. децембра где ће од 12 часова, у сали Дома војске, одиграти представу "Царев заточник" коју је, по тексту Миодрага Станисављевића, адаптирао и режирао Милош Јагодић, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Милица Миловановић, Алекса Токић, Зорица Стевановић, Бојан Цветковић, Слободанка Живковић, Марко Крстић, Бобан Тодоровић, Томислав Ђорђевић.

 • Представа "Вечера будала"

  04.12.2014.

  Представу "Вечера будала" Градско позориште "Театар 91" ће извести у четвртак 04. децембра 2014. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. Цена улазнице је 150 динара. По тексту Франсиса Вебера представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић, Алекса Токић.

 • "Царев заточник" у Параћину

  29.11.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Параћину, у суботу 29. новембра где ће у сали позоришта од 18 часова одиграти представу "Царев заточник" коју је, по тексту Миодрага Станисављевића, адаптирао и режирао Милош Јагодић, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Милица Миловановић, Алекса Токић, Зорица Стевановић, Бојан Цветковић, Слободанка Живковић, Марко Крстић, Бобан Тодоровић, Томислав Ђорђевић.

 • "Вечера будала" у Јагодини

  27.11.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Јагодини, у четвртак 27. новембра где ће од 20 часова одиграти представу "Вечера будала" по тексту Франсиса Вебера, у режији Бранислава Недића, у којој глуме Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић и Алекса Токић.

 • Прва реприза представе за децу "Царев заточник"

  22.11.2014.

  Градско позориште "Театар 91" изводи представу за децу "Царев заточник" у суботу 22. новембра 2014. у 19 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Миодрага Станисављевића представу је адаптирао и режирао Милош Јагодић, а играју: Срђан Стојадиновић, Милица Миловановић, Алекса Токић, Зорица Стевановић, Бојан Цветковић, Слободанка Живковић, Марко Крстић, Бобан Тодоровић, Томислав Ђорђевић.

 • Премијера представе за децу "Царев заточник"

  13.11.2014.

  Градско позориште "Театар 91" премијерно изводи представу за децу "Царев заточник" у четвртак 13. новембра 2014. у 19 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Миодрага Станисављевића представу је адаптирао и режирао Милош Јагодић, а играју: Срђан Стојадиновић, Милица Миловановић, Алекса Токић, Зорица Стевановић, Бојан Цветковић, Слободанка Живковић, Марко Крстић, Бобан Тодоровић, Томислав Ђорђевић.

  Добро дошли!

 • Гостовање "Театра 91" у Демир Капији

  06-07.11.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Демир Капији (Македонија) 6. и 7. новембра 2014. године. Представу "Вечера будала" одиграће у четвртак 6. новембра у 20 сати, у Дому културе "Мирка Гинова", у оквиру прославе Дана општине Демир Капија. По тексту Франсиса Вебера представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић, Алекса Токић.

 • "Позови Ме ради прељубе" у Никшићу

  29.10.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Никшићу у Црној Гори у среду 29. октобра 2014. године. У сали "Никшићког позоришта" ће од 20 сати одиграти представу "Позови Ме ради прељубе" коју је по тексту Реја Кунија режирао Бранислав Недић, а играју: Катарина Митић, Јована Ђорић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Бојана Костић, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић, Анђела Живановић.

 • Фестивал комедије "Јован Кнежевић-Цаца" у Новом Бечеју

  21.10.2014.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на Фестивалу комедије "Јован Кнежевић-Цаца" у Новом Бечеју, који се одржава од 20. до 25. октобра. Ансамбл нашег позоришта наступа другог дана Фестивала, у уторак 21. октобра, када ће одиграти представу "Позови Ме ради прељубе". По тексту Реја Кунија представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Катарина Митић, Јована Ђорић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Бојана Костић, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић, Анђела Живановић.

 • Театар 91 у Крушевцу

  18.10.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Крушевцу, у суботу 18. октобра 2014. год. када ће у сали Крушевачког позоришта одиграти две представе. Најпре ће од 12 часова одиграти представу за децу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић. У вечерњем термину, од 20 часова, одиграће представу "Вечера будала" по тексту Франсиса Вебера, у режији Бранислава Недића, у којој глуме Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић и Алекса Токић.

 • IX Пекарски дани, Алексинац 2014.

  15-17.10.2014.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на традиционалној манифестацији "Пекарски дани", која се 9. пут одржава у Алексинцу, од 15. до 17. октобра 2014. године. "Театар 91" ће трећег дана манифестације, у петак 17. октобра од 17:30 часова, у Великој сали Дома културе у Алексинцу, одиграти представу "Позови Ме ради прељубе" по тексту Реја Кунија, у режији Бранислава Недића, у којој глуме Катарина Митић, Јована Ђорић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Бојана Костић, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић, Анђела Живановић. Улаз је бесплатан.

 • "Два гусара из Бара" - Културни центар Бар

  13-14.10.2014.

  Културни центар Бар (Црна Гора) гостује у Алексинцу са представом за децу "Два гусара из Бара", у понедељак, 13. октобра 2014. год. у 12 часова и у уторак, 14. октобра 2014. год. у 10 часова. Представу је по тексту Тодета Николетића режирао Драгиша Симовић, а играју: Драгиша Симовић, Рајко Јоличић и Маринко Павићевић. Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 120 динара.

 • Дечја недеља 2014.

  6-12.10.2014.

  Градско позориште из Алексинца учествује у обележавању Дечје недеље, која ове године траје од 6. до 12. октобра. "Театар 91" ће на затварању ове манифестације, у недељу 12. октобра од 12 часова, у Великој сали Дома културе у Алексинцу, одиграти представу за децу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • "Куде ми је жена" - Позориште "Бора Станковић" Врање

  07.10.2014.

  Позориште "Бора Станковић" из Врања гостује у Алексинцу са представом "Куде ми је жена", у уторак, 7. октобра 2014. год. у 20 часова. Представу је по мотивима комедије Луке Ђакомоција, режирала Лилијана Ивановић, а играју: Бојан Јовановић, Марко Петричевић и Жетица Дејановић. Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 200 динара. Цена комплета за представе "Куде ми је жена" и "Презентација" је 300 динара.

 • "Презентација" - Илегално позориште "Отписани" Чачак

  01.10.2014.

  Илегално позориште "Отписани" из Чачка гостује са представом "Презентација" коју је режирао Баћко Букумировић по тексту Бориса Капетановића, у среду, 1. октобра 2014. год. у 20 часова. У представи играју: Предраг Лошић, Баћко Букумировић, Софија Поповић, Тамара Благојевић. Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 200 динара.

 • Нова представа за децу

  10.09.2014.

  Градско позориште „Театар 91“ је почело са припремама нове представе за децу под називом „Царев заточник“ по тексту Миодрага Станисављевића. Представу ће режирати Милош Јагодић и ово ће бити његова прва сарадња са Театром 91. Милош Јагодић је рођен 1972. године у Београду. Дипломирао је на одсеку за позоришну и радио режију 1998. на Факултету драмских уметности у Београду. До сада је режирао око четрдесет представа у позориштима широм земље и преко сто педесет радио драма, од којих су многе учествовале на најзначајнијим домаћим и светским фестивалима. Добитник је награде “Др. Хуго Клајн” коју додељује Факултет драмских уметности. У новој представи ће играти: Срђан Стојадиновић, Милица Миловановић, Марко Крстић, Бојан Цветковић, Алекса Токић, Слободанка Живковић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић и Томислав Ђорђевић. Премијера представе се очекује средином новембра месеца.

 • Школица глуме

  01.09.2014.

  Поштована децо, од шест до петнаест година, Градско позориште "Театар 91" вас обавештава да врши упис полазника у Школицу глуме за сезону 2014/15. Упис траје до краја септембра 2014. године. Све информације око уписа можете добити у просторијама позоришта у Дому културе у Алексинцу или на тел. 018/801-722.

  Ваш "Театар 91"

 • "Кабаре 3-ће стање" у Рибарској Бањи

  20.08.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Рибарској Бањи у среду, 20. августа у 20 сати са представом "Кабаре 3-ће стање" у режији Бранислава Недића.

 • "Барски љетопис" 2014.

  15.08.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Бару у Црној Гори у петак 15. августа, када ће на летњој позорници Дома културе у 22 сата одиграти представу "Позови Ме ради прељубе" у оквиру XXVII фестивала "Барски љетопис", који се одржава од 15. јула до 24. августа. По тексту Реја Кунија представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Кристина Брзић, Јована Ђорић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Бојана Костић, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић и Катарина Митић.

 • "5. Дани Данила Бате Стојковића" у Врњачкој Бањи

  10-13.08.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Врњачкој Бањи, у уторак 12. августа, када ће у сали биоскопа у 21 час, одиграти представу "Вечера будала" по тексту Франсиса Вебера, у режији Бранислава Недића, у којој глуме: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић и Алекса Токић. Овогодишња, пета по реду манифестација "Дани Данила Бате Стојковића", која је посвећена великану нашег глумишта, носи назив "Шта ће бити с кућом?" и траје од недеље 10. августа до среде 13. августа.

 • "Вечера будала" у Рибарској Бањи

  25.07.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Рибарској Бањи, у петак 25. јула где ће од 19:30 часова одиграти представу "Вечера будала" по тексту Франсиса Вебера, у режији Бранислава Недића, у којој глуме Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић и Алекса Токић.

 • „Театар 91“ на Врњачком карневалу 2014.

  17.07.2014.

  Глумци из представе "Црвенкапа" учествују на карневалу у Врњачкој Бањи, који се одржава од 13. до 20. јула. Они ће се у својим костимима прошетати Врњачком променадом у дечијој поворци, уз нумеру "Хип-хоп баба", у среду 16. јула у 19 часова.

  http://www.vrnjackikarneval.com/pages/program.html

 • Жена ми се вика Борис

  12.07.2014.

  Глумци позоришта Дома културе "Мирка Гинова" из Демир Капије (Македонија) гостују у Алексинцу 12. јула. Том приликом ће у Великој сали Дома културе од 20 часова одиграти представу "Жена ми се вика Борис" у оквиру манифестације "На Морави воденица стара", која се одржава јубиларни 50. пут. По тексту Рафија Шарта, представу је режирао Томе Атанасов, а играју Крсте Мелов, Пепи Пашоев, Анита Младеновиќ, Кристина Ристова, Маја Ефремова, Вида Трајкова, Димче Бањански и Томе Атанасов. Улаз је слободан.

 • 22. Которски фестивал позоришта за дјецу

  02-10.07.2014.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на 22. Которском фестивалу позоришта за дјецу, који се од 2. до 10. јула одржава у оквиру манифестације Котор Арт. У оквиру пратећег програма, трећег дана Фестивала у петак 4. јула, "Театар 91" ће одиграти представу "Црвенкапа" у Културном центру "Никола Ђурковић" од 20 часова. По тексту Александра Поповића представу је режирао Драгослав Ранђеловић, а играју: Анђела Живановић, Анђела Перић, Јелена Марковић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић и Алекса Токић. Сутрадан, 5. јула "Театар 91" ће посетити Рисан, где ће од 21 час на летњој позорници Културног центра одиграти исту представу.

 • Школица глуме "Ружно паче"

  30.06.2014.

  Школица глуме Градског позоришта "Театар 91" одржаће јавни час млађе групе полазника у понедељак 30. јуна у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа "Ружно паче", у режији Алексе Токића, у којој глуме: Магдалена Стојановић, Милица Стојановић, Александар Богдановић, Јована Вељковић, Андријана Јовановић, Катарина Стојадиновић, Миља Недељковић, Данијела Златковић, Кристина Стојадиновић, Димитрије Маринковић, Слађана Марковић, Бојана Досковић.

 • Школица глуме "Тамна страна месеца"

  28.06.2014.

  Школица глуме Градског позоришта "Театар 91" одржаће јавни час старије групе полазника у суботу 28. јуна у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа "Тамна страна месеца", у режији Слободанке Живковић, у којој глуме: Филип Трајковић, Теодора Ђокић, Миља Маринковић, Јована Маринковић, Марко Стевановић, Марија Марковић, Марко Стојановић, Угљеша Николић, Тијана Мијаиловић, Јована Петковић, Јован Цветковић, Катарина Пирц, Андрија Гогић, Стефанела Ристић, Андрија Богдановић, Милица Пешић, Весна Ђокић, Елизабета Битић, Анастасија Милошевић.

 • Реприза представе "Вечера будала"

  17.06.2014.

  Прву репризу представе "Вечера будала" Градско позориште "Театар 91" ће извести у уторак 17. јуна 2014. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. Цена улазнице је 200 динара. По тексту Франсиса Вебера представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић, Алекса Токић.

  Добро дошли!

 • "Приче за лаку ноћ" у Лепосавићу

  10.06.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Лепосавићу, у уторак 10. јуна где ће одиграти представу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • Премијера представе "Вечера будала"

  05.06.2014.

  Градско позориште "Театар 91" премијерно изводи представу "Вечера будала" у четвртак 5. јуна 2014. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Франсиса Вебера представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Марко Крстић, Зорица Стевановић, Анђела Живановић, Алекса Токић. Представа ће бити одиграна у оквиру прославе Дана општине Алексинац.

  Добро дошли!

 • Малезијски добротворни базар 2014.

  31.05.2014.

  Малезијски добротворни базар је први пут одржан 2012. године у организацији Амбасаде Малезије у Београду. Годишњи хуманитарни базар је до сада пружао помоћ напуштеној деци из установе „Ј. Ј. Змај“ и породилиштима у Алексинцу и Књажевцу. Ове године ће прикупљена средства у сарадњи са Канцеларијом за одрживи развој недовољно развијених подручја Републике Србије бити употребљена за опремање школа у Србији. Градско позориште „Театар 91“ ће 31. маја у 12 часова извести представу за децу „Приче за лаку ноћ“ и тиме дати свој допринос у акцији сакупљања средстава.

 • "Приче за лаку ноћ" у Липовцу

  28.05.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Липовцу, у Установи за одмор и рекреацију деце, у среду 28. маја где ће за малишане из Предшколске установе "Лане" из Алексинца одиграти представу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • Хуманитарна представа за децу "Приче за лаку ноћ"

  24.05.2014.

  Градско позориште "Театар 91" из Алексинца ће одиграти дечију представу под називом „Приче за лаку ноћ“, по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић, у хуманитарне сврхе у суботу 24. маја 2014. год. у 11 часова код градске фонтане у Алексинцу (у случају кише представа ће бити одиграна у Великој сали Дома културе).

 • Нова представа Театра 91 "Вечера будала"

  16.05.2014.

  Градско позориште "Театар 91" припрема нову представу под називом "Вечера будала", чија ће премијера бити одржана у оквиру прославе Дана општине Алексинац почетком јуна месеца. Представа се ради по тексту Франсиса Вебера, а у режији Бранислава Недића. Улоге у новој представи тумаче Зорица Стевановић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Алекса Токић, Марко Крстић, Бобан Тодоровић, Анђела Живановић / Невена Мирчић.

 • Одложено гостовање у Јагодини

  15.05.2014.

  Због лоших временских прилика, гостовање Градског позоришта "Театар 91" у Јагодини, које је било заказано за 15. мај у 20 часова, је отказано, а о новом термину представе "Укроћена горопад" посетиоци ће бити благовремено обавештени.

 • "Укроћена горопад" у Јагодини

  15.05.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Јагодини у четвртак 15. маја, када ће у сали Културног центра од 20 часова одиграти представу "Укроћена горопад". По тексту Вилијема Шекспира представу је режирао Фуад Табучић, а играју: Кристина Брзић, Марко Крстић, Нинушка Стојановић, Бојан Цветковић, Алекса Токић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Саша Станковић, Виобран Голубовић, Срђан Стојадиновић.

 • "Приче за лаку ноћ" у Липовцу

  10. и 17.05.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Липовцу, у Установи за одмор и рекреацију деце, у суботу 10. маја и у суботу 17. маја где ће одиграти представу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • "Укроћена горопад" у Крушевцу и у Рачи Крагујевачкој

  29. и 30.04.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Културном центру у Крушевцу у уторак 29. априла од 20 часова са представом "Укроћена горопад". По тексту Вилијема Шекспира представу је режирао Фуад Табучић, а играју: Кристина Брзић, Марко Крстић, Нинушка Стојановић, Бојан Цветковић, Алекса Токић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Саша Станковић, Виобран Голубовић, Срђан Стојадиновић. Наредног дана, у среду 30. априла, глумци Театра 91 ће исту представу одиграти и пред публиком у Рачи Крагујевачкој.

 • "Путујуће позориште Шопаловић" - Рачанско аматерско позориште

  14.04.2014.

  Рачанско аматерско позориште Културног центра "Радоје Домановић" из Раче Крагујевачке гостује са представом "Путујуће позориште Шопаловић" аутора Љубомира Симовића у понедељак, 14. априла 2014. год. у 20 часова. Представу је режирао Дејан Цицмиловић, а играју: Русмир Чоходар, Горица Милојевић, Сашка Милојевић, Урош Петровић, Горан Николић Џони, Сања Вељковић, Мирјана Марушић, Анђела Аџић, Драган Ашић, Милош Стевановић, Немања Лугавац. Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 200 динара.

 • "Ко је овде крив" - Позориште "Зоран Радмиловић"

  14.04.2014.

  Позориште Тимочке крајине "Зоран Радмиловић" из Зајечара гостује са представом за децу "Ко је овде крив" у понедељак, 14. априла 2014. год. у 11:30 часова. Представу је режирао Жоро Иванов, а играју: Владимир Милошевић, Милош Танасковић, Јелена Рајић, Сања Недељковић, Ана Бретшнајдер, Предраг Грбић. Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 120 динара.

 • "Приче за лаку ноћ" у Липовцу

  04. и 11.04.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Липовцу, у Установи за одмор и рекреацију деце, у петак 4. априла и у петак 11. априла где ће одиграти представу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • "Таштинарије" - Културни центар Бар

  26.03.2014.

  Културни центар из Бара гостује са комедијом "Таштинарије" аутора Обрада Ненезића у среду, 26. марта 2014. год. у 20 часова. Режију потписује Драшко Ђуровић, а играју: Андријана Симовић, Александар Радуловић, Драгиша Симовић. Реч је о комедији ситуације и карактера, која се бави свакодневицом младог брачног пара. У њихов живот се, стицајем околности, упетљавају мајке, очеви, таште, свекрве, рођаци, комшије, кумови… директно или индиректно, не увек њиховом вољом и доводе их до ивице смеха или суза. Културни центар Бар ће исту представу одиграти и на V Смотри глумачких остварења "Гулини дани" у Петровцу на Млави, на којој учествује и Театар 91. Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 200 динара.

 • Награда Срђану Стојадиновићу на "Гулиним данима"

  25.03.2014.

  Награда за глумца вечери на 5. Смотри глумачких остварења "Гулини дани", коју организују Културно-просветни центар и Позориште Бата Булић из Петровца на Млави, припала је Срђану Стојадиновићу за улогу Филипа у представи "Позови Ме ради прељубе", за афирмацију Српске аматерске позоришне сцене. Градском позоришту "Театар 91" је уручена захвалница за учешће на фестивалу.

 • Театар 91 на "Гулиним данима"

  25.03.2014.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на 5. Смотри глумачких остварења "Гулини дани" коју организују Културно-просветни центар и Позориште Бата Булић из Петровца на Млави. Смотра се одржава у Дому културе од 24. до 29. марта 2014. године. Поред нашег позоришта, учествују и позоришта из Батајнице, Крушевца, Бара, Сомбора и Пожаревца. Театар 91 ће представу "Позови Ме ради прељубе" одиграти у уторак 25. марта у 20 сати. По тексту Реја Кунија представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Кристина Брзић, Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Бојана Костић / Андреа Котник, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић и Валентина Митић.

 • "Укроћена горопад" у Параћину

  22.03.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Културном центру у Параћину у суботу 22. марта од 20 часова са представом "Укроћена горопад". По тексту Вилијема Шекспира представу је режирао Фуад Табучић, а играју: Кристина Брзић, Марко Крстић, Нинушка Стојановић, Бојан Цветковић, Алекса Токић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Саша Станковић, Виобран Голубовић, Срђан Стојадиновић.

 • "Певај, брате 2"

  17.03.2014.

  ФаВИ театар из Београда гостује са урнебесном комедијом "Певај, брате 2: На врху Европе" у понедељак, 17. марта 2014. год. у 20 часова. И у наставку догодовштина Фајте, Маријана Девића и У Џеила играју Милан Калинић, Андрија Милошевић и Милан Васић. Текст и режија Стеван Копривица. Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 500 динара.

 • "Свиња" - Градско позориште Јагодина

  10.03.2014.

  Градско позориште Јагодина гостује са комедијом "Свиња" аутора Бранислава Нушића у понедељак, 10. марта 2014. год. у 20 часова. Адаптацију текста и режију потписује Бранко Поповић, а играју: Драган Буњевац, Марија Миладиновић, Ратко Петровић и Виолета Пешић. Велика сала Дома културе Алексинац, цена улазнице 200 динара.

 • "Позови Ме ради прељубе" у Трешњевици

  28.02.2014.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Трешњевици са представом "Позови Ме ради прељубе" у петак 28. фебруара у 20 сати. По тексту Реја Кунија представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Кристина Брзић, Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Бојана Костић / Андреа Котник, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић и Валентина Митић.

 • Хуманитарна представа "Нушићијада у пет малих слика"

  12.02.2014.

  Градско позориште "Театар 91" одиграће хуманитарну представу "Нушићијада у пет малих слика" за социјално угрожену децу, у среду 12. фебруара у 11 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Представу је режирала Слободанка Живковић, а глуме: Филип Трајковић, Теодора Ђокић, Миља Маринковић, Јована Маринковић, Лазар Николић, Марко Стевановић, Марија Марковић, Марко Стојановић, Страхиња Првуловић, Тијана Мијаиловић, Јована Петковић, Јован Цветковић, Катарина Пирц, Андрија Гогић, Стефанела Ристић, Угљеша Николић, Андрија Богдановић, Милица Пешић, Весна Ђокић, Милица Ристић, Елизабета Битић, Анастасија Милошевић. У представи учествују и плесачи ГКУД Алексинац. Представи ће (организовано) присуствовати и ученици ОШ "Љупче Николић" из Алексинца.

 • Хуманитарна представа "Нушићијада у пет малих слика"

  06.02.2014.

  Градско позориште "Театар 91" одиграће хуманитарну представу "Нушићијада у пет малих слика" за социјално угрожену децу, у четвртак 6. фебруара у 11:30 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Представу је режирала Слободанка Живковић, а глуме: Филип Трајковић, Теодора Ђокић, Миља Маринковић, Јована Маринковић, Лазар Николић, Марко Стевановић, Марија Марковић, Марко Стојановић, Страхиња Првуловић, Тијана Мијаиловић, Јована Петковић, Јован Цветковић, Катарина Пирц, Андрија Гогић, Стефанела Ристић, Угљеша Николић, Андрија Богдановић, Милица Пешић, Весна Ђокић, Милица Ристић, Елизабета Битић, Анастасија Милошевић. У представи учествују и плесачи ГКУД Алексинац. Представи ће (организовано) присуствовати и ученици ОШ "Вожд Карађорђе" из Алексинца.

 • Реприза представе "Укроћена горопад"

  05.02.2014.

  Градско позориште "Театар 91" изводи представу "Укроћена горопад" у среду 5. фебруара 2014. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Вилијема Шекспира представу је режирао Фуад Табучић, а играју: Кристина Брзић, Марко Крстић, Нинушка Стојановић, Бојан Цветковић, Алекса Токић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Саша Станковић, Виобран Голубовић, Срђан Стојадиновић.

 • Школица глуме "Нушићијада у пет малих слика"

  29.01.2014.

  Школица глуме Градског позоришта "Театар 91" одржаће јавни час старије групе полазника у среду 29. јануара у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа "Нушићијада у пет малих слика", у режији Слободанке Живковић, у којој глуме: Филип Трајковић, Теодора Ђокић, Миља Маринковић, Јована Маринковић, Лазар Николић, Марко Стевановић, Марија Марковић, Марко Стојановић, Страхиња Првуловић, Тијана Мијаиловић, Јована Петковић, Јован Цветковић, Катарина Пирц, Андрија Гогић, Стефанела Ристић, Угљеша Николић, Андрија Богдановић, Милица Пешић, Весна Ђокић, Милица Ристић, Елизабета Битић, Анастасија Милошевић. У представи учествују и плесачи ГКУД Алексинац.

 • Премијера представе "Укроћена горопад"

  15.01.2014.

  Градско позориште "Театар 91" премијерно изводи представу "Укроћена горопад" у среду 15. јануара 2014. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Вилијема Шекспира представу је режирао Фуад Табучић, а играју: Кристина Брзић, Марко Крстић, Нинушка Стојановић, Бојан Цветковић, Алекса Токић, Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Саша Станковић, Виобран Голубовић, Срђан Стојадиновић.

  Добро дошли!

 • Представа "Новогодишња прича"

  27-31.12.2013.

  Градско позориште "Театар 91" ће одиграти представу "Новогодишња прича" у петак 27., суботу 28., понедељак 30. и у уторак 31. децембра 2013. од 11 сати у Великој сали Дома културе Алексинац. Представу је режирао Бојан Цветковић, а играју: Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Милица Миловановић, Марко Стевановић, Миља Маринковић, Катарина Пирц, Мирослава Стевановић, Угљеша Николић, Теодора Ђокић и Даница Берић. Након представа ће Деда Мраз делити пакетиће. Глумци Театра 91 ће "Новогодишњу причу" извести и у Дому за стара лица у петак 27. децембра 2013. год. у 13 часова. Након представе у уторак 31. децембра Деда Мраз ће прошетати градом.

 • Школица глуме "Вештица је крива за све"

  25.12.2013.

  Школица глуме Градског позоришта "Театар 91" одржаће јавни час млађе групе полазника у среду 25. децембра у 18 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа "Вештица је крива за све", у режији Алексе Токића, у којој глуме: Катарина Стојадиновић, Милица Стојановић, Миља Недељковић, Кристина Стојадиновић, Јована Вељковић, Николија Милетић, Димитрије Маринковић, Бојана Досковић, Магдалена Стојановић, Слађана Марковић, Андрија Алексић, Андрија Јовановић, Данијела Златковић, Кристина Виријевић, Александар Богдановић.

 • "Црвенкапа"

  23-24.12.2013.

  Градско позориште "Театар 91" ће одиграти представу "Црвенкапа" у понедељак 23. и у уторак 24. децембра 2013. од 11 сати у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Александра Поповића представу је режирао Драгослав Ранђеловић, а играју: Анђела Живановић, Анђела Перић, Јелена Марковић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић и Алекса Токић.

 • "Кабаре 3-ће стање" у Ресавици

  21.12.2013.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Ресавици (општина Деспотовац) у суботу, 21. децембра у 18 сати са представом "Кабаре 3-ће стање" у режији Бранислава Недића.

 • "Црвенкапа" у Лепосавићу и Зубином Потоку

  12.12.2013.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Лепосавићу и Зубином Потоку 11. и 12. децембра 2013. год. Представу "Црвенкапа" ће одиграти у Центру за културу "Сава Дечанац" у Лепосавићу у четвртак 12. децембра у 9:30 сати, а истог дана од 13 сати у Дому културе у Зубином Потоку. По тексту Александра Поповића представу је режирао Драгослав Ранђеловић, а играју: Анђела Живановић, Анђела Перић, Јелена Марковић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић и Алекса Токић.

 • "Црвенкапа" на 5. Дечијем позоришном фестивалу у Зајечару

  27.11.2013.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на 5. Дечијем позоришном фестивалу у Зајечару са представом "Црвенкапа" у среду 27. новембра у 19 сати. Фестивал се одржава од 25. до 29. новембра у позоришту Тимочке крајине "Зоран Радмиловић", а отвара га "Државни видински луткарски театар" из Бугарске. Остали учесници су: "Балкан нови покрет" Београд, Позориште за децу Крагујевац и на затварању позориште града домаћина. По тексту Александра Поповића представу "Црвенкапа" је режирао Драгослав Ранђеловић, а играју: Анђела Живановић, Анђела Перић, Јелена Марковић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић и Алекса Токић.

 • "Позови Ме ради прељубе" у Крушевцу

  25.11.2013.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Крушевцу са представом "Позови Ме ради прељубе" у понедељак 25. новембра у 20 сати. По тексту Реја Кунија представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Кристина Брзић, Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Бојана Костић / Андреа Котник, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић и Валентина Митић.

 • "Позови Ме ради прељубе" у Јагодини

  14.11.2013.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Јагодини са представом "Позови Ме ради прељубе" у четвртак 14. новембра у 20 сати. По тексту Реја Кунија представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Кристина Брзић, Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Бојана Костић / Андреа Котник, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић и Валентина Митић.

 • Представа "Позови Ме ради прељубе"

  12.11.2013.

  Градско позориште "Театар 91" ће извести представу "Позови Ме ради прељубе" за ученике Пољопривредне школе "Шуматовац" у уторак 12. новембра у 18 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Реја Кунија представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Кристина Брзић, Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Бојана Костић / Андреа Котник, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић и Валентина Митић.

 • "Ми чекамо бебу" - Крушевачко позориште

  07.11.2013.

  Крушевачко позориште гостује у Алексинцу са представом "Ми чекамо бебу". Представу је, према тексту Стевана Копривице, режирао Владимир Попадић, а улоге тумаче: Јована Ђорић, Здравко Савић, Никола Пантовић, Марија Гашић Гајић, Бојан Вељовић, Јелена Томић, Викторија Арсић, Марко Вучковић, Драган Маринковић, Марија Видаковић, Момчило Радосављевић, Никола Ракић, Јованка Андрић. Велика сала Дома културе Алексинац, четвртак 7. новембар 2013. у 20 сати.

 • Реприза "Црвенкапе"

  05.11.2013.

  Градско позориште "Театар 91" ће одиграти представу "Црвенкапа" у уторак 5. новембра 2013. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Александра Поповића представу је режирао Драгослав Ранђеловић, а играју: Анђела Живановић, Анђела Перић, Јелена Марковић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић и Алекса Токић.

 • Представа за децу "Приче за лаку ноћ"

  31.10.2013.

  Градско позориште "Театар 91" из Алексинца ће одиграти дечију представу под називом „Приче за лаку ноћ“, по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић, у четвртак 31. октобра 2013. год. у 11:30 часова, у Великој сали Дома културе Алексинац (организована група).

 • Премијера представе "Црвенкапа"

  25.10.2013.

  Градско позориште "Театар 91" премијерно изводи представу "Црвенкапа" у петак 25. октобра 2013. у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Александра Поповића представу је режирао Драгослав Ранђеловић, а играју: Анђела Живановић, Анђела Перић, Јелена Марковић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић и Алекса Токић.

  Добро дошли!

 • VIII Пекарски дани, Алексинац 2013.

  16-18.10.2013.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на традиционалној манифестацији "Пекарски дани", која се 8. пут одржава у Алексинцу, од 16. до 18. октобра 2013. године. "Театар 91" ће другог дана манифестације, у четвртак 17. октобра од 19 часова, у Великој сали Дома културе у Алексинцу, одиграти представу "Кабаре 3-ће стање" по тексту и у режији Бранислава Недића, у којој глуме Бојан Цветковић, Катарина Митић, Срђан Стојадиновић, Алекса Токић и Зорица Стевановић. Улаз је бесплатан.

 • Дечија недеља 2013.

  7-13.10.2013.

  Градско позориште из Алексинца учествује у обележавању Дечије недеље, која ове године траје од 7. до 13. октобра. "Театар 91" ће на затварању ове манифестације, у недељу 13. октобра од 11 часова, у Великој сали Дома културе у Алексинцу, одиграти представу за децу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • Школица глуме

  01.10.2013.

  Вечерас је у пуној сали Дома омладине одржан први састанак са полазницима Школице глуме у овој сезони. Добили су све потребне информације о раду у току године. Водитељи Школице глуме су Алекса Токић, који ће радити са млађом групом, узраста од 6 до 9 година, и Слободанка Живковић, која ће радити са старијом групом, узраста од 10 до 15 година. Старија група ће имати часове понедељком и средом, а млађа уторком и четвртком од 18:30 часова.

 • „Театар 91“ на Чивијашком карневалу 2013.

  13.09.2013.

  Глумци из представе "Алиса у земљи чуда" учествују на Чивијашком карневалу у Шапцу, који се одржава од 12. до 14. септембра. Они ће у својим костимима прошетати другог дана карневала, 13. септембра од 17 сати, у оквиру Дечијег карневала.

 • Школица глуме

  28.08.2013.

  Поштована децо, од шест до четрнаест година, Градско позориште "Театар 91" вас обавештава да врши упис полазника у Школицу глуме за сезону 2013/14. Упис траје до краја септембра 2013. године. Све информације око уписа можете добити у просторијама позоришта у Дому културе у Алексинцу или на тел. 018/801-722.

  Ваш "Театар 91"

 • Гостовање "Театра 91" у Демир Капији

  23-25.08.2013.

  Градско позориште "Театар 91" заједно са ГКУД-ом "Алексинац", гостује у Демир Капији (Македонија) од 23. до 25. августа 2013. године. Представу "Позови Ме ради прељубе" одиграће у петак 23. августа у 20 сати, у Дому културе "Мирка Гинова". По тексту Реја Кунија представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Кристина Брзић, Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Бојана Костић / Андреа Котник, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић и Валентина Митић.

 • Театар 91 на XII Дечијем фестивалу у Сврљигу

  21.08.2013.

  Градско позориште „Театар 91“ гостује у Сврљигу у среду 21. августа 2013. год. Представу „Приче за лаку ноћ“ у режији Драгослава Ранђеловића одиграће у 20 часова, у градском парку, где се од 19. до 21. августа одржава 12. Дечији фестивал.

 • "Дани Данила Бате Стојковића 2013." у Врњачкој Бањи

  11.08.2013.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Врњачкој Бањи, у недељу 11. августа, када ће у амфитеатру "Данило Бата Стојковић" у 21 час, у оквиру манифестације "Дани Данила Бате Стојковића 2013." одиграти представу "Позови Ме ради прељубе" по тексту Реја Кунија, у режији Бранислава Недића, у којој глуме: Кристина Брзић, Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Бојана Костић / Андреа Котник, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић и Валентина Митић.

 • Ковинско културно лето 2013.

  27.07.2013.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Ковину, у суботу 27. јула, када ће на летњој позорници Центра за културу од 20 часова, у оквиру Ковинског културног лета 2013. одиграти представу за децу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • "Мирандолина" у Овчар Бањи

  20.07.2013.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Овчар Бањи у суботу 20. јула 2013. год. од 20 часова са представом "Мирандолина" коју је режирао Фуад Табучић, а у којој играју: Катарина Митић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Нинушка Стојановић, Валентина Митић и Бобан Тодоровић. Представа ће бити одиграна у оквиру Летњег програма Дома културе, у центру Овчар Бање, код ресторана "Сунце".

 • "Приче за лаку ноћ" у Јагодини

  19.07.2013.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Јагодини, у петак 19. јула, када ће на летњој позорници Излетишта "Поток" - Ђурђево брдо од 19 часова и 30 минута, одиграти представу за децу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • „Театар 91“ на Врњачком карневалу 2013.

  17.07.2013.

  Глумци из представе "Алиса у земљи чуда" учествују на карневалу у Врњачкој Бањи, који се одржава од 14. до 21. јула. Они ће се у својим костимима прошетати Врњачком променадом у дечијој поворци, у среду 17. јула у 19 часова.

  http://www.vrnjackikarneval.com/pages/program.html

 • "Парите се отепувачка" - Дом на култура "Мирка Гинова" Демир Капија

  12.07.2013.

  Аматерско позориште Дома културе "Мирка Гинова" из Демир Капије гостује у Алексинцу са представом "Парите се отепувачка" ("Новац убија") за коју је текст написао Ристо Крле, а режирао Томе Атанасов. У представи играју: Томе Атанасов, Анита Младеновић, Крсте Мелов, Дарко Сакалиев, Вида Трајкова, Петре Пашоев, Катерина Димова, Димче Бањански. Велика сала Дома културе Алексинац, петак 12. јул 2013. у 20 сати, улаз слободан.

 • 21. Которски фестивал позоришта за дјецу

  01-10.07.2013.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на 21. Которском фестивалу позоришта за дјецу, од 1. до 10. јула, у оквиру манифестације Котор Арт која се одржава по пети пут. Овај међународни Фестивал чини више од 90 програма у којима ће учествовати представници 21 земље. Ова црногорска позоришна манифестација је уврштена у свега 11 европских фестивала из различитих уметничких области који су од Европског фонда ове године добили значајну финансијску подршку. Трећег дана Фестивала, у среду 3. јула "Театар 91" ће одиграти представу "Приче за лаку ноћ" на Пјаци од кина у 21:30 часова. Представу је, по тексту Душка Радовића, режирао Драгослав Ранђеловић, а играју: Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић. Петог дана Фестивала, у петак 5. јула Градско позориште из Алексинца ће, у Културном центру од 20 сати, одиграти представу "Алиса у земљи чуда". Представу је режирао Зоран Лозанчић, а играју: Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Милица Миловановић, Слободанка Живковић, Андреа Котник, Валентина Митић, Бобан Тодоровић, Саша Станковић.

 • Представа "Прва журка - прича из Мерлиновог парка"

  28.06.2013.

  Завршни час Школице глуме, када ће полазници из старије групе у представи "Прва журка - прича из Мерлиновог парка" приказати другарима своја умећа и вештине у глуми, одржаће се у петак 28. јуна 2013. год. у 19:30 часова у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Представу је (по тексту Тодета Николетића) адаптирала и режирала Слободанка Живковић, а глуме: Марко Младеновић, Марко Стевановић, Анђела Илић, Угљеша Николић, Лав Чоловић, Михајло Љубисављевић, Филип Трајковић, Андрија Богдановић, Страхиња Првуловић, Мирослава Стевановић, Марија Радовић, Весна Ђокић, Јована Маринковић, Теодора Ђокић, Јована Петковић, Тијана Мијаиловић, Дина Гагић, Наталија Миленковић, Глорија Динић.

 • "Позови Ме ради прељубе" у Горњем Милановцу

  19.06.2013.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Горњем Милановцу са представом "Позови Ме ради прељубе" у среду 19. јуна у 20 сати, у Културном центру. По тексту Реја Кунија представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Кристина Брзић, Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Бојана Костић / Андреа Котник, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић и Валентина Митић.

 • "Чај од јасмина" - Позориште на Теразијама

  13.06.2013.

  Позориште на Теразијама гостује у Алексинцу са представом "Чај од јасмина". Текст и режију, за ову урнебесну комедију - кабаретску представу, потписује Весна Станковић, а у представи играју: Слободан Бода Нинковић, Весна Станковић и Милена Васић. Велика сала Дома културе Алексинац, четвртак 13. јун 2013. у 20 сати. Цена улазнице 400 динара.

 • Представа "Принц Смешко и принцеза Тугосава"

  10.06.2013.

  Завршни час Школице глуме, када ће полазници из млађе групе у представи "Принц Смешко и принцеза Тугосава" приказати другарима своја умећа и вештине у глуми, одржаће се у понедељак 10. јуна 2013. год. у 18 часова у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Представу је режирао Срђан Стојадиновић, а глуме: Сергеј Лазаревић, Катарина Стојадиновић, Миља Маринковић, Ива Лазић, Милош Здравковић, Мила Матејевић, Алекса Паовић, Николина Зековић, Милица Стојановић, Александар Богдановић, Магдалена Стојановић, Димитрије Маринковић, Дуња Маткић, Андријана Миловановић, Дарија Лазаревић, Кристина Стојадиновић, Мина Васић, Николија Нешић, Теодора Вујошевић.

 • "Позови Ме ради прељубе" на Дан општине

  04.06.2013.

  Градско позориште "Театар 91" ће у оквиру прославе Дана општине Алексинац одиграти представу "Позови Ме ради прељубе" у уторак 4. јуна у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Реја Кунија представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Кристина Брзић, Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Бојана Костић / Андреа Котник, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић и Валентина Митић.

 • "Приче за лаку ноћ" у Липовцу

  01.06.2013.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Липовцу, у Установи за одмор и рекреацију деце, у суботу 1. јуна, где ће од 16 часова одиграти представу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • Реприза представе "Позови Ме ради прељубе"

  11.05.2013.

  Прва реприза представе "Позови Ме ради прељубе" Градског позоришта "Театар 91" је у суботу 11. маја у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Реја Кунија представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Кристина Брзић, Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Бојана Костић / Андреа Котник, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић и Валентина Митић.

 • Премијера представе "Позови Ме ради прељубе"

  25.04.2013.

  Градско позориште "Театар 91" премијерно изводи представу "Позови Ме ради прељубе" у четвртак 25. априла у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. По тексту Реја Кунија представу је режирао Бранислав Недић, а играју: Кристина Брзић, Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Марко Крстић, Андреа Котник / Бојана Костић, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић и Валентина Митић.

  Добро дошли!

 • "Приче за лаку ноћ" у Липовцу

  14.04.2013.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Липовцу, у Установи за одмор и рекреацију деце, у недељу 14. априла, где ће од 16:30 часова одиграти представу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • Нова представа "Позови Ме ради прељубе"

  22.03.2013.

  Градско позориште „Театар 91“ је почело са припремом нове представе под називом „Позови М ради прељубе“, у режији Бранислава Недића. У представи играју: Нинушка Стојановић, Зорица Стевановић, Кристина Брзић, Валентина Митић, Бојана Костић (Андреа Котник), Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић и Марко Крстић. Премијера представе је планирана за април 2013.

 • "Приче за лаку ноћ" у Кладову и Великом Градишту

  20.03.2013.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Кладову у среду 20. марта, где ће три пута (у 9, 10 и 13 сати) одиграти представу "Приче за лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић. Истог дана гостују и у Великом Градишту, где ће од 16 часова одиграти представу "Приче за лаку ноћ", а у 20 часова "Кабаре треће стање".

 • Министарка у Алексинцу

  18.02.2013.

  Аматерско позориште Културног центра "Радоје Домановић" из Раче гостује у Алексинцу са представом "Госпођа министарка". Представу је, према тексту Бранислава Нушића, режирао Дејан Цицмиловић, а улоге тумаче: Горица Милојевић, Русмир Чоходар, Десанка Стевановић, Петар Стојановић, Немања Лугавац и др. Велика сала Дома културе Алексинац, понедељак 18. фебруар 2013. у 20 сати.

 • Нишке "Шмизле" у Алексинцу

  11.02.2013.

  Scena off teatar "Treća polovina" из Ниша гостује у Алексинцу са комедијом "Шмизле". Текст и режију потписује Мирољуб Недовић, а улоге тумаче: Ивана Недовић, Јасминка Хоџић, Снежана Петровић, Евгенија Станковић, Катарина Арсић и Нађа Недовић. Велика сала Дома културе Алексинац, понедељак 11. фебруар 2013. у 20 сати.

 • Полазници Школице глуме у посети Крушевачком позоришту

  09.02.2013.

  Градско позориште "Театар 91" организује посету Крушевачком позоришту за обе групе полазника Школице глуме у суботу 9. фебруара. Полазак је у 9 сати испред Дома културе у Алексинцу. У оквиру посете полазници ће од 12 часова гледати представу за децу "Мачак у чизмама" за коју је текст, по мотивима бајке Шарла Пероа, написао мр Спасоје Ж. Миловановић, а режирао Бранислав Недић. Улоге у представи тумаче: Драган Маринковић, Биљана Јоцић Савић, Слађана Несторовић Ристић, Јованка Андрић, Никола Пантовић, Предраг Миленковић, Дејан Тончић, Бојан Вељовић, Небојша Вранић и Душан Јовановић.

 • Свечано отварање клизалишта "Ледена чаролија"

  13.01.2013.

  Градско позориште "Театар 91" учествује у програму свечаног отварања клизалишта "Ледена чаролија" на терену за мале спортове "Таш" у Алексинцу, у недељу 13. јануара 2013. године од 19 сати. Том приликом ће бити изведена представа за децу "Новогодишњи пакетић" у којој играју: Анђела Живановић, Марко Крстић, Филип Трајковић, Анђела Илић, Марко Стевановић, Бојан Цветковић и Срђан Стојадиновић.

 • "Алиса у земљи чуда" у Параћину

  12.01.2013.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Параћину са представом "Алиса у земљи чуда" у суботу 12. јануара у 18 сати. Представу је режирао Зоран Лозанчић, а играју: Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Милица Миловановић, Слободанка Живковић, Андреа Котник, Валентина Митић, Бобан Тодоровић, Саша Станковић.

 • 5. Божићни фестивал представа за децу "Крушка"

  09.01.2013.

  Градско позориште "Театар 91" учествује на 5. Божићном фестивалу представа за децу "Крушка" који се одржава од 9. до 16. јануара у Крушевцу. Фестивал је ревијалног карактера, а од свих позоришта која учествују на њему, Градско позориште из Алексинца је једино које није професионално. Првог дана Фестивала, на отварању 9. јануара "Театар 91" ће одиграти представу "Алиса у земљи чуда", и то у два термина, од 17 и 19 часова. Представу је режирао Зоран Лозанчић, а играју: Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Милица Миловановић, Слободанка Живковић, Андреа Котник, Валентина Митић, Бобан Тодоровић, Саша Станковић.

 • Представа "Новогодишњи пакетић"

  28-31.12.2012.

  Са радошћу дочекујемо 2013. годину у друштву Деда Мраза, који ће 31. децембра у 10 часова гостовати у представи "Новогодишњи пакетић" коју ће вам дочарати глумци Градског позоришта "Театар 91", а затим у 11 часова кренути моторима испред Дома културе. Термини представа су: петак 28.12. у 10 сати, субота 29.12. у 10 и 12:30 сати, понедељак 31.12. у 10 сати. Новогодишњи програм дарују деци на поклон: Центар за културу и уметност Алексинац, Градско позориште "Театар 91" Алексинац и Мото клуб Алексинац. Дођите да заједно поделимо радост дочека Нове 2013. године.

  Добро дошли!

 • Реприза представе "Алиса у земљи чуда"

  28.12.2012.

  Након успешне премијере, Градско позориште "Театар 91" поново изводи представу "Алиса у земљи чуда" пред алексиначком публиком у петак 28. децембра у 20 сати, у Великој сали Дома културе. Представу је режирао Зоран Лозанчић, а играју: Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Милица Миловановић, Слободанка Живковић, Андреа Котник, Валентина Митић, Бобан Тодоровић, Саша Станковић.

  Добро дошли!

 • Школица глуме "Абра кадабра, цинцала грим и шта Деда Мраз има са тим"

  27.12.2012.

  Школица глуме Градског позоришта "Театар 91" одржаће јавни час старије групе полазника у четвртак 27. децембра у 19 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа "Абра кадабра, цинцала грин и шта Деда Мраз има са тим", адаптација текста и режија Слободанка Живковић.

 • Школица глуме "Краљевски фестивал"

  26.12.2012.

  Школица глуме Градског позоришта "Театар 91" одржаће јавни час млађе групе полазника у среду 26. децембра у 18 сати, у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом ће бити одиграна представа "Краљевски фестивал" по тексту Тодета Николетића, у режији Срђана Стојадиновића.

 • "Херој нације" у Крушевцу

  24.12.2012.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Крушевцу у понедељак 24. децембра у 20 сати са представом "Херој нације", по тексту Ивана М. Лалића, у режији Спасоја Ж. Миловановића. Играју: Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Милица Стојковић, Бојан Цветковић и Јован Стојковић.

 • "Херој нације" у Јагодини

  20.12.2012.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Јагодини у четвртак 20. децембра у 20 сати са представом "Херој нације", по тексту Ивана М. Лалића, у режији Спасоја Ж. Миловановића. Играју: Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Милица Стојковић, Бојан Цветковић и Јован Стојковић.

 • "Приче за лаку ноћ" у Ражњу

  10.12.2012.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Ражњу у понедељак 10. децембра у 11:30 сати са представом "Приче са лаку ноћ" по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић.

 • "Херој нације" у Рачи

  08.12.2012.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Рачи у суботу 8. децембра у 20 сати са представом "Херој нације", по тексту Ивана М. Лалића, у режији Спасоја Ж. Миловановића. Играју: Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Милица Стојковић, Бојан Цветковић и Јован Стојковић.

 • Премијера представе "Алиса у земљи чуда"

  07.12.2012.

  Градско позориште "Театар 91" премијерно изводи представу "Алиса у земљи чуда" у петак 7. децембра у 20 сати, у Великој сали Дома културе Алексинац. Представу је режирао Зоран Лозанчић, а играју: Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Милица Миловановић, Слободанка Живковић, Андреа Котник, Валентина Митић, Бобан Тодоровић, Саша Станковић.

  Добро дошли!

 • Вршачка позоришна јесен 2012.

  15.11.2012.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Вршцу у четвртак 15. новембра 2012. год. од 20 часова са представом "Мирандолина" коју је режирао Фуад Табучић, а у којој играју: Катарина Митић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Нинушка Стојановић, Валентина Митић, Братислав Марковић и Бобан Тодоровић. Представа ће бити одиграна у оквиру Постфестивалског програма Вршачке позоришне јесени.

 • Представa за децу "Приче за лаку ноћ" у школама општине Алексинац

  29.10.2012.

  Градско позориште "Театар 91" из Алексинца ће, у циљу приближавања позоришта деци која станују ван Алексинца, одиграти дечију представу „Приче за лаку ноћ“, по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у неколико основних школа на територији општине. Прво гостовање ће бити у понедељак 29. октобра 2012. год. у 10 часова у Бобовишту, а затим истог дана од 12 часова у Рутевцу. Следећа гостовања су у четвртак, 1. новембра и то у 8 сати у Мозгову и у 10 сати у Суботинцу, а након тога у Житковцу (5. и 6. новембра у 12:30 часова - Основна школа, 7. новембра у 11:30 часова - ПУ Лане) и Моравцу, 14. новембра у 11 сати. Завршетак ове мини турнеје је у Прћиловици, у среду 28. новембра у 10:30 сати.

 • "Професионалац" - Група ПААД Нови Бечеј и Градско позориште Бечеј

  28.10.2012.

  Група ПААД из Новог Бечеја гостује у Алексинцу са представом "Професионалац" Душана Ковачевића, у режији Саше Дујина. Представа је рађена у копродукцији са Градским позориштем из Бечеја, а играју: Дарио Тенжера, Саша Дујин, Весна Тричковић и Бранислав Јелић. Недеља, 28. октобар 2012.год. у 19 часова, Велика сала Дома културе Алексинац.

 • "Херој нације"

  25.10.2012.

  Представа "Херој нације", по тексту Ивана М. Лалића, у режији Спасоја Ж. Миловановића. Играју: Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Милица Стојковић, Бојан Цветковић и Јован Стојковић. Четвртак, 25. октобар 2012.год. у 20 часова, Велика сала Дома културе Алексинац.

 • "Говорна мана" - Народно позориште у Београду

  23.10.2012.

  Народно позориште у Београду гостује у Алексинцу са представом "Говорна мана". Ову савремену црну комедију је по тексту Горана Марковића режирао Милан Караџић. У представи играју: Предраг Ејдус, Небојша Дугалић и Исидора Минић. Велика сала Дома културе Алексинац, уторак 23. октобар 2012., 20 сати.

 • "Мирандолина" у Крушевцу

  20.10.2012.

  Градско позориште „Театар 91“ са представом "Мирандолина" гостује у Крушевачком позоришту 20. октобра 2012. год. од 20 часова. Режија Фуад Табучић, играју: Катарина Митић, Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Бобан Тодоровић, Нинушка Миливојевић, Валентина Митић, Братислав Марковић.

 • Пекарски дани 2012

  18.10.2012.

  Поводом манифестације "Пекарски дани 2012" која се одржава од 17. до 19. октобра, Градско позориште "Театар 91" изводи представу "Мирандолина", по тексту Карла Голдонија, у режији Фуада Табучића, у четвртак 18. октобра 2012. год. у 19 часова, у Великој сали Дома културе у Алексинцу.

 • Нова представа "Алиса у земљи чуда"

  09.10.2012.

  Градско позориште „Театар 91“ је почело са припремом дечије представе под називом „Алиса у земљи чуда“, адаптација текста Радан Радовић, режија Зоран Лозанчић. Премијера представе ће бити почетком децембра.

 • Школица глуме

  08.10.2012.

  Школица глуме је кренула са радом. Са млађом групом, узраста од 6 до 8 година ради глумац Срђан Стојадиновић, а са старијом групом узраста од 9 до 15 година ради глумица Слободанка Живковић. Часови се одржавају у сали Дома омладине, од понедељка до четвртка у 18:30 сати.

 • Дечија недеља 2012.

  07.10.2012.

  Градско позориште "Театар 91" ће у оквиру Дечије недеље, последњег дана - на затварању, одиграти представу за децу "Свињарева тајна". Представу је, по тексту Милоша Милошевића Шике, режирао Фуад Табучић, а играју Катарина Митић, Бојан Цветковић, Јелена Марковић, Алекса Токић, Зорица Стевановић, Срђан Стојадиновић, Ана Турк, Анђела Манојловић, Милица Миловановић. Недеља, 7. октобар 2012. год. 11 часова, Велика сала Дома културе Алексинац, улаз слободан.

 • Премијера представе за децу "Приче за лаку ноћ"

  27.09.2012.

  Градско позориште "Театар 91" из Алексинца ће премијерно одиграти дечију представу под називом „Приче за лаку ноћ“, по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић, у четвртак 27. септембра 2012. год. у 20 часова, у Великој сали Дома културе Алексинац. Цена улазнице 100 дин.

 • Претпремијера представе за децу "Приче за лаку ноћ"

  25.09.2012.

  Градско позориште "Театар 91" ће претпремијерно одиграти дечију представу под називом „Приче за лаку ноћ“, по тексту Душка Радовића, у режији Драгослава Ранђеловића, у којој глуме Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Анђела Живановић, у уторак 25. септембра 2012. год. у 9:30 часова, у Великој сали Дома културе Алексинац (организована група - цена улазнице 100 дин).

 • "Била је то шева?!" - Народно позориште "Стерија" Вршац

  20.09.2012.

  Народно позориште из Вршца гостује са представом "Била је то шева?!" у режији Филипа Марковиновића. У представи играју: Соња Радосављевић, Иван Ђорђевић, Бојана Малкановић Удицки, Драган Џанкић, Павле Петровић, Диана Петровић. Велика сала Дома културе Алексинац, четвртак 20. септембар 2012., 20 сати, цена улазнице 200 дин.

 • "Ћелава певачица" - Позориште Ковин

  17.09.2012.

  Позориште из Ковина гостује са представом "Ћелава певачица" у режији Јована Грујића. Текст је написао Ежен Јонеско, а у представи играју: Љубомир Радовић, Јадранка Булатовић, Илија Марковић, Ања Грујић, Милица Ђерић и Пеђа Булатовић. Велика сала Дома културе Алексинац, понедељак 17. септембар 2012., 20 сати, цена улазнице 200 дин.

 • Театар 91 на 11. дечијем фестивалу у Сврљигу

  09.09.2012.

  Градско позориште „Театар 91“ гостује у Сврљигу у недељу 9. септембра 2012. год. Представу „Свињарева тајна“ у режији Фуада Табучића одиграће у градском парку, где се од 7. до 9. септембра одржава 11. дечији фестивал.

 • "Мирандолина" у Ковину

  31.08.2012.

  Градско позориште "Театар 91" поново гостује у Ковину у петак 31. августа 2012. год. од 20 часова. Овога пута ће ковинска публика имати прилику да на платоу испред Центра за културу и уметност погледа представу "Мирандолина" коју је режирао Фуад Табучић, а у којој играју: Катарина Митић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Нинушка Стојановић, Валентина Митић, Братислав Марковић и Бобан Тодоровић.

  Театар 91

 • Нова представа "Приче за лаку ноћ"

  27.08.2012.

  Градско позориште „Театар 91“ је почело са припремом дечије представе под називом „Приче за лаку ноћ“, по тексту Душка Радовића, а у режији Драгослава Ранђеловића. Играју Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић и Анђела Живановић. Најмлађи ће имати прилике да виде премијерно извођење представе крајем септембра месеца.

 • "Кабаре 3-ће стање" у Кикинди

  19.08.2012.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Кикинди у недељу, 19. августа у 20 сати са представом "Кабаре 3-ће стање" у режији Бранислава Недића.

 • "Кабаре 3-ће стање" у Ковину

  18.08.2012.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Ковину у суботу, 18. августа у 20 сати са представом "Кабаре 3-ће стање" у режији Бранислава Недића.

 • Упис у Школицу глуме

  16.08.2012.

  Градско позориште „Театар 91“ традиционално организује упис полазника Школице глуме. Са полазницима узраста од 6 до 15 година ће се радити у две групе (6-10 год. и 11-15 год.) Водитељи Школице глуме биће Слободанка Живковић и Срђан Стојадиновић – Леби, чланови ансамбла Градског позоришта и сарађиваће са професионалним глумцем Крушевачког позоришта Дејаном Тончићем. Упис траје до 25. септембра 2012. год. Све додатне информације у вези уписа могу се добити путем телефона 018/801-722 или лично у Управи Позоришта у згради Дома културе у Алексинцу.

  Ваш "Театар 91"

 • "Кабаре 3-ће стање" у Брусу

  11.08.2012.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Брусу у суботу, 11. августа у 21:30 сати са представом "Кабаре 3-ће стање" у режији Бранислава Недића.

 • "Кабаре 3-ће стање" у Рибарској Бањи

  07.08.2012.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Рибарској Бањи у уторак, 7. августа у 20 сати са представом "Кабаре 3-ће стање" у режији Бранислава Недића.

 • "Свињарева тајна" у Јагодини

  27.07.2012.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Јагодини у петак, 27. јула у 19 часова. Представа "Свињарева тајна", у режији Фуада Табучића, биће одиграна на летњој сцени "Ђурђево брдо" у оквиру традиционалне културне манифестације "Јагодинско културно лето".

 • "Кабаре 3-ће стање" у Јагодини

  21.07.2012.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Јагодини у суботу, 21. јула у 21 сат. Представа "Кабаре 3-ће стање" у режији Бранислава Недића, биће одиграна на летњој сцени "Ђурђево брдо" у оквиру традиционалне културне манифестације "Јагодинско културно лето".

 • „Театар 91“ на Врњачком карневалу 2012.

  11.07.2012.

  Глумци из представе "Свињарева тајна" учествују на карневалу у Врњачкој Бањи, који се одржава од 8. до 15. јула. Они ће се прошетати Врњачком променадом у дечијој поворци у среду 11. јула у 19 часова и извести одломак из представе.

  http://www.vrnjackikarneval.com/pages/program.html

 • "Панчићи и Ранчићи" - Народно позориште Пирот

  20.06.2012.

  Народно позориште из Пирота гостује са комедијом "Панчићи и Ранчићи", у режији Слободана Алексића, играју: Зоран Живковић, Данијела Ивановић, Александра Стојановић, Тијана Петровић, Милан Наков, Наталија Гелебан, Александар Радуловић, Слободан Алексић. Велика сала Дома културе Алексинац, среда 20. јун 2012., 20 сати, цена улазнице 200 дин.

 • Завршни час Школице глуме

  19.06.2012.

  Завршни час Школице глуме, када ће полазници у представи "Ма шта ми рече" приказати својим најмлађим другарима своја умећа и вештине у глуми, одржаће се у уторак 19.06.2012. год. у 19:00 часова у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Имаћете прилику да на сцени видите: Филипа Трајковића, Катарину Стојадиновић, Кристину Стојадиновић, Андрију Богдановића, Мињу Митић, Дариу Лазаревић, Миљу Маринковић, Угљешу Николића, Иву Лазић и Даницу Берић. Својим доласком улепшаћемо њихов најсрећнији дан у досадашњој глумачкој каријери.

  Ваш "Театар 91"

 • Хуманитарна представа "Кабаре 3-ће стање"

  16.06.2012.

  Градско позориште "Театар 91" одиграће у суботу, 16. јуна у 20 часова хуманитарну представу "Кабаре 3-ће стање" за Јелену Милосављевић којој је неопходно лечење матичним ћелијама у Кини. Цена улазнице је 100 дин. Градско позориште извешће ову активност у сарадњи са Књижевним клубом "Велимир Рајић" који уз купљену улазницу поклања књигу.

 • "Херој нације"

  12.06.2012.

  Представа "Херој нације", по тексту Ивана М. Лалића, у режији Спасоја Ж. Миловановића. Играју: Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Милица Стојковић, Бојан Цветковић и Јован Стојковић. Уторак, 12. јун 2012.год. у 20 часова, Велика сала Дома културе Алексинац.

 • "Чаробњак из Оза" на Змајевим дечјим играма

  06.06.2012.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Новом Саду на Змајевим дечјим играма. Представа "Чаробњак из Оза" ће бити одиграна у среду, 6. јуна 2012. године у 10 часова у Позоришту младих у Новом Саду.

 • Представа "Мирандолина"

  04.06.2012.

  Поводом Дана општине Алексинац, Градско позориште "Театар 91" изводи представу "Мирандолина", по тексту Карла Голдонија, у режији Фуада Табучића, у понедељак 4. јуна 2012. год. у 20 часова, у Великој сали Дома културе у Алексинцу.

 • "Свињарева тајна"

  28.05.2012.

  Понедељак 28. мај 2012. год. 11:30 часова, представа "Свињарева тајна", режија Фуад Табучић. Велика сала Дома културе Алексинац, организована група.

 • "Мирандолина" у Параћину

  23.05.2012.

  Градско позориште „Театар 91“ са представом "Мирандолина" гостује у Параћинском позоришту 23. маја 2012. год. од 20 часова. Режија Фуад Табучић, играју: Милица Стојковић (Катарина Митић), Нинушка Миливојевић, Валентина Митић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Братислав Марковић.

  Театар 91

 • Реприза представе "Херој нације"

  17.05.2012.

  Прва реприза представе "Херој нације", по тексту Ивана М. Лалића, у режији Спасоја Ж. Миловановића. Играју: Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Милица Стојковић, Бојан Цветковић и Јован Стојковић. Четвртак, 17.05.2012.год. у 20 часова, Велика сала Дома културе Алексинац.

 • Премијера "Херој нације"

  07.05.2012.

  Премијерно извођење представе "Херој нације", по тексту Ивана М. Лалића, у режији Спасоја Ж. Миловановића. Играју: Бобан Тодоровић, Зорица Стевановић, Алекса Токић, Милица Стојковић, Бојан Цветковић и Јован Стојковић. Понедељак, 07.05.2012.год. у 20 часова, Велика сала Дома културе Алексинац.

 • "Чаробњак из Оза" у Крушевцу

  25.04.2012.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Крушевцу са представом "Чаробњак из Оза" у среду, 25. априла 2012. год.

 • "Стаклена менажерија" - Јагодинско позориште

  23.04.2012.

  Градско позориште Јагодина гостује са представом "Стаклена менажерија", режија Бранко Поповић, играју Виолета Рашић, Тања Махмутовић, Марија Дебељаковић, Александар Антић, Ненад Петровић. Велика сала Дома културе Алексинац, понедељак 23. април 2012., 20 сати, цена улазнице 200 дин.

 • "Мирандолина" у Лебану

  10.04.2012.

  Гостовање Градског позоришта „Театар 91“ у Дому културе „Радан“ у Лебану 10. априла у 19 часова, са представом „Мирандолина“.

  Театар 91

 • "Мирандолина" у Јагодини

  05.04.2012.

  Градско позориште „Театар 91“ са представом "Мирандолина" гостује у Јагодинском позоришту 5. априла 2012. год. од 20 часова. Режија Фуад Табучић, играју: Милица Стојковић (Катарина Митић), Нинушка Миливојевић, Валентина Митић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Братислав Марковић.

  Театар 91

 • "Херој нације"

  30.03.2012.

  Градско позориште „Театар 91“ је кренуло са припремом нове представе „Херој нације“ по тексту Ивана М. Лалића, а у режији Спасоја Ж. Миловановића. У представи играју: Милица Стојковић, Зорица Стевановић, Бојан Цветковић, Алекса Токић, Бобан Тодоровић и Јован Стојковић.

  Театар 91

 • "Мирандолина" у Књажевцу

  29.03.2012.

  Градско позориште "Театар 91" гостује у Књажевцу са представом "Мирандолина" у четвртак 29. марта 2012. год. у 20 часова, сала Дома културе Књажевац. Представу је режирао Фуад Табучић по тексту Карла Голдонија, а играју Катарина Митић, Милица Стојковић, Валентина Митић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Братислав Марковић.

  Добро дошли!

 • Хуманитарна представа "Кабаре 3-ће стање"

  26.03.2012.

  Градско позориште "Театар 91" одиграће у понедељак 26. марта у 20 часова хуманитарну представу "Кабаре 3-ће стање" за малог Младена који болује од целебралне парализе. Цена улазнице је 100 дин. Будимо хумани и помозимо малом Младену. Градско позориште извешће ову активност у сарадњи са Црвеним крстом Алексинац.

 • Нова представа "Херој нације"

  24.03.2012.

  Позив заинтересованим глумцима аматерима на разговор са редитељем Спасојем Ж. Миловановићем око припреме нове представе "Херој нације" по тексту Ивана М. Лалића. Састанак у просторији МЗ Алексинац (Дом културе) у суботу 24.03.2012. год у 18 часова.

  Театар 91

 • Представа "Мирандолина"

  22.03.2012.

  Градско позориште "Театар 91" - представа "Мирандолина", по тексту Карла Голдонија, у режији Фуада Табучића, четвртак 22.03.2012. год. у 13 часова, Велика сала Дома културе Алексинац (организована група).

 • Представа "Чаробњак из Оза"

  20.03.2012.

  Представа "Чаробњак из Оза" - уторак, 20. март 2012. год. у 11:15 часова, Велика сала Дома културе Алексинац (организована група).

 • Представа "Чаробњак из Оза"

  15.03.2012.

  Представа "Чаробњак из Оза" у режији Зорана Лозанчића биће изведена у четвртак 15. марта 2012. год. у 9:30 часова у Великој сали Дома културе Алексинац.

  Добро дошли!

 • Представа "Чаробњак из Оза"

  12.03.2012.

  Представа "Чаробњак из Оза" у режији Зорана Лозанчића биће изведена у понедељак 12. марта 2012. год. у 19 часова у Великој сали Дома културе Алексинац. Цена улазнице 100 дин.

  Добро дошли!

 • Прва реприза представе "Мирандолина"

  24.02.2012.

  Градско позориште "Театар 91" вас позива на прву репризу представе "Мирандолина". По тексту Карла Голдонија, у режији Фуада Табучића, играју: Катарина Митић, Милица Стојковић, Валентина Митић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Братислав Марковић. Петак, 24.02.2012. год. у 20 часова, Велика сала Дома културе Алексинац.

  Добро дошли!

 • Премијера представе "Мирандолина"

  03.02.2012.

  Градско позориште "Театар 91" има част да вас позове на премијерно извођење представе "Мирандолина". По тексту Карла Голдонија, у режији Фуада Табучића, играју: Катарина Митић, Милица Стојковић, Валентина Митић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић, Братислав Марковић. Петак, 03.02.2012. год. у 20 часова, Велика сала Дома културе Алексинац.

  Добро дошли!

 • Представа "Моја драга"

  11.01.2012.

  Поводом обележавања Дана Градског позоришта "Театар 91", алексиначка публика имаће прилику да погледа представу "Моја драга" по тексту Радослава Павловића, а у режији Бранислава Недића. Играју: Катарина Митић, Бојан Цветковић, Нинушка Миливојевић, Алекса Токић. Среда, 11. 01. 2012. год. у 20 часова, Велика сала Дома културе Алексинац, улаз слободан.

  Добро дошли!

 • Новогодишње представе

  31.12.2011.

  Градско позориште традиционално припрема представе поводом дочека Нове године, када ће најмлађима улепшати празничне дане својим представама „Ма шта ми рече“, у извођењу најмлађих полазника Школице глуме, у режији Драгослава Ранђеловића, као и представом „Деда Мраз је дао отказ“, аутора Валентине Велков, као поклон деци. У представи играју Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Јелена Марковић и деца Филип Трајковић, Мирослава Стевановић, Даница Берић. У време празника организује се и дељење пакетића за децу, у суботу 31.12.2011. год. у 10 часова бесплатна представа за најмлађе, као и шетња Деда Мраза градом. Дођите да се дружимо.

  Ваш "Театар 91" Алексинац

 • "Доктор шустер" у Крушевцу

  25.12.2011.

  Театар 91 са својом представом “Доктор шустер” (режија Бранислав Недић, главна улога Милија Вуковић), гостује у Крушевачком позоришту у недељу 25.12.2011. године у 20 часова.

 • Представа "Чаробњак из Оза"

  21.12.2011.

  Омладинска представа "Чаробњак из Оза" биће изведена 21.12.2011. год. у 18 часова у Великој сали Дома културе Алексинац. Цена улазнице 100 дин.

  Добро дошли!

 • Репризе представе "Чаробњак из Оза"

  12.12.2011.

  Репризе представе "Чаробњак из Оза", у режији Зорана Лозанчића, у понедељак, 12.12.2011. год. у 18 часова, у Великој сали Дома културе Алексинац, цена улазнице 100 дин. и у уторак 13.12.2011. год. у 16 часова (организована група), цена улазнице 100 дин.

  Добро дошли!

 • Премијера представе "Чаробњак из Оза"

  28.11.2011.

  Поштовани посетиоци Градског позоришта "Театар 91" обавештавамо Вас да ће у понедељак 28.11.2011. године бити премијерно изведена представа "Чаробњак из Оза" у Великој сали Дома културе Алексинац, са почетком у 20 часова. Цена улазнице 200 дин.

  Добро дошли!

 • "Доктор шустер" у Димитровграду

  07.11.2011.

  Градско позориште "Театар 91", гостује у Димитровграду са представом "Доктор шустер", у главној улози Милија Вуковић. Седми Међународни позоришни фестивал "Балкан театар фест" угостиће 9 позоришта из Београда, Ниша, Пирота, Софије, Тополовграда и Алексинца. Циљ фестивала је унапређење сарадње и успостављање контаката позоришта балканских земаља. "Доктор Шустер" у режији Бранислава Недића, публика у Димитровграду ће имати прилике да види 07.11.2011. године у 19:30 часова.

 • "Кабаре 3-ће стање"

  30.10.2011.

  Градско позориште "Театар 91", гостује у Вршцу са представом "Кабаре 3-ће стање" у режији Бранислава Недића. Повод гостовања Градског позоришта је Вршачка позоришна јесен, која траје од 28.10.2011 до 3.11.2011. "Кабаре, треће стање" биће одигран на малој сцени као пратећи програм 30.10.2011 у 22 часа.

 • "Каролина Нојбер"

  24.10.2011.

  Позориште "Зоран Радмиловић" из Зајечара гостује са представом "Каролина Нојбер", режија Милош Јагодић, играју Биљана Ђуровић, Милош Ђуричић, Милутин Вешковић, Драгана Јовановић, Предраг Грбић, Владимир Милошевић, Наташа Петровић. Велика сала Дома културе Алексинац, понедељак 24. октобар 2011., 20 сати, цена улазнице 250 дин.

 • "Чаробњак из Оза"

  10.10.2011.

  Градско позориште "Театар 91" је почело са припремама омладинске представе "Чаробњак из Оза" у режији Зорана Лозанчића из Ниша.

  "Роман Чаробњак из Оза, америчког писца Френка Баума, једна је од најчитанијих књига књижевности за младе, а свакако и један од најизвођенијих комада на свим светским позорницама. Ова узбудљива прича о девојчици Дороти, послужила је драматургу Радану Радовићу да напише нови текст, који се ослања на конструкцију самог романа, али једним модерним језиком и ритмом говори о проблемима данашње младе девојчице, о њеном одрастању, страховима и дилемама, али и о сазнању, што је и основна порука ове представе, да човек за све мора да се потруди и да све што жели може да нађе у себи, и да на том путу доласка до циља никад не посустане. Рад на представи је почео, кроз представу ћемо поставити јако важна питања за младе, као што су љубав, храброст и пријатељство, што ће ови млади људи умети да изведу на најбољи могући начин. Представа је намењена старијем узрасту деце – ученицима виших разреда основних и средњих школа. Али, због своје ликовне и естетске вредности, као и бајковитости биће приступачна и најмлађим гледаоцима... представа за све узрасте..."

  редитељ Зоран Лозанчић

 • Дечија недеља

  09.10.2011.

  Затварање Дечије недеље у 12 часова представом "Капетан Џон Пиплфокс" коју изводе полазници Школице глуме. Спуштањем заставе завршена је најрадоснија недеља у години, а Театар 91 је својим пригодним програмом најмлађима недељу учинио забавнијом.

 • Дечија недеља

  05.10.2011.

  Представници "Театра 91" су у сарадњи са Црвеним крстом и Центром за културу и уметност посетили дечије одељење Здравственог центра Алексинац. Том приликом су поделили пригодне поклоне деци која су на лечењу и тиме, бар мало, улепшали дане и пожелели им брз опоравак.

 • Дечија недеља

  03.10.2011.

  У понедељак, 3. октобра у 12 часова је отворена Дечија недеља представом Школице глуме "Зека надувенко", на платоу испред Дома културе у Алексинцу. Најмлађи полазници Школице глуме са својим искуснијим колегама из ансамбла "Театар 91" су подигли заставу у част Дечије недеље.

 • Школица глуме

  01.10.2011.

  Од 1. октобра 2011. год. кренула је са радом Школица глуме за 2011/12. год. коју води Драгослав Ранђеловић. Узраст полазника је од 6 до 12 година, група броји 25 полазника. Часови се одржавају понедељком и средом од 18 часова.

 • "Кабаре 3-ће стање"

  27.09.2011.

  Поводом обележавања 20 година постојања Центра за културу и уметност Алексинац, биће одиграна представа "Кабаре 3-ће стање" у уторак 27. септембра у 18 часова у Великој сали Дома културе. Улаз слободан.

 • "Стамена и Горчило"

  22.09.2011.

  Народно позориште "Стерија" из Вршца гостује са представом "Стамена и Горчило", режија Тибор Вајда. Велика сала Дома културе Алексинац, четвртак 22. септембар 2011., 20 сати, улаз 200 дин.

 • "Свињарева тајна"

  19.09.2011.

  Понедељак 19. септембар 2011. год. 9:30 часова, представа "Свињарева тајна", режија Фуад Табучић. Велика сала Дома културе Алексинац, организована група.

 • "Гарави сокак"

  17.09.2011.

  Субота 17. септембар 2011. год. 19 часова, представа "Гарави сокак", режија Лилијана Ивановић. Велика сала Дома културе Алексинац, улаз бесплатан.

 • "Капетан Џон Пиплфокс"

  13.09.2011.

  Завршни час Школице глуме, када ће полазници у представи "Капетан Џон Пиплфокс" приказати својим најмлађим другарима своја умећа и вештине у глуми, одржаће се 13.09.2011. год. у 15:30 часова у Великој сали Дома културе у Алексинцу. Имаћете прилику да на сцени видите: Миљу Маринковић, Мирославу Стевановић, Наталију Миленковић, Неду Милосављевић, Ирину Илић, Филипа Трајковића, Душана Милосављевића, Миу Вуковић, Даницу Алексић, Уроша Петровића и Радоша Николића. Својим доласком улепшаћемо њихов најсрећнији дан у досадашњој глумачкој каријери.

  Ваш "Театар 91"

 • "Зека надувенко"

  12.09.2011.

  Полазници Школице глуме имаће свој најсрећнији дан. Приказаће својим другарима шта све умеју на сцени. Свој Завршни час Школице глуме одржаће 12.09.2011. год. у 15:30 часова у Великој сали Дома културе у Алексинцу. У представи "Зека надувенко", у режији Драгослава Ранђеловића, гледаћемо најмлађе полазнике и то: Катарину Стојадиновић, Кристину Стојадиновић, Даницу Берић, Ану Вуковић, Емилију Милановић, Кристину Митић, Антонију Петровић, Дину Гагић, Јовану Вељковић, Угљешу Николића и Андрију Богдановића. Дођите да заједно улепшамо њихов најрадоснији дан у досадашњој глумачкој каријери.

  Ваш "Театар 91"

 • Школица глуме

  07.09.2011.

  "Театар 91" врши упис полазника Школице глуме за 2011/12. годину. Право на упис имају деца од 6 до 13 година. Почетак рада Школице глуме је 1. октобар 2011. год. За све информације обратити се на тел. 018/801-722, или у просторијама "Театра 91" у периоду од 8 до 14 часова.

  Ваш "Театар 91"

 • "Мирандолина"

  29.08.2011.

  Градско позориште "Театар 91" почиње са припремом представе "Мирандолина" по тексту Карла Голдинија, а у режији Фуада Табучића.

 • Школица глуме

  29.08.2011.

  Након летњег одмора, Школица глуме наставља са радом. У понедељак, 29.08.2011. год. у 18 часова ће се одржати проба у сали Дома културе. Завршни час који је био одложен јуна месеца, биће изведен у току септембра.

 • Битка на Шуматовцу

  26.08.2011.

  Глумци „Театра 91“ учествовали су у извођењу програма поводом прославе годишњице Битке на Шуматовцу одржане 21. августа 2011. год.

 • Омладински ансамбл „Театра 91“ на Врњачком карневалу

  13.07.2011.

  Глумци из перформанса „Циркус Мрвица“ (Милица, Ана, Андријана, Петар, Дејана, Јовица, Јелена, Анђела, Милан Живић, Урош Петровић, Радош Николић) - чланови омладинског ансамбла „Театар 91“ продефиловаће у дечијој поворци на Врњачком карневалу и традиционално показати своје вештине и глумачко умеће у среду 13. јула 2011. у 19 часова.

  http://www.vrnjackikarneval.com/pages/program.html

 • „Кабаре треће стање“ на Врњачком карневалу

  12.07.2011.

  „Театар 91“ учествује на карневалу у Врњачкој Бањи са представом „Кабаре треће стање“ (режија Бранислав Недић, играју: Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић, Катарина Митић, Зорица Стевановић, Бобан Тодоровић) у уторак 12. јула 2011. у 20 часова на платоу код Врапца.

  http://www.vrnjackikarneval.com/pages/program.html

 • Школица глуме

  27.06.2011.

  Јавни час планиран за 28. и 29.06.2011. је отказан због невремена које је задесило целу општину Алексинац. Због дужег нестанка струје, није могуће одржавати пробе са полазницима. О новом термину за извођење јавног часа сви полазници биће накнадно обавештени. Хвала на разумевању.

  Ваш „Театар 91“

 • "Иза кулиса"

  15.06.2011.

  15.06.2011. год. 20.00 часова Представа "Иза кулиса". Урнебесна комедија “Иза кулиса”, по тексту Мајкла Фрејна режирао Фуад Табучић, а играју Данијела Шошкић, Марија Стеванић, Ивана Максимовић, Слађана Станишић, Стеван Косовац, Ненад Петровић, Љубиша Станојловић, Томислав Ђорђевић и Братимир Стеванић.

 • "Хероји"

  10.06.2011.

  10.06.2011. год. 20.00 часова Представа "Хероји". Позориште "Раша Плаовић" из Уба имаће прилике да гостује са својом представом у Алексинцу. Режија Зоран Савковић, по тексту Предрага Перишића. Улоге: Александар Тадић, Милан Марковић, Драгана Јанковић, Селена Тадић, Урош Алимпијевић, Саша Савић ...

 • "Доктор Шустер" у Шапцу

  07.06.2011.

  07.06.2011. год. 20.00 часова Представа "Доктор Шустер" гостује у Шабачком позоришту. Режија Бранислав Недић, у главној улози Милија Вуковић.

 • "Театар 91" гостује у Новом Саду

  02.06.2011.

  02.06.2011. год. 12.00 часова Дечија представа "Гарави сокак" имаће прилике да се прикаже публици у Новом Саду на "Змајевим дечјим играма". Режија Лилијана Ивановић, и најмлађи ансамбл Театра 91. Биће нам част да дођете и уживате у њиховој игри.

 • "Театар 91" гостује у Дому културе у Великом Шиљеговцу

  31.05.2011.

  31.05.2011. год. 12.00 часова Дечија представа "Свињарева тајна" режија Фуад Табучић, у извођењу Градског позоришта "Театар 91" представиће се најмлађима у Великом Шиљеговцу.

 • "Театар 91" гостује у Центру за културу у Сврљигу

  27.05.2011.

  27.05.2011. год. 20.00 часова "Кабаре треће стање" режија Бранислав Недић, у извођењу Градског позоришта "Театар 91" гостује у Центру за културу у Сврљигу.

 • Дом културе на Алексиначком руднику "Свињарева тајна"

  26.05.2011.

  26.05.2011. год. 12.00 часова у Дому културе на Алексиначком руднику "Свињарева тајна" режија Фуад Табучић, дечија представа у извођењу Градског позоришта "Театар 91".

 • "Свињарева тајна"

  17.05.2011.

  17.05.2011. год. 11.15 часова "Свињарева тајна" режија Фуад Табучић, дечија представа Градског позоришта "Театар 91", организована група.

  Цена улазнице 70 дин

 • Програм Ноћ музеја

  14.05.2011.

  - У 18 часова Представа "Гарави сокак" Театар 91 (на платоу испред Центра за културу и уметност)
  - У 18.45. часова изведба градског хора "Шуматовац" и отварање изложбе Завичајног музеја под називом "Изложба старих радио апарата" уз музички програм школе "Владимир Ђорђевић"
  - У 20 часова Представа Драгана Марјановића "Такој чу" – Центар за културу и уметност (цена улазнице 200 динара)
  - У 22 часа Концерт Нишке групе "Revolucion" (цена улазнице 100 динара)

 • "Кабаре треће стање"

  28.04.2011.

  28.04.2011. год. 20 часова "Кабаре треће стање" режија Бранислав Недић у извођењу Градског позоришта "Театар 91" гостује у Позоришту у Параћину.

 • "Свињарева тајна"

  20.04.2011.

  20.04.2011. год. 11 часова "Свињарева тајна" режија Фуад Табучић у
  извођењу Градског позоришта "Театар 91" гостује у Дому културе у Чачку.

 • "Краљица смеха"

  18.04.2011.

  18.04.2011. год. 20 часова "Краљица смеха" Шабачко позориште гостује у Алексинцу Представа је посвећена нашој ненадмашној комичарки Љубинки Бобић. Рађена је поводом обележавања тридесет година од њене смрти. Првакиња Шабачког позоришта Анета Томашевић је награђена за најбољу женску улогу на Фестивалу комедије у Бијељини. Анетин партнер у улози Љубинкиног пријатеља Мирка Милисављевића Микана, у овој представи био је њен супруг Иван Томашевић. На српској позоришној сцени Анета је присутна преко две деценије, а за глумачка остварења до сада је добила признања "Љубиша Јовановић", четири пута је награђивана на фестивалима "Јоаким Вујић", наградом за најбољу женску улогу на интернационалном фестивалу "Трема фест" и повељом "Миливоје Живановић".

 • "Кабаре треће стање"

  12.04.2011.

  12.04.2011.год. 12 часова "Кабаре треће стање" Градско позориште "Театар 91" играће представу за Пољопривредну школу "Шуматовац", где ће сва средства од продатих карата ићи школи, а у сврхе дочека гостију из Словеније и Бугарске који су тих дана у посети школи "Шуматовац".

 • Позориште из Чачка гостује у Алексинцу - "Господар никако да дође"

  11.04.2011.

  Трагикомедија "Господар никако да дође" је дело књижевника Миодрага Лукића, српског романсијера, и драмског писца који већ две деценије живи у Швајцарској. Због врло провокативног садржаја играће се на свим оним местима где постоје довољно храбри уметници да кажу оно што се казује. Прво такво место у Србији је Чачак, град који нема позориште, али има храбре уметнике који су се на челу са глумцем Баћком Букумировићем одважили да играју у комаду за који је сам аутор рекао следеће: "Ово није комедија ни трагедија, ни драма ни пародија већ најцрња збиља, у којој морамо да се насмијемо, јер кад би је схватили сасвим озбиљно замукнуо би смијех међу нама за наредних двјесто година. Наравно ја преузимам цјелокупну одговорност на себе у случају да неко одлучи да нас тужи".

 • Реприза бајке "Свињарева тајна"

  29.03.2011.

  Реприза дечије представе "Свињарева тајна", режија: Фуад Табучић
  Уторак, 29.03.2011. год. 18 часова
  Велика сала Дома Културе Алексинац

 • Сарадња Градског позоришта "Театар 91" и Дома за ученике средњих школа "Mлaдoст"

  29.03.2011.

  Сарадња Градског позоришта "Театар 91" и Дома за ученике средњих школа "Mлaдoст", нa такмичењу у Књажевцу под називом "Домијада". Освојена је прва награда за учешће на фестивалу, са децом је радио Драгослав Ранделовић, иначе водитељ Школице глуме при градском позоришту у Алексинцу. У Ужицу ће млади из Дома "Mлaдoст" 16.04.2011. године имати прилике да се покажу у другом кругу такмичења.

 • "Свињарева тајна"

  17.03.2011.

  У пуној сали Дома културе у Алексинцу 17.03.2011. у 18 часова је изведена премијера дечије представе "Свињарева тајна". Ансамбл Градског позоришта на челу са редитељем представе Фуадом Табучићем, имао је прилику да покаже најмлађима једну предивну бајку. Реприза дечије представе биће изведена до краја марта месеца.

 • "Кабаре треће стање"

  10.03.2011.

  Поштовани посетиоци Градског позоришта "Театар 91" обавештавамо вас да ће у понедељак, 14.03.2011. год. бити изведена позоришна представа "Кабаре 3-ће стање" у Великој сали Дома културе Алексинац, са почетком у 20 часова.
  Два дана касније Градско позориште "Театар 91" Алексинац биће гост Крушевачког позоришта са истом представом 16.03.2011. год. са почетком извођења у 20 часова.

Градско позориште "Театар 91" I Адреса: Душана Тривунца 15, 18220 Алексинац I Тел: 018/ 801-722 I електронска пошта: teatar91@gmail.com

Copyright © 2011-2020. Градско позориште "Театар 91". Администратор: Славиша Крстић дизајн: Дејан Давидовић